İşçi Mahkemesinde Vekalet Ücreti Ne Oluyor
-
Bi dava vardi kazandik, avukara ucreti pesin verdik neyse dava sonucu butun masraflar karsi tarafa yikildi odediler ama avukat coktu ucrete avulatlik masrafi benim dedi. Varmi boyle bisey ?
-
Ziraatci bunu yazdı
Bi dava vardi kazandik, avukara ucreti pesin verdik neyse dava sonucu butun masraflar karsi tarafa yikildi odediler ama avukat coktu ucrete avulatlik masrafi benim dedi. Varmi boyle bisey ?
Anlaşmana bağlı. Konuşmazsan yapma ihtimali yüksek. Ödemeyi ibandan yaptıysan konuş
-
Ziraatci bunu yazdı
Avukatlar karşı taraftan alacakaları vekalet ücretinden genelde bahsetmezler. Anlaşma yaparken bunların konuşulması lazım bence. Bazı davalarda karşı taraftı tamamen haksız bulmaz da konunun bir kısmını reddederse bu sefer karşı tarafa sizin de vekalet ücreti ödemeniz gerekiyor. Avukat bunu cebinden ödeyecek hali yok. Bahsedilmediğinde kendi karşı tarafın ödediği vekalet ücretini alıyor ama karşı ödenecek ücreti de ödemeni istiyor. Bence bu ücretlendirme konusunda inisiyatifin avukata bırakılmayak bazı koşulların kanunen belirlenmesi lazım. Yani avukat anlaşma yaparken bu durumu belirtmeli. Kanunen zaten böyle bir uygulama varsa bilmiyorum ama sorun yaşayan olmuştu.
Liquid tarafından 01/Tem/24 09:37 tarihinde düzenlenmiştir -
İş davalarının en büyük sıkıntısı cahil müvekkile laf anlatmak sanırım. Adam davayı kazanmış tahsil etmiş anlaştığı yüzde 15 yerine yüzde 10 almış ama müvekkilinine göre yavşak ve dolandırıcı avukat
-
mataramasuko bunu yazdı
İş davalarının en büyük sıkıntısı cahil müvekkile laf anlatmak sanırım. Adam davayı kazanmış tahsil etmiş anlaştığı yüzde 15 yerine yüzde 10 almış ama müvekkilinine göre yavşak ve dolandırıcı avukat
kanka niye tükenmez kalemle yazıyor makbuz versin
-
Hesap gayet doğru.
Burda vatandaşın anlamadığı mahkeme ilamında avukata takdir edilen 17.900 TL yi vatandaş kendi parası sanıyor.
Haliyle avukat ilamı icraya koyduğunda vatandaş 17900 ü de kendi alacağı olarak görüp benimi kazıklıyor diye düşünüyor.
Ayrıca İcra Dosyasındanda avukata vekalet ücreti çıkıyor. Bunuda kendi parası olarak görüyor vatandaş.
Avukat size gayet açıklayıcı yazmış göndermişte işin içinde olmayan birisi için marizleniyorum algısı oluşuyor işte.
Bu algı kırılırmı sanmam...
-
Liquid bunu yazdıZiraatci bunu yazdı
Avukatlar karşı taraftan alacakaları vekalet ücretinden genelde bahsetmezler. Anlaşma yaparken bunların konuşulması lazım bence. Bazı davalarda karşı taraftı tamamen haksız bulmaz da konunun bir kısmını reddederse bu sefer karşı tarafa sizin de vekalet ücreti ödemeniz gerekiyor. Avukat bunu cebinden ödeyecek hali yok. Bahsedilmediğinde kendi karşı tarafın ödediği vekalet ücretini alıyor ama karşı ödenecek ücreti de ödemeni istiyor. Bence bu ücretlendirme konusunda inisiyatifin avukata bırakılmayak bazı koşulların kanunen belirlenmesi lazım. Yani avukat anlaşma yaparken bu durumu belirtmeli. Kanunen zaten böyle bir uygulama varsa bilmiyorum ama sorun yaşayan olmuştu.
Avukatlık Kanunu madde 164/5'i gözden geçirmelisin. Avukatın inisiyatifi yok aslında.
-
Cihan bunu yazdı
Arkadaşlar merhaba
5 sene süren işçi mahkemesinden bugün avukat yavs... parayı attı
71 bin tl yattı
Bana bu şekilde hesaplama yapıp göndermiş

Bu dava süreçleri bu kadar uzun sürebiliyor mu? Bende isverene dava acmak istiyorum ama bu kadar süre çok moralimi bozdu.
-
misterio_junior bunu yazdıCihan bunu yazdı
Arkadaşlar merhaba
71 bin tl yattı

Bu dava süreçleri bu kadar uzun sürebiliyor mu? Bende isverene dava acmak istiyorum ama bu kadar süre çok moralimi bozdu.
2018 de açıldı. 2024 de sonuçlandı
Sonuç olarak 2 asgari ücret aldım. İş veren ya seni çıkartsın ya da anlaş hocam öyle bir niyetin varsa. Davaya girersen benim gibi Got olur çıkarsın sekil a.
-
Cihan bunu yazdımisterio_junior bunu yazdıCihan bunu yazdı
Arkadaşlar merhaba
71 bin tl yattı

2018 de açıldı. 2024 de sonuçlandı
Sonuç olarak 2 asgari ücret aldım. İş veren ya seni çıkartsın ya da anlaş hocam öyle bir niyetin varsa. Davaya girersen benim gibi Got olur çıkarsın sekil a.
Şimdi küfür etmek istemiyorum hocam. 9 yıllık tazminatımın yarısını ancak verir o da taksitle.Dava acsam sürekli itiraz ederler seninki gibi uzamasindan korkuyorum.Bilmiyorum ne yapacağım.