İş Yeri Kuralları Abi Millet Ne Şartlarda Çalışıyor Görün
-
işverenler bu kadar gaddar değildir bu önlemler olmazsa varya işçi sapıtır sapıtırrr
kalabalık yerlerde calısanlar bilir adamlar nasıl arazi olur
bunlar sadece caydırıcı önlemler
-
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------
Daniel-Koo bunu yazdı:
Türkçe sıfır
İŞE İZİN ALIP GELMEYENİN 1 GÜN İZİN ALMADAN GELMEYENİN 2 GÜNLÜK YÖMİYESİ KESİLECEKTİR.
bu ne anlamadım ? izin alıncada mı gelmesi gerekiyo ?
-----------------------------İzin alıyorsun ama yinede çalışmak zorundasın. izin alma cüretinde bulunduğundan geldiğin günü gelmemiş gibi sayıp paranı kesiyor.
İzin almadan da gelmezsen 2 günlük paranı kesiyo
anladığım bu :D pisliğe bak lan :D
bi tek sen ve irwa anladı benim ne demek istediğimi. İzin alsan bir dert, almasan dert bu adama. İstediği kadar morali bozuk olsun. Benim, annem babam sağlığım söz konusu ise sokarım işine. -
şahsen,
bu kadar sert kural koyulması kötü, ama bir işyeri çalışanlarınında disiplinli olması lazım.
eleştirmek gerekirse, bunu tatlı dille yazsaymış daha haklı olurmuş.
konuşmak yasak derken gevezeliği kastetmiş olabilir, ozaman haklıdır.
mesai saatinde telefonla oynamak çocuk işidir, haklıdır.
çoğu işletmede işe gelmediğin gün paranı alamassın. ( devlet ) .2 gün kesilmesi hak yenmesi olur. burda haksız.
-
Daniel-Koo bunu yazdı:
ExpirE bunu yazdı:
Daniel-Koo bunu yazdı:
Türkçe sıfır
İŞE İZİN ALIP GELMEYENİN 1 GÜN İZİN ALMADAN GELMEYENİN 2 GÜNLÜK YÖMİYESİ KESİLECEKTİR.
-----------------------------İzin alıyorsun ama yinede çalışmak zorundasın. izin alma cüretinde bulunduğundan geldiğin günü gelmemiş gibi sayıp paranı kesiyor.
bi tek sen ve irwa anladı benim ne demek istediğimi. İzin alsan bir dert, almasan dert bu adama. İstediği kadar morali bozuk olsun. Benim, annem babam sağlığım söz konusu ise sokarım işine.
-----------------------------Hacı çoğu zaman uygulanmaz bu kural fakat alışkanlık haline getirir iyi niyeti suistimal edersen o zaman yapıcak bişey yok.
Aylık 8 bin dolara anlaştığım küçük bir firma da bikaç ay sonra yaptığım küçük bir hesap sonrası patrondan daha fazla kazandığımı gördüm ve ertesi günü kendi isteğimle patronla konuşup maaşımın düşürülmesini rica ettim.
Ankara gölbaşı özel kuvvetlerde yaptığım bir iş karşılığı güzel bir ücret ve 15000 tl iş teslimi anlaştım, ben işimi zamanından önce ve olması gerektiği gibi teslim ettim fakat işi asıl alan adam başka işlerinden dolayı zarar etti aldığım 15000 tl lik çeki iade ettim.
Benim iş ahlakım gereği yapılması gerekeni yaptım, bunlar bana her zaman dostluk olarak geri döndü.
Çalıştığım her firmanın yetkilisi ve iş arkadaşlarım her zaman arar sorar, hiç bir zaman iş bulma sıkıntısına düşmedim, yurt dışındayken 6 ayda bir 15 gün izne gelirdim sağolsunlar hemen ararlar gel bizimle çalış diye.
Şimdi kendi işimi yapıyorum, 2 ay önce talihsiz bir olay yaşadım kafam allak bullaktı, eski patronum taa istanbuldan geldi bir rakı içmek, derdime ortak olmak için.
Siz patrona 1 adım giderseniz onlar size 2 adım gelir her zaman karşılığını alırsınız. Boş gezene kimse bişey vermez.
-
izin aldığı halde kesilen yömiye herşeyi anlatıyor zaten...
-
Maaşınız müşteriye bağlı
Müşteri Kaliteye bağlı
Kalite size bağlı
Yazar bizim tükanda..Herşeye son noktayı koyan bi cümle silsilesi. Herkes onu okuyup okuyup haaa dior adamın işini siklemezsek adamda para kazanamayıp bizi siklemez diip işine dört elle sarılıyor..
İlk postta yazılan yasakların olduğu bir şirketi batırmak için elimden geleni yapar / milleti gaza getiririp yaptırırım..
-
recobaba bunu yazdı:
Daniel-Koo bunu yazdı:
ExpirE bunu yazdı:
Daniel-Koo bunu yazdı:
Türkçe sıfır
bi tek sen ve irwa anladı benim ne demek istediğimi. İzin alsan bir dert, almasan dert bu adama. İstediği kadar morali bozuk olsun. Benim, annem babam sağlığım söz konusu ise sokarım işine.
-----------------------------Hacı çoğu zaman uygulanmaz bu kural fakat alışkanlık haline getirir iyi niyeti suistimal edersen o zaman yapıcak bişey yok.
Aylık 8 bin dolara anlaştığım küçük bir firma da bikaç ay sonra yaptığım küçük bir hesap sonrası patrondan daha fazla kazandığımı gördüm ve ertesi günü kendi isteğimle patronla konuşup maaşımın düşürülmesini rica ettim.
Ankara gölbaşı özel kuvvetlerde yaptığım bir iş karşılığı güzel bir ücret ve 15000 tl iş teslimi anlaştım, ben işimi zamanından önce ve olması gerektiği gibi teslim ettim fakat işi asıl alan adam başka işlerinden dolayı zarar etti aldığım 15000 tl lik çeki iade ettim.
Benim iş ahlakım gereği yapılması gerekeni yaptım, bunlar bana her zaman dostluk olarak geri döndü.
Çalıştığım her firmanın yetkilisi ve iş arkadaşlarım her zaman arar sorar, hiç bir zaman iş bulma sıkıntısına düşmedim, yurt dışındayken 6 ayda bir 15 gün izne gelirdim sağolsunlar hemen ararlar gel bizimle çalış diye.
Şimdi kendi işimi yapıyorum, 2 ay önce talihsiz bir olay yaşadım kafam allak bullaktı, eski patronum taa istanbuldan geldi bir rakı içmek, derdime ortak olmak için.
Siz patrona 1 adım giderseniz onlar size 2 adım gelir her zaman karşılığını alırsınız. Boş gezene kimse bişey vermez.
-----------------------------adam gibi adamı görüyormusun...
-
recobaba bunu yazdı:
Daniel-Koo bunu yazdı:
ExpirE bunu yazdı:
Daniel-Koo bunu yazdı:
Türkçe sıfır
-----------------------------abi sen ne iş yapıyorsun merak ettim?
-
normal
-
recobaba bunu yazdı:
50 kişiyi idare ediyordum herşey sandığınız kadar kolay değil,
Bizim işlerde her ekip 3 kişi çalışır iş programı bir gün önceden yapılır;
Bir kişi işe mazeretsiz gelse program aksar;
İşe gelmemeyi alışkanlık edinenler çoktur;
İstikrar önemlidir bir günde 3 kişinin yaptığı işi de yapsan istikrar yoksa işe geliş gidişlerinde verim alamazsın işine zarar verir;
Malzeme almaya gidiyorum diye çıkar başka ekibin yanında laklak eder adam hem kendi ekibini hem diğer ekibi meşgul eder;
Elinde telefon akşama kadar mesaj atan telefonda sevgilisiyle konuşan sorumsuz insanlar az değildir;
Bunlar saymakla bitmez;
İğneyi başkasına çuvaldızı kendimize batıralım, çevremize biraz dikkat edlim bu tür insanları görürüz;
Yanımda çalışan bir insanın en az saat ücreti 5 usd.
bir adamın 5 kişiyi 3 saat devre dışı bıraktığına şahid oldum bu adamın 3 saatlik zararı, 6 kisi 3 saatten 18 saat 18*5=90 usd.
peki bu adam bana 90 usd kazandırıyormu 1 günde, hayır.
İnsan çalıştırmak kolay değildir bu önlemler gereklidir caydırma açısından, bire bir uygulanmaz ama iyi niyeti suistimal edildiğinde kapı önüne konur ve gereklidir. Bana göre.
-----------------------------Kesinlikle doğru adam telefonla mesaj yazıcam dıye gıder elını apkanta sıkıstırır elının bıcaga kaptırır sen ugrasırsın tutanagıyla polısıyle.bırıne laf yetıstırıcem dıye urunun ıcıne eder 4000 tl lık urunu kaldırır hurdaya atarsın , takımı kırar vs. maasından kessen bır dert kesmesen bır dert.adam Her hafta sonu gelır yok suraya gıdecem buraya gıdecem der senı suıstımal eder. hastayım der bankada karsılasırsın ertesı gun doktor muayne ettıgıne daır kagıt ıstersın yalan yalanı kovalar.
insanlarla ugrasmak gercekten kolay degıl. Kurallar bazen agırmıs gıbı gorune bılıyor ama gereklı. Önemli olan calısana hakkını verıyor olmak. Maasından kesıyorsa adama yıllık ıznını verecek. gelmedıgınde 1 e 2 kesıyorsa mesaıdede verecek. Bunları yapmıyorsa zaten işveren kendı kasınıyor demektır.