folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder İş Ve İşçi Hakları Hakkında Bir Kaç Sorum Olacak

İş Ve İşçi Hakları Hakkında Bir Kaç Sorum Olacak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

He tamam iste, durum budur ona gore karar vermek lazim

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek

hocam çalışma ekonomisi okuyorum. özel değilse nasıl ikna ettiler asgari ücret altında çalışmaya, öğrenebilir miyim?

..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    lepusmorris bunu yazdı

hocam çalışma ekonomisi okuyorum. özel değilse nasıl ikna ettiler asgari ücret altında çalışmaya, öğrenebilir miyim?

tabi ayrıntılı yazarım akşam unutursam hatırlat şimdi gidiyorum.

bir istifa dilekçesi yazıp vericem. bugün bakalım ne olacak.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

istifa dilekçesini her zaman noterden ihbarname şeklinde göndermeni tavsiye ederim futuruist yada istifa dilekçenin alındığına dair istifa örneğine bir yazı imza müdür vs iste mutlaka

asgari ücreti bile vermeyen şirketten herşey beklerim 

ihbar süreni bekle vs gibi derler istifa edersin dilekçe vermedi kaçtı gibib gösterip istifa dlekçeni yırtarlar ihbar sürenide maaşından düşerler 

170 i ara hocam sana çok daha yardımcı olurlar 

Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Hazır herkeşler burdayken bende bir soru sorayım. Yeni girmiş biri var diyelim. 3 ay kadar şöyle böyle çalıştı. Fakat çalıştığı yerdeki bir gavatla anlaşamadığı için işveren bunu işten çıkartıyor. Haksız olarak işten çıkartmalarda ne yapılabilir?

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Şimdi bikere askari ücretin altında çalışıyorsan kazıklandığın kesin. asıl soru ne kadar kazıklandığın.

İş mahkemelerinde işçi %99 kazanır. Bugüne kadar mahkemeye vermeye değecek bir mebla kaybettiysen, savcılığa şikayette bulunup al paranı.  Bir başka kazık mağduru arkadaşla birlikte işten çıkarsan birbirinize şahit olur işi garantiye alırsınız. Fakat işte bu bankaya yatan ücretin fazlasını iade etme kısmını iyi kanıtlamanız lazım yani devlet size kazıklanmayın diye her kuralı koymuş ona rağmen çektiğin parayı elinle parona veriyorsan ve buna hiçbir kanıtın yoksa devlet daha ne yapsın =))

Ücretinin 20 gün gecikmesi yada eksik alman tazminatlı çıkış sebebindir.

Eğer sen üniversite mezunuysan, ve şirketin sigortalı 10 kişinin altında çalıştırıyorsa (üstünde de problem çıkmayabilir bu noktada emin değilim) , 1 adet  4 senelik mezunu bedava çalıştırabilir. yani kosgebden 3000 tl alıp, seni çalıştırıp 500 tl ile SGK ödeyip, 1000 tl sana verip hem seni bedava çalıştırıp üstüne de 1500 tl kendisine ayırabilir. Fakat herkesi böyle çalıştıramaz sanırım max 1-2 kişi falan çalıştırabilir. Son zamanda restoranlar gıda mühendisi garson çalıştırmaya bu sebeple çok hevesliler.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

ya arkaşlar lütfen yapmayın bunu zaten adamlar normal insanın yaşamsının çok zor olduğu devletin kendisiyle çeliştiği açlık sınırının altı bir rakamı rakamı maaş sınır olarak koymuş sizler bir de kalkıp kuzu kuzu asgari ücretin altında çalışmayı kabul ediyorsunuz yapmayın kabul etmeyin açlıktan ölün ama bunu yapmayın 
    bunu yaptığınız için adamlar 100 tl ye bile çalıştırır duruma geliyorlar sizleri 

sen olmasan başkası yapacak hikayesi sen o işe o paraya mecbursan o da sana o işçiye mecbur biraz direnin kabul etmeyin olmaz böyle  cidden 

Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

henüz 1 aydır çalışıyorsan, nasıl iş verenin deneme süresi varsa, seninde iş yerini deneme süren var.

2 ay gibidir bu süre. eğer sözleşme imzalamadıysan, (sözleşmede deneme süresi belirtiliyorsa ona bakman lazım.) 

deneme süresi içerisindesin ve işi ihbar süresi gözetmeksizin bırakabilirsin diye biliyorum.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Arkadaşlar dün istifami verdim.

Ama sanırım acele çıkar ayak 10 dk da yazdığından çok formata uygun değildi.

Muhasebeci tekrar yazdı. Formatı yemisim.

aslında derdi hak hukuk aramayım ayağiydi. Çünkü patronun kankası :)

Boşver zaten o derdim yoktu. Birşey almasinlar gerisi boş. Oda karşılıklı anlaşarak ayrılıyor anlamında sebebini yazdı. Herşeyi aldım falan..

2 hafta falanda çalışmıyorum . artık brave heart filminin son sahnesinde adam bağırıyordu ya

" özgürlük!!!!!"

işte yarı kaybetmiş yarı kazanmış öyle bir duyguyla oturuyorum :)

Herkesin yorumuna teşekkür ederim

Holyone dediğin gibi 3000 alirmi gerçekten. Bir teşfik alıyorum lafı geçmişti. Ama bilmiyorum. 

Serdar son yazını yeni okudum . yanı geçti o .

Aslında herkes bilgilerini paylassin. Çünkü. Burada acemiydim.

Yeni ise girmek isteyenler için  dikkat edilecekler hakkında bilgi verin bari

İse başlarken sözleşme imzalanmasını usul ne olmalı.nrlere dikkat etmeli mesela. Ben de dahil milletin gözü açılsın

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Ben şunu çok farkettim işverenin imzalattığı iş sözleşmesinde   xxx şirketinin her biriminde Türkiyede ki her yerinde  şubesinde biriminde vs çalışmayı kabul ediyorumu imzalatması ileride bunu sizin aleyhinize kullanabiliyor.

sana uyuz oluyor yada seni sevmiyor sen istanbulda yaşıyorsun seni hakkari şubesinde yada hakkarideki biriminde çalışmaya yolluyor hadi gitmiyorum de bakalım iş sözleşmende sen bunu kabul etmişsin ben bu adamı bunun için aldım der istersen gidersin istemzsin paşa paşa basarsın istifanı mesela bu olay kötü kururmsal firmalar yapmıyor bunu ama yapsa yapar yapanlarda var bildiğim kadarıyla bana yaptılar zamanında 

çalıştığım bir proje kapanınca eleman bana istanbulun ücra köşesindeki bir projede çalışmamı söyledi evet iş sözleşmemde de böyle bir şey aklımın ucundan geçmeyerek imzalamıştım kuzu kuzu ayrıldım istifa ettim firmadan yani. 

Toplam Hit: 1768 Toplam Mesaj: 21
i̇ş işçi maaş haklar sigorta