folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder İş Merkezlerinin Elektrik Sistemi Hakkında

İş Merkezlerinin Elektrik Sistemi Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

şimdi elektrikler kesildiği anda lönk diye jeneratör devreye girmez sanırım.Kendi üzerinde bi kontrol kartı sürekli olarak elektrik hattının nabzını tutuyodur ve elektrik hattının gerilimi 190 v'a düştüğünde geri kalan 30 v'u takviye etmek için kocaman alet kendini çalıştırmaz.Ya devreye girmek için elektriğin kesilmesini bekler yada elektrik hattında bi kararsızlık olduğunu farkettiğinde elektriği kesip devreye girer.Eğer ki elektrikte bi kesinti olduğu anda lambaların en ufak bi kıpraşma olmadan ışık vermeye devam etme durumunun olması isteniyorsa jeneratörün sürekli olarak boşta çalışıp elektrik kesildiğinde devreye girmesi gerekir ki böyle bi durum nerelerde söz konusu olur bilmiyorum...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Tnrsk bunu yazdı:
    -----------------------------

şimdi elektrikler kesildiği anda lönk diye jeneratör devreye girmez sanırım.Kendi üzerinde bi kontrol kartı sürekli olarak elektrik hattının nabzını tutuyodur ve elektrik hattının gerilimi 190 v'a düştüğünde geri kalan 30 v'u takviye etmek için kocaman alet kendini çalıştırmaz.Ya devreye girmek için elektriğin kesilmesini bekler yada elektrik hattında bi kararsızlık olduğunu farkettiğinde elektriği kesip devreye girer.Eğer ki elektrikte bi kesinti olduğu anda lambaların en ufak bi kıpraşma olmadan ışık vermeye devam etme durumunun olması isteniyorsa jeneratörün sürekli olarak boşta çalışıp elektrik kesildiğinde devreye girmesi gerekir ki böyle bi durum nerelerde söz konusu olur bilmiyorum...

UPS anında devreye girer mesela aynı mantık ve sisteme direk baglı jenaratörler anında devreye girer.Birde dedigin 190V kararsız kabul edilen bir sınır zaten.Elektrik o sınıra düştügü anda girmesi gerekir.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    dostum sınırını falan bilmiyorum ama koca jeneratörle ufacık ups i aynı kefeye koyma :) birinde hareketli parça var diğerinde yok...ups kesintiye uğratmaz ama jeneratörün devreye girip uygun gerilimi yakalayabilmesi için belirli bir süreye ihtiyacı var, o süreden sonra enerjiyi devreye verir bi kaç saniye yani...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

benimde kafama takılmıştı çocukken tuvalette ıkınırken içimden biri " lan herhalde kabloda elektrik kalıyor o bitene kadar bizim ceneratör elektrik pompalamaya başlıyor "gibi düşünmüştüm.:) 

elektrikten anlamam ama şu olabilir mi acaba

hani şu şarj aletlerinde fln olan transformatörler yardımı ile gücü geçici depolama yapar elektriğin gittiğini başka bir yerden anladığı anda buraya dengeleyici elektriği üreterek yükler gibi:D oldu mu? tek gözle ancak bu kadar olur idare edin 

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:

benim burda dengeden kastım şu.Fazda hala elektrik var(tamamen kesilmesinin aksine) ama 220v yerine 300V geldigini düşünelim en iyi ihtimalle sigorta atar en kötü ihtimallede bir kaç ampül patlar.Jenaratörde sistemi(artık içerde hangi aletler varsa) dengede yani 220v tutmak için kendi enerjisini kullanır.Tabii kavramlarda hata yapmış yada farklı bir anlam kullanmış olabilir gerci ama temelde böyle.Demişsinki yüksek yada düşük girdiginde elektrik destegi verse benim bildigim zaten sabit bir 220V yok süreki dalgalanıyor ama dedigim gibi bir tolerans seviyesi var.Var sayalım 190V'a indi sistem sürekli 190V kalmıyor bazen 200V çıkıyor bazen 180v iniyor şimdi 2 sorun var burda 1. sorun sürekli degişen bir Volt degerimiz var buda jeneratorün ayarlamasını zorlaştırır aynı zamanda bazen güvenli sınıra çıkıp bazen altına düşebilir böyle bir durumda jenaratör kendini bir kapatıp bir acar sapıtır sonunda:D

neyse dengeden ne kastettimi umarım anlamışsındır abi.

edit:uykusuzluktan ne yazdıgımı ben anlamadım.S

Ben de tolerans seviyesinden bahsediyorum aslında, senin yazdıklarından yola çıkmıştım. Bu esaslar göz önünde bulundurulursa Türkiye'de ki bütün jeneratörlerin sapıtması lazım. =)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Tnrsk bunu yazdı:
    dostum sınırını falan bilmiyorum ama koca jeneratörle ufacık ups i aynı kefeye koyma :) birinde hareketli parça var diğerinde yok...ups kesintiye uğratmaz ama jeneratörün devreye girip uygun gerilimi yakalayabilmesi için belirli bir süreye ihtiyacı var, o süreden sonra enerjiyi devreye verir bi kaç saniye yani...

iyide bizim evde jenaratör var direk giriyor sisteme.Üstelik ufacık dedigin upslerin Datacenterlar için olanları dolap boyundadır:) Hareketli parca demişsin anlamadım içindeki anahtar düzeneginimi söylüyorsun.Düşünüyorumda gördügüm birçok yerdeki jenaratörler anında devreye girebiliyor...Tabii türleri var mazotlular dedigin gibi ama artık kimyasal düzenekliler var onlar sistemi belli voltlarda direk besliyor.

edit:Hareketli parcadan neyi bahsettigini şimdi anladım.Mekanik enerjiyi elektrige ceviren kısımları tabii onlar upsde olmaz ama atladıgın bir nokta var bir çok büyük jenaratörde kendi enerji üniteleri olur ve kesinti olur olmaz bu üniterlerden beslemeye başlar daha sonra üretime gecer.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

dostum belki yorum yapmak haddime değil pek bişey bilmediğim için ama kusura bakmayın...

evdeki jeneratörlerden bahsetmiyorum ben 2000 kva lık olanlardan diyorum onlar bile o kadar büyük değil ama akü grubunun mazotu ateşleyip rotor denen kısmı döndürüp elektrik üretebilmesi için bi zamana ihtiyacı vardır diye düşünüyorum

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Tnrsk bunu yazdı:

dostum belki yorum yapmak haddime değil pek bişey bilmediğim için ama kusura bakmayın...

evdeki jeneratörlerden bahsetmiyorum ben 2000 kva lık olanlardan diyorum onlar bile o kadar büyük değil ama akü grubunun mazotu ateşleyip rotor denen kısmı döndürüp elektrik üretebilmesi için bi zamana ihtiyacı vardır diye düşünüyorum

mantıgın yanlış degil dogru ama ben diyorumki zaten bu jenaratörlerin ayrıyeten enerji üniteleri oluyor sistemi öncelikle bu depodan besliyorlar.Bir nevi kendi içlerinde ups oluyor yada sisteme bir şekilde ups baglanmış oluyor.Bir çok fabrikada üretimin 1 sn bile durması tüm üretimi altüst edebilir o yüzden kesintisiz güç çok önemlidir.O dedigin büyük jenaratörler kesintisiz güç saglıyabilir.

Toplam Hit: 2454 Toplam Mesaj: 19