folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder İş Sözleşmesi Ne Kadar Geçerli (Acil Yardım)

İş Sözleşmesi Ne Kadar Geçerli (Acil Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek

5 ay bitti işte çalışalı çalışmcm zaten atarlar diye dusunyrm bi taraftan da hukuki haklarımı araştırıyorum

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

82. sayfadan 107'ye kadar oku

http://bit.ly/K6iDKL

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek

nolanded bunu yazdı:
    -----------------------------

82. sayfadan 107'ye kadar oku

http://bit.ly/K6iDKL

okudum hocam sigorta primini eksik göstermesi durumunda işci fesih edebilir yazıyor bunu kullanabilirim en iyi tanıdık bi avukata falan sorayım ben bu işi detaylı

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Erkek

2.İş sözleşmesinin Bildirimli (süreli) feshi; 

İş sözleşmesin işçinin iş yerinde çalışma süresine göre önceden bildirilerek fesh edilmesidir.

a. İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra,

b. İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra,

c. İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra,

d. İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için, bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra,

Kaynak: http://www.alomaliye.com/2007/ozan_uslu_kidem_i.htm

İş ve sosyal güvenlik hukuku dersinde de görmüştüm. Eğer henüz bir çözüm bulamadıysan hocama danışabilirim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

Biocyte bunu yazdı:

2.İş sözleşmesinin Bildirimli (süreli) feshi; 

İş sözleşmesin işçinin iş yerinde çalışma süresine göre önceden bildirilerek fesh edilmesidir.

a. İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra,

b. İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra,

c. İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra,

d. İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için, bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra,

Kaynak: http://www.alomaliye.com/2007/ozan_uslu_kidem_i.htm

İş ve sosyal güvenlik hukuku dersinde de görmüştüm. Eğer henüz bir çözüm bulamadıysan hocama danışabilirim.

burda yazanlar dışındaki herşey biraz çirkeflik biraz inatla çözülür. holyone hoca gerekli bilgiyi de vermiş. henüz fazla da çalışmamışsın, öyle yılların geçmemiş. her türlü kurtarırsın. istifandan sonra en fazla 2 hafta çalıştırabilir adam seni. 

git karşısına, ben çıkıyorum de. bak yargıtay kararı var diyo holyone. daha ne olsun? 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Abü seni bukadar tutmak isteyen isyeri varken cikma bile iste git takıl hergun, bişi isterlerse acele ise seytan karisir fln de

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

İşi yavaştan yap :D

İş 10 dk'da halloluyorsa sen 30, 45dk'a kadar uzat.

Milleti oyala çene yap.

Oldu da çıkarırlarsa işten %80 kağıt falan imzalatırlar. Çok uzun olsa dahi oku :D

Hemen imza atayım kurtulayım diye düşünme. :D

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

iş hukukunun temel ilkelerinden biri: işçi yararına yorumdur.

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

''işe giriş bildirgen'' de iş kolu numarası yazar yani senin hangi işi yapmak üzere girdiğin  sana o numaranın dışında iş yaptırıyorsa ki yaptırıyordur , arkanı dön ve çık sözleşme filan s*kleme diğer türlü sözleşme bağlayıcı olur karşıtaraf sözleşme şartlarını layıkıyla yerine getiriyorsa şapa oturta bilitesi var.

lakin illa da çıkmak istiyorsan sürekli rapor al hasta ayağına yat elinde sonunda çıkarır özellikle o iş bi tek sana bakıyorsa max bi hafta veriyorum işe çıkış bildirgeni eline verirler ozamanda sen tazminat davası açarsın :)) dinsizin hakkından imansız gelir .

iş kanunda işten çıkmayla ilgili prosüdürleri yazmışlar ama senin işlem prosüdür dışı ve sözleşme var ayrıca sözleşmenin şartlarınıda görmek isterdim ona göre yazardım şimdi nekadar yazsak eksik kalabilir ama genel olarak  kesinlikle patrona işten çıkacam filan deme

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:

Abü seni bukadar tutmak isteyen isyeri varken cikma bile iste git takıl hergun, bişi isterlerse acele ise seytan karisir fln de

iş bulduğu yer belki daha fazla para veriyordur

ayrıca bencede kimse çalışmayan elamanı tutmaz otur çay felan iç iş yapma

Merhabaaaaa
Toplam Hit: 3598 Toplam Mesaj: 32