İş Sözleşmesi Ne Kadar Geçerli (Acil Yardım)
-
5 ay bitti işte çalışalı çalışmcm zaten atarlar diye dusunyrm bi taraftan da hukuki haklarımı araştırıyorum
-
82. sayfadan 107'ye kadar oku
http://bit.ly/K6iDKL
-
nolanded bunu yazdı:
-----------------------------82. sayfadan 107'ye kadar oku
http://bit.ly/K6iDKL
-----------------------------okudum hocam sigorta primini eksik göstermesi durumunda işci fesih edebilir yazıyor bunu kullanabilirim en iyi tanıdık bi avukata falan sorayım ben bu işi detaylı
-
2.İş sözleşmesinin Bildirimli (süreli) feshi;
İş sözleşmesin işçinin iş yerinde çalışma süresine göre önceden bildirilerek fesh edilmesidir.
a. İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra,
b. İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra,
c. İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra,
d. İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için, bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra,Kaynak: http://www.alomaliye.com/2007/ozan_uslu_kidem_i.htm
İş ve sosyal güvenlik hukuku dersinde de görmüştüm. Eğer henüz bir çözüm bulamadıysan hocama danışabilirim.
-
Biocyte bunu yazdı:
-----------------------------2.İş sözleşmesinin Bildirimli (süreli) feshi;
İş sözleşmesin işçinin iş yerinde çalışma süresine göre önceden bildirilerek fesh edilmesidir.
a. İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra,
b. İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra,
c. İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra,
d. İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için, bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra,Kaynak: http://www.alomaliye.com/2007/ozan_uslu_kidem_i.htm
İş ve sosyal güvenlik hukuku dersinde de görmüştüm. Eğer henüz bir çözüm bulamadıysan hocama danışabilirim.
-----------------------------burda yazanlar dışındaki herşey biraz çirkeflik biraz inatla çözülür. holyone hoca gerekli bilgiyi de vermiş. henüz fazla da çalışmamışsın, öyle yılların geçmemiş. her türlü kurtarırsın. istifandan sonra en fazla 2 hafta çalıştırabilir adam seni.
git karşısına, ben çıkıyorum de. bak yargıtay kararı var diyo holyone. daha ne olsun?
-
Abü seni bukadar tutmak isteyen isyeri varken cikma bile iste git takıl hergun, bişi isterlerse acele ise seytan karisir fln de
-
İşi yavaştan yap :D
İş 10 dk'da halloluyorsa sen 30, 45dk'a kadar uzat.
Milleti oyala çene yap.
Oldu da çıkarırlarsa işten %80 kağıt falan imzalatırlar. Çok uzun olsa dahi oku :D
Hemen imza atayım kurtulayım diye düşünme. :D
-
iş hukukunun temel ilkelerinden biri: işçi yararına yorumdur.
-
''işe giriş bildirgen'' de iş kolu numarası yazar yani senin hangi işi yapmak üzere girdiğin sana o numaranın dışında iş yaptırıyorsa ki yaptırıyordur , arkanı dön ve çık sözleşme filan s*kleme diğer türlü sözleşme bağlayıcı olur karşıtaraf sözleşme şartlarını layıkıyla yerine getiriyorsa şapa oturta bilitesi var.
lakin illa da çıkmak istiyorsan sürekli rapor al hasta ayağına yat elinde sonunda çıkarır özellikle o iş bi tek sana bakıyorsa max bi hafta veriyorum işe çıkış bildirgeni eline verirler ozamanda sen tazminat davası açarsın :)) dinsizin hakkından imansız gelir .
iş kanunda işten çıkmayla ilgili prosüdürleri yazmışlar ama senin işlem prosüdür dışı ve sözleşme var ayrıca sözleşmenin şartlarınıda görmek isterdim ona göre yazardım şimdi nekadar yazsak eksik kalabilir ama genel olarak kesinlikle patrona işten çıkacam filan deme
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Abü seni bukadar tutmak isteyen isyeri varken cikma bile iste git takıl hergun, bişi isterlerse acele ise seytan karisir fln de
-----------------------------iş bulduğu yer belki daha fazla para veriyordur
ayrıca bencede kimse çalışmayan elamanı tutmaz otur çay felan iç iş yapma