folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Isı Pompası Veya Elektrikli Kombi Kulanan Var Mı

Isı Pompası Veya Elektrikli Kombi Kulanan Var Mı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    braveheart
    braveheart's avatar
    Erkek

Benim evim dubleks sürekli kalmadığımdan çoğunlukla kombi yakmıyorum. Kumtel in fanlı ısıtıcısı var 350tl ye almıştım. 2000watt gücünde bir odayı ısıtmaya rakatlıkla yetiyor.

1. kademe sadece hava üfleme

2. kademe 1000watt saatte 1.5tl

3. kademe 2000watt saatte 3tl yakıyor.

Tek odayı ısıtacaksan asıl ısıtmayı sobayla yapacaksan hiç gerek yok bence o kadar yüksek maliyetli işlere. Küçücük bir şey ama ısıtması harika.

https://www.akakce.com/isitici/en-ucuz-kumtel-lx-6331-2000-w-fanli-fiyati,548257.html

İdeal zamanı beklemeyin, çünkü asla gelmeyecek.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

bunların odun kömür yakanı da var 

bu peletli kokusuz. 

https://www.youtube.com/watch?v=Iez17LYoxE4&t=99s

https://www.youtube.com/watch?v=bNicvO8iG8U

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

Klima al

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

Adam zaten yerden ısıtma dosemis eninde sonunda kullanilacak. 

Bana bi dm at. İkinci el falan ayarlarız ısı pompası. Senin en makul ve makbul çözümün ısı pompası.

Elektrikli kombi kesinlikle mantıklı. Sonuçta 55 60C su almayacaksin. Gereken su max 45C. İlerde doğalgaz gelecek gibiyse elektrikli kombi de olur.

İstersen kaçak elektrik yapalım :)

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı

Merhabalar,  bizimkiler Uşakta bahçede yaşıyor, 75m2 2 katlı toplam 150m2 yerleri. Zamanında yaparken inşaatçılar aklına girmiş alttan ısıtmayı döşetmişler, karolifer yok şimdi bağlatacaklar ama tabi doğalgaz da yok. 

Bir kaç kişi ısı pompası önerdi evlerinde var, aylık 2.5 geliyormuş, ancak toshiba 200bin alarko140bin fiyat çektiler. Elektrikli kombi en az 2 kat yakar diyorlar.

Şimdi şöyle bir durumvar bizimkiler ne bağlatırsak bağlatalım soba yakacaklar zaten, odun çok ve bedava,(sobalı karoliger için yerimiz yok malesef). Yani sadeca soğuğu kormak için 140bin masraf yapmayalım diyorum, elektrikli kombi alsak ve sürekli minimumda çalıştırsak ve soba ile desteklesek sizce mantıklı mı. Yani farka bakürsük 10 senede anca amorti ediyor gibi.

Bilen kullanan var mı tavsiyesi olan

Hocam yerden isitma isabet olmuş , otomatik beslemeli pelet sobası , üstüne de ya da yanına isipompasi gibi bakır sarmalli şu ısıtan bir sistem ve devir daimpompasi, bitti gitti. Elektrik masrafinda olmaz ,ister odun yak ister kömür .Ben bir köy evi ve bahçesine yapacagim bunu 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

inverter ısı pompası al direk elektrikli kombi alırsan sen pompa olursun

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı

Adam zaten yerden ısıtma dosemis eninde sonunda kullanilacak. 

Bana bi dm at. İkinci el falan ayarlarız ısı pompası. Senin en makul ve makbul çözümün ısı pompası.

Elektrikli kombi kesinlikle mantıklı. Sonuçta 55 60C su almayacaksin. Gereken su max 45C. İlerde doğalgaz gelecek gibiyse elektrikli kombi de olur.

İstersen kaçak elektrik yapalım :)

Hocam senin amele ile ne alakan var da amele_2 diye nick açmışsın ? @amele 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

İmkanın varsa ısı pompası al ama topraktan ısınanlardan

dış eşanjörü toprağa gömülür. topra sıcaklığı da yaz kış 14-15 dereceler civarında olur.

Normal dış üniteli klima alırsam ( ısı pompası ) havadan ısıtmalı olacaından uşak şartlarında zaten sürekli donar 

elektrikli soba ile baş edemezsin

Klima ısı pompası hesabında C.O.P dediğimiz bir değer vardır.

1kW motor gücüyle sana COP kadar ısı üretir.  Motor 1kW çeker, COP 2.5 ise sana 2.5 kW ısı verir. Sobada ise bu 1 dir.

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 1818 Toplam Mesaj: 19
isı pompası elektrikli kombi