İş Sözleşmesi Ne Kadar Geçerli (Acil Yardım)
-
daha önce bi konu acmstm işten cıkmak için tavsiye istemstm simdi karar verdm baska bi firmada iş buldum patronla konustum senin 1 yıllık sözleşmen var tazminat ödemeden cıkamazsın dedi 6 ay öncesşnden feshedilebilir yazıyor dedim o sadece bizim için geçerli dedi bu sözleşmenin geçerliliği nedir adam beni yalandan 7 ay boyunca bosuna calıstıracak kendimi geliştiremcm bilgisi olan var mı
-
en yakın işkura git ordan gerekli bilgiyi verirler sana tabi iş sözleşmesinin bir örnegide yanında olsun
-
teşekkür ederim hocam dediğini yapıcam
-
Abi saçmalama olurmu oyle şey kölemisin aq=)
işveren baskısı ile imzaladım de, mutlaka bir kusuru vardır ssknı az yatırıyordur, mobbing vardır bu durumlarda sozlesme gecersiz olur. herşekilde işçi haklıdır. (Tabi uğraştığın meblalar ufak paralar, mahkemeye goturmeni tawsie etmiorum)
Yapacağın şey çok basit. Kardesşim ben çıkmak istiyorum, sen cikmamı istemiyorsan oturayım burada 1 sene de. Mesaiye falan gitme o sürede otur internetin varsa tahribatta gez, yoksa telefonunla fln oyna =) Adam alır mesajı zaten =)
Çıkarken maaşının eksik yatırılmasına fln razı olma bence. hiçbir şekilde adam seni gereksiz 1 sene daha tutmak istemez. çalışasım yok otur diorsan otururum 1 sene ama SSK 'm tam yatsın mesailer ödensin madem kitabına uygun yapacaz o şekilde olsun de. Bak nasıl seni aynı gün yolluyor
Bu arada adamın sana uzatacagi diger evraklara karşı gözün açık olsn herseyi imzalama.
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Abi saçmalama olurmu oyle şey kölemisin aq=)
işveren baskısı ile imzaladım de, mutlaka bir kusuru vardır ssknı az yatırıyordur, mobbing vardır herşekilde işçi haklıdır. (Tabi uğraştığın meblalar ufak paralar, mahkemeye goturmeni tawsie etmiorum)
Yapacağın şey çok basit. Kardesşim ben çıkmak istiyorum, sen cikmamı istemiyorsan oturayım burada 1 sene de. Mesaiye falan gitme o sürede otur internetin varsa tahribatta gez, yoksa telefonunla fln oyna =) Adam alır mesajı zaten =)
Çıkarken maaşının eksik yatırılmasına fln razı olma bence. hiçbir şekilde adam seni gereksiz 1 sene daha tutmak istemez. çalışasım yok otur diorsan otururum 1 sene de işte
-----------------------------ya ben konustum adam diyorki 1 sene bitmeden tazminatı vermden cıkamazsn diyo dedm benden zaten verim alamıyorsunz hiç alamazsnz dedm umurunda deglki ikna etmeye çalışıyo detayını da bilmiyrm sözleşmenin alabilirmi onu bilmiyorum 5000 dolar falan yazıyordu
-
Seninki yine iiymis benimkinde 25000 yazıyor =) ama tırt hoca onlar. varmı öyle şey o zaman öyle bir iş sözleşmesi imzalat işçine 5 senelik 50.000 dolarlık sonra de ki tarla süreceksin burada. İnsan haklarına aykırı aq. firma olsan tamam ama maasli elemansın.
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Seninki yine iiymis benimkinde 25000 yazıyor =) ama tırt hoca onlar. varmı öyle şey o zaman öyle bir iş sözleşmesi imzalat işçine 5 senelik 50.000 dolarlık sonra de ki tarla süreceksin burada. İnsan haklarına aykırı aq. firma olsan tamam ama maasli elemansın.
-----------------------------haklısın aksam gidip sözleşmeye bakcam sonra araştırıcam arkadaşın dedği gibi işkura falan gitcem gerekirse avukatla falan görüşcem sonrada dicem ben gidiyorm tazminatta vermyrm diye
-
İşe girerken imzaladığın her tür evrak, aç kalacaktım fln filan dediinde geçersizmiş hoca avk bir abüme sordum ben.
Bununla ilgili yargıtay kararı da var diyebilirsn
-
dostum bildirimli fesih diye bişey var iş kanununda çalıştığın zamana göre işten çıkmadan önce 4 hafta yada 6 hafta gibi bir tarih olmalı ne kadar zamandır çalışıyorsun orda?
-
3 gün habersiz gitmediğinde atıyorlar normalde senin başta ben çııkıcam demen hata gitme doğru düzgün işe otur takıl kahve iç git ikide birde sigara iç ooo hocam işten atılmak için sebeb mi yok yahu
-
paraya sikisiktim (borcum wardi vs.), işe girip hayatimi devam ettirebilmem icin baski altinda imzaladim de...
seni tutmak istiyosada msn facebook twitter tahribat AKAR!!! :)