folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İşçi Mahkemesinde Vekalet Ücreti Ne Oluyor

İşçi Mahkemesinde Vekalet Ücreti Ne Oluyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan
    Cihan's avatar
    Erkek

Arkadaşlar merhaba 

5 sene süren işçi mahkemesinden bugün avukat yavs... parayı attı 

71 bin tl yattı 

Bana bu şekilde hesaplama yapıp göndermiş

wordpress & sözlük
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

En başta ne şekilde konuşmuştunuz hocam? En başta ne kadar para ödedin avukata? 5 yıl boyunca aynı kişi mi baktı davaya?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan
    Cihan's avatar
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı

En başta ne şekilde konuşmuştunuz hocam? En başta ne kadar para ödedin avukata? 5 yıl boyunca aynı kişi mi baktı davaya?

Yüzde 15 konuştuk o kadar hocam.

Vekalet ücreti verdim noterde o kadar 

wordpress & sözlük
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eengineer
    eengineer's avatar
    Erkek

Vekâlet ücretini de karşıdan alması gerekmiyor mu?

davaya ayrı 

icraya ayrı 

sözleşmeye ayrı avukatlık ücreti yazmış. Bana çok geldi

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan
    Cihan's avatar
    Erkek
    eengineer bunu yazdı

davaya ayrı 

icraya ayrı 

Hicbirsey anlamadım hocam 

wordpress & sözlük
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan
    Cihan's avatar
    Erkek
    eengineer bunu yazdı

davaya ayrı 

icraya ayrı 

Adam bildiğin kafasına göre yazdı çizdi.

Şimdi ben bunu nereye sorgulayacagim? Saçma sapan şekilde kağıda yazmış 

Telefonla arıyorum bu nedir diyorum 

Senden daha fazlasını alırım diyor lavuk 

Ulan dedim sen beni mi tehdit ediyorsun dedim sustu 

wordpress & sözlük
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Emlakci, avukat, polis, oto galerici

hayatınızda yer vermeyin bunlara

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

Türk yargılama sisteminde avukatın vekâlet ücretini şöyle özetlememiz gerekir.

1- Akdi vekâlet ücreti, Senin kendi avukatına ödeyeceğin -kendi cebinden çıkan- para

2- Davanın kazanılması hâlinde dava sonunda karşı taraftan alacağı avukatlık ücreti. (17.900₺'lik ücret burada karşı taraf vekâlet ücreti oluyor)

3- İcra vekâlet ücreti ise, Mahkemede kazandığın paranın icra kanalıyla karşı taraftan alınmasına yönelik icraî işleme dair avukatlık ücretidir. (normal şartlarda 200.000₺'ye kadarki icra takiplerinde %16'sı avukatın icra vekâlet ücretidir, senin icra takip miktarın 37.500 küsur tl mi ? yoksa daha yüksek mi ? Daha yüksek ise avukatın zaten senden daha düşük miktarda talep etmiş)

2 numaralı benddeki ücretin kaynağı 1136 sayılı Kanun'un 164'üncü maddesidir. 

Senin arandaki sözleşme(sözlü) gereği avukat hem karşı taraftan alacaklı konumdadır, hem de senden alacaklı konumdadır.

Eğer ki aranızda yazılı bir sözleşme yapmış olsaydınız, dava sonunda karşı taraf vekâlet ücreti olmayacaktır. Ben sadece akdi vekâlet ücreti ödeyeceğim ya da tam tersi bir şekilde vekâlet ücretlerine dair karşılıklı rızanız olsaydı, dedikleriniz de haklı olabilirdiniz. Ancak somut olaydaki uygulama doğrudur.

rapidhacker550 tarafından 30/Haz/24 00:33 tarihinde düzenlenmiştir

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan
    Cihan's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı

Türk yargılama sisteminde avukatın vekâlet ücretini şöyle özetlememiz gerekir.

1- Akdi vekâlet ücreti, Senin kendi avukatına ödeyeceğin -kendi cebinden çıkan- para

2- Davanın kazanılması hâlinde dava sonunda karşı taraftan alacağı avukatlık ücreti. (17.900₺'lik ücret burada karşı taraf vekâlet ücreti oluyor)

3- İcra vekâlet ücreti ise, Mahkemede kazandığın paranın icra kanalıyla karşı taraftan alınmasına yönelik icraî işleme dair avukatlık ücretidir. (normal şartlarda 200.000₺'ye kadarki icra takiplerinde %16'sı avukatın icra vekâlet ücretidir, senin icra takip miktarın 37.500 küsur tl mi ? yoksa daha yüksek mi ? Daha yüksek ise avukatın zaten senden daha düşük miktarda talep etmiş)

2 numaralı benddeki ücretin kaynağı 1136 sayılı Kanun'un 164'üncü maddesidir. 

Senin arandaki sözleşme(sözlü) gereği avukat hem karşı taraftan alacaklı konumdadır, hem de senden alacaklı konumdadır.

Eğer ki aranızda yazılı bir sözleşme yapmış olsaydınız, dava sonunda karşı taraf vekâlet ücreti olmayacaktır. Ben sadece akdi vekâlet ücreti ödeyeceğim ya da tam tersi bir şekilde vekâlet ücretlerine dair karşılıklı rızanız olsaydı, dedikleriniz de haklı olabilirdiniz. Ancak somut olaydaki uygulama doğrudur.

Karar da böyle yazıyor hocam 

wordpress & sözlük
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Mahkeme vekalet ücreti ve icra vekalet ücreti yazan kalemlerin seninle alakası yok.
    Bu kalemler sizin alacağınız değildir.
    Her davada haklı çıkan tarafın avukatına, karşı taraftan alınmak üzere bir "karşı vekalet ücreti" verilir. İcra takipleri de böyledir.
    Tutarı her sene Adalet Bakanlığı tarafından resmi gazetede yayımlanan Avukatlık Asgari Ücret tarifesine göre belirlenir.
    Söz konusu ücret 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 164/5 maddesi gereği avukatın hakkıdır.
    Yani sizin asıl işçilik alacağınız "karşı avukatlık ücretleri" olmasaydı da değişmeyecekti.
    Sizin asıl işçilik alacağınızdan avukatınızla iş başında anlaştığınız %10'luk kısım sizin cebinizden avukatınızın hizmetine karşılık giden paradır.
    Yani kendi hak edişinizden eksilen miktar sadece 4.750'dir.

Edit: hatta avukatla anlaşırken %15 anlaştığınızı, masrafı avukatın yaptığını söylemişsiniz. Avukat elbette iş sonunda harçlar için yaptığı masrafları geri alacaktır. Beyanınıza göre %15 anlaşmanıza rağmen %10 sizden kendi hizmetine karşılık vekalet ücreti almış. Yani az almış.

Edit 2: yukarıda ss'ni attığınız karar avukatınızın mahkeme vekalet ücretini içeren karar değildir. O tutar ilk görülen mahkeme olan ..... . İş Mahkemesi kararında yazar. Bu attığınız karar karşı tarafın üst mahkeme (istinaf) itirazı üzerine verilen itirazın değerlendirmesi kararıdır.

Edit 3: 

Kaan bunu yazdı

böyle zırvaları da dinlemeyin. Avukat dolandırıcı değildir.

Ephesus tarafından 30/Haz/24 01:52 tarihinde düzenlenmiştir

Avukat/Hukukçu
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    Ephesus bunu yazdı

Mahkeme vekalet ücreti ve icra vekalet ücreti yazan kalemlerin seninle alakası yok.
    Bu kalemler sizin alacağınız değildir.
    Her davada haklı çıkan tarafın avukatına, karşı taraftan alınmak üzere bir "karşı vekalet ücreti" verilir. İcra takipleri de böyledir.
    Tutarı her sene Adalet Bakanlığı tarafından resmi gazetede yayımlanan Avukatlık Asgari Ücret tarifesine göre belirlenir.
    Söz konusu ücret 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 164/5 maddesi gereği avukatın hakkıdır.
    Yani sizin asıl işçilik alacağınız "karşı avukatlık ücretleri" olmasaydı da değişmeyecekti.
    Sizin asıl işçilik alacağınızdan avukatınızla iş başında anlaştığınız %10'luk kısım sizin cebinizden avukatınızın hizmetine karşılık giden paradır.
    Yani kendi hak edişinizden eksilen miktar sadece 4.750'dir.

Edit: hatta avukatla anlaşırken %15 anlaştığınızı, masrafı avukatın yaptığını söylemişsiniz. Avukat elbette iş sonunda harçlar için yaptığı masrafları geri alacaktır. Beyanınıza göre %15 anlaşmanıza rağmen %10 sizden kendi hizmetine karşılık vekalet ücreti almış. Yani az almış.

Edit 2: yukarıda ss'ni attığınız karar avukatınızın mahkeme vekalet ücretini içeren karar değildir. O tutar ilk görülen mahkeme olan ..... . İş Mahkemesi kararında yazar. Bu attığınız karar karşı tarafın üst mahkeme (istinaf) itirazı üzerine verilen itirazın değerlendirmesi kararıdır.

Edit 3: 

Kaan bunu yazdı

böyle zırvaları da dinlemeyin. Avukat dolandırıcı değildir.

Ahahah, mesleki deformasyon. Bir gün bir meslektasından kazık yediğinde beni hatırla. 

Toplam Hit: 1604 Toplam Mesaj: 22
av