İş Yeri Kuralları Abi Millet Ne Şartlarda Çalışıyor Görün
-
ahmet__1907 bunu yazdı:
-----------------------------
patron bana ortaokuldaki müdürümüzü hatırlattı :))
----------------------------- -
walla arkadaşlar askerdeyken bi uzman komutan bana " insanla uğraşmak hayvanla uğraşmaktan çok daha zordur" demişti. bu lafı dedikten 2 ay sonra uzmanlıktan istifa etmişti. İnsanla uğraşmak harbi zordur. Bn Allianz da network ve donanım yetkilisi olarak çalışıyorum. bizim kurallar böyle uçuk değil ama buraya gelene kadar çalıştığım iş yerlerinde çok daha kötüsünü gördüm. Bunun nedenide çalışanların harbi öküz olmasıydı. o kuralların hepsini hakediyolardı. ayrıca bi iş yerinde bu kurallar varsa tek suçluları çalışanlardır. patron görmüştür çalışanların işten kaytardığını. Kimse durduk yere bu kuralları koymaz.
-
ExpirE bunu yazdı:
Daniel-Koo bunu yazdı:
Türkçe sıfır
İŞE İZİN ALIP GELMEYENİN 1 GÜN İZİN ALMADAN GELMEYENİN 2 GÜNLÜK YÖMİYESİ KESİLECEKTİR.
bu ne anlamadım ? izin alıncada mı gelmesi gerekiyo ?
-----------------------------İzin alıyorsun ama yinede çalışmak zorundasın. izin alma cüretinde bulunduğundan geldiğin günü gelmemiş gibi sayıp paranı kesiyor.
İzin almadan da gelmezsen 2 günlük paranı kesiyo
anladığım bu :D pisliğe bak lan :D
-----------------------------'' izin aldığında çalışmak zorundasın '' hangi cümleden çıkarttın çok merak ediyorum , iizn aldığında , normal olarak çalışmadığın günün parası kesilir , bu da normaldir , çalışmadığın günün parasını sen hangi yüzle istiyorsun ? Sonuçta haketmediğin bir para ? yasal olarak sen izinli bile 1 gün gelmesen senden 2 gün ücret kesebilir
İzin almadan gelmediğinde ise , izin alamdığın için işyerinin planını bozmuş oluyorsun , işyeri saihibi iş disiplinini sağlamak için izinsiz gelemeyenler için böyle bir yaptırımda bulunuyor ,
İşyerileirndeki disiplinden şikayet edenler , Almanyada çalışan tanıdıkalrı varsa onlara bi sorsun ,işyerinde disiplin nasıl diye , o zaman Türkiye de işyerleirndeki displin olmadığını daha iyi anlarlar.Adamlar emekli olurken kıdem tazminatı bile alamıyorlar.Emeklilik yaşıda bizden daha fazla.
Not: Patron değilim , Mali Müşavirim , işyerlerinin de , işçileirnde sıkıntılarını biliyorum . recobaba arkadaşımızın tavsiyelerini bence özellikle dikkate alın , bu devirde iş bulmakta zor , işyerini ayakta tutmakta ,
-
İzin alırsan aldığın günün parası tabi kesilir.
Ama yıllık izinden 1 günü kullanıp izin yaparsan ozaman kesinti olmaz.
Ayrıca bu kurallar gayet normal, ama aktarılma şekli gaddarca gösterilmiş. Piyasada ne iş yerleri var. Bu kurallar yanında hafif kalır.
-
sesli osurmak yasak wc yasak yemek yasak denizde kara havada komando işçiler amk
-
bence çok sacma kurallar bi iş yerinin yöneticisi calişanlari yönetmeyi bilicek sacma sapan kurallarla milleti canını sıkmayacak dikkat edilmesi gerekiryorsa insanlar calişiyor burda robot degil hasta olabilir kim olmuyor ki ?
ee tabi bu kadar boşda adam varken adamda kendini niye yorsun ben burda domal desem domalacak ameler varken niye millete ugraşiyim kendimi yorayim onlar surunsun...
Gecen arkadaşim bi emlak birosuna iş başvurusu yapti adam 2 dil 11-12 saat mesai 600lira para veririm dedi yol parasi size ayit dedi ve sonradan ögrendik ki oraya günde 50-60 kişi baş vuruyomus , helal olsun adamlar acik ve net mikerler diyo geliyosan
-
bizim burda bağcılardaki çoğu atölyeler ütü paketler vs hepsi bu şekilde zaten garipsemeyin yani.
-
Az bile yoksa disiplin sağlanmıyor,
-
ne kadar gerekli olursa olsun abartıdır bu da
-
patronu tebrik ettim