folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İşçi Mahkemesinde Vekalet Ücreti Ne Oluyor

İşçi Mahkemesinde Vekalet Ücreti Ne Oluyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek

Bi dava vardi kazandik, avukara ucreti pesin verdik neyse dava sonucu butun masraflar karsi tarafa yikildi odediler ama avukat coktu ucrete avulatlik masrafi benim dedi. Varmi boyle bisey ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eengineer
    eengineer's avatar
    Erkek
    Ziraatci bunu yazdı

Bi dava vardi kazandik, avukara ucreti pesin verdik neyse dava sonucu butun masraflar karsi tarafa yikildi odediler ama avukat coktu ucrete avulatlik masrafi benim dedi. Varmi boyle bisey ?

Anlaşmana bağlı. Konuşmazsan yapma ihtimali yüksek. Ödemeyi ibandan yaptıysan konuş 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek
    Ziraatci bunu yazdı

Avukatlar karşı taraftan alacakaları vekalet ücretinden genelde bahsetmezler. Anlaşma yaparken bunların konuşulması lazım bence. Bazı davalarda karşı taraftı tamamen haksız bulmaz da konunun bir kısmını reddederse bu sefer karşı tarafa sizin de vekalet ücreti ödemeniz gerekiyor. Avukat bunu cebinden ödeyecek hali yok. Bahsedilmediğinde kendi karşı tarafın ödediği vekalet ücretini alıyor ama karşı ödenecek ücreti de ödemeni istiyor. Bence bu ücretlendirme konusunda inisiyatifin avukata bırakılmayak bazı koşulların kanunen belirlenmesi lazım. Yani avukat anlaşma yaparken bu durumu belirtmeli. Kanunen zaten böyle bir uygulama varsa bilmiyorum ama sorun yaşayan olmuştu.

Liquid tarafından 01/Tem/24 09:37 tarihinde düzenlenmiştir

İmzalamazsam ne olcak?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

İş davalarının en büyük sıkıntısı cahil müvekkile laf anlatmak sanırım. Adam davayı kazanmış tahsil etmiş anlaştığı yüzde 15 yerine yüzde 10 almış ama müvekkilinine göre yavşak ve dolandırıcı avukat

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı

İş davalarının en büyük sıkıntısı cahil müvekkile laf anlatmak sanırım. Adam davayı kazanmış tahsil etmiş anlaştığı yüzde 15 yerine yüzde 10 almış ama müvekkilinine göre yavşak ve dolandırıcı avukat

kanka niye tükenmez kalemle yazıyor makbuz versin

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rushOut
    rushOut's avatar
    Erkek

Hesap gayet doğru.

Burda vatandaşın anlamadığı mahkeme ilamında avukata takdir edilen 17.900 TL yi vatandaş kendi parası sanıyor. 

Haliyle avukat ilamı icraya koyduğunda vatandaş 17900 ü de kendi alacağı olarak görüp benimi kazıklıyor diye düşünüyor.

Ayrıca İcra Dosyasındanda avukata vekalet ücreti çıkıyor. Bunuda kendi parası olarak görüyor vatandaş.

Avukat size gayet açıklayıcı yazmış göndermişte işin içinde olmayan birisi için marizleniyorum algısı oluşuyor işte.

Bu algı kırılırmı sanmam... 

Biz bizimle bizdeydik Biz bizimle bize geldik Biz bizimle bizdeyken Bizi bizden mi sorarlar
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    Liquid bunu yazdı
    Ziraatci bunu yazdı

Avukatlar karşı taraftan alacakaları vekalet ücretinden genelde bahsetmezler. Anlaşma yaparken bunların konuşulması lazım bence. Bazı davalarda karşı taraftı tamamen haksız bulmaz da konunun bir kısmını reddederse bu sefer karşı tarafa sizin de vekalet ücreti ödemeniz gerekiyor. Avukat bunu cebinden ödeyecek hali yok. Bahsedilmediğinde kendi karşı tarafın ödediği vekalet ücretini alıyor ama karşı ödenecek ücreti de ödemeni istiyor. Bence bu ücretlendirme konusunda inisiyatifin avukata bırakılmayak bazı koşulların kanunen belirlenmesi lazım. Yani avukat anlaşma yaparken bu durumu belirtmeli. Kanunen zaten böyle bir uygulama varsa bilmiyorum ama sorun yaşayan olmuştu.

Avukatlık Kanunu madde 164/5'i gözden geçirmelisin. Avukatın inisiyatifi yok aslında.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    misterio_junior
    misterio_junior's avatar
    Erkek
    Cihan bunu yazdı

Arkadaşlar merhaba 

5 sene süren işçi mahkemesinden bugün avukat yavs... parayı attı 

71 bin tl yattı 

Bana bu şekilde hesaplama yapıp göndermiş

Bu dava süreçleri bu kadar uzun sürebiliyor mu? Bende isverene dava acmak istiyorum ama bu kadar süre çok moralimi bozdu.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan
    Cihan's avatar
    Erkek
    misterio_junior bunu yazdı
    Cihan bunu yazdı

Arkadaşlar merhaba 

71 bin tl yattı 

Bu dava süreçleri bu kadar uzun sürebiliyor mu? Bende isverene dava acmak istiyorum ama bu kadar süre çok moralimi bozdu.

2018 de açıldı. 2024 de sonuçlandı 

Sonuç olarak 2 asgari ücret aldım. İş veren ya seni çıkartsın ya da anlaş hocam öyle bir niyetin varsa. Davaya girersen benim gibi Got olur çıkarsın sekil a.

wordpress & sözlük
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    misterio_junior
    misterio_junior's avatar
    Erkek
    Cihan bunu yazdı
    misterio_junior bunu yazdı
    Cihan bunu yazdı

Arkadaşlar merhaba 

71 bin tl yattı 

2018 de açıldı. 2024 de sonuçlandı 

Sonuç olarak 2 asgari ücret aldım. İş veren ya seni çıkartsın ya da anlaş hocam öyle bir niyetin varsa. Davaya girersen benim gibi Got olur çıkarsın sekil a.

Şimdi küfür etmek istemiyorum hocam. 9 yıllık tazminatımın yarısını ancak verir o da taksitle.Dava acsam sürekli itiraz ederler seninki gibi uzamasindan korkuyorum.Bilmiyorum ne yapacağım.

Toplam Hit: 2194 Toplam Mesaj: 22
av