Isı Pompası Veya Elektrikli Kombi Kulanan Var Mı
-
Benim evim dubleks sürekli kalmadığımdan çoğunlukla kombi yakmıyorum. Kumtel in fanlı ısıtıcısı var 350tl ye almıştım. 2000watt gücünde bir odayı ısıtmaya rakatlıkla yetiyor.
1. kademe sadece hava üfleme
2. kademe 1000watt saatte 1.5tl
3. kademe 2000watt saatte 3tl yakıyor.
Tek odayı ısıtacaksan asıl ısıtmayı sobayla yapacaksan hiç gerek yok bence o kadar yüksek maliyetli işlere. Küçücük bir şey ama ısıtması harika.
https://www.akakce.com/isitici/en-ucuz-kumtel-lx-6331-2000-w-fanli-fiyati,548257.html
-
bunların odun kömür yakanı da var
bu peletli kokusuz.
https://www.youtube.com/watch?v=Iez17LYoxE4&t=99s
https://www.youtube.com/watch?v=bNicvO8iG8U
-
Klima al
-
Adam zaten yerden ısıtma dosemis eninde sonunda kullanilacak.
Bana bi dm at. İkinci el falan ayarlarız ısı pompası. Senin en makul ve makbul çözümün ısı pompası.
Elektrikli kombi kesinlikle mantıklı. Sonuçta 55 60C su almayacaksin. Gereken su max 45C. İlerde doğalgaz gelecek gibiyse elektrikli kombi de olur.
İstersen kaçak elektrik yapalım :)
-
erebos bunu yazdı
Merhabalar, bizimkiler Uşakta bahçede yaşıyor, 75m2 2 katlı toplam 150m2 yerleri. Zamanında yaparken inşaatçılar aklına girmiş alttan ısıtmayı döşetmişler, karolifer yok şimdi bağlatacaklar ama tabi doğalgaz da yok.
Bir kaç kişi ısı pompası önerdi evlerinde var, aylık 2.5 geliyormuş, ancak toshiba 200bin alarko140bin fiyat çektiler. Elektrikli kombi en az 2 kat yakar diyorlar.
Şimdi şöyle bir durumvar bizimkiler ne bağlatırsak bağlatalım soba yakacaklar zaten, odun çok ve bedava,(sobalı karoliger için yerimiz yok malesef). Yani sadeca soğuğu kormak için 140bin masraf yapmayalım diyorum, elektrikli kombi alsak ve sürekli minimumda çalıştırsak ve soba ile desteklesek sizce mantıklı mı. Yani farka bakürsük 10 senede anca amorti ediyor gibi.
Bilen kullanan var mı tavsiyesi olan
Hocam yerden isitma isabet olmuş , otomatik beslemeli pelet sobası , üstüne de ya da yanına isipompasi gibi bakır sarmalli şu ısıtan bir sistem ve devir daimpompasi, bitti gitti. Elektrik masrafinda olmaz ,ister odun yak ister kömür .Ben bir köy evi ve bahçesine yapacagim bunu
-
inverter ısı pompası al direk elektrikli kombi alırsan sen pompa olursun
-
amele_2 bunu yazdı
Adam zaten yerden ısıtma dosemis eninde sonunda kullanilacak.
Bana bi dm at. İkinci el falan ayarlarız ısı pompası. Senin en makul ve makbul çözümün ısı pompası.
Elektrikli kombi kesinlikle mantıklı. Sonuçta 55 60C su almayacaksin. Gereken su max 45C. İlerde doğalgaz gelecek gibiyse elektrikli kombi de olur.
İstersen kaçak elektrik yapalım :)
Hocam senin amele ile ne alakan var da amele_2 diye nick açmışsın ? @amele
-
İmkanın varsa ısı pompası al ama topraktan ısınanlardan
dış eşanjörü toprağa gömülür. topra sıcaklığı da yaz kış 14-15 dereceler civarında olur.
Normal dış üniteli klima alırsam ( ısı pompası ) havadan ısıtmalı olacaından uşak şartlarında zaten sürekli donar
elektrikli soba ile baş edemezsin
Klima ısı pompası hesabında C.O.P dediğimiz bir değer vardır.
1kW motor gücüyle sana COP kadar ısı üretir. Motor 1kW çeker, COP 2.5 ise sana 2.5 kW ısı verir. Sobada ise bu 1 dir.