Işık Hızı Yavaş Olsaydı ?
-
Bugünler arkadaşla düşünüyoruz iki tane deli oturmuş düşünüyor işte ders dinlemiyor ya neyse...
Şimdi ışık hızı var tamam. gözümüzde bu hıza göre algılıyor cisimleri vs...
Şimdi ışık hızı yavaş olsaydı;
Ben kolumu yukarı kaldırdığımda gözüm 5 dk sonra mı kolumu kaldırmış olarak görecekti?
Ya da biri beni bıçakladığında diyelim.
Ben bıçaklandığımı 5 dk sonra mı görecektim...
vs vs vs...
Gözümüz yansıyan ışınların çözümlenmesiye beyne ileti gönderdiğine göre ışık hızı yavaş olsaydı normal yaşam devam ederken biz onları geç mi görürdük ?
Ya da şuan ki ışık hızı ne kadar hızlı ? yaptığımız şeyleri sonra mı görüyoruz yoksa anında mı ?
-
yavaş olsa kütlesi sıfır olmazdı, işte o zaman boku yerdik
-
şöyle düşün, bu yavaşlamış hali mesela..
-
Işık hızı tüm evrenin referans hizidir. Daha yavaş olsaydı hersey aynı oranda yavaşlardı. Elektronların hızı radyoaktif yarılanma hızları fln. Yani hiçbir şey değişmezdi.
-
senin algın ışık hızından daha yavaş olduğu için sen olayları anlık görürsün ışık hızı evren de sınır olarak bilinir şu an a kadar daha hızlısı yok
-
Belki bizde ışık hızında hareket ediyoruz ama algılamamız yavaş o yüzden böyle görüyoruz herşeyi...
Çok karmaşık yerlere gidiyorum işin içinden çıkamıcam sanırım. :D
-
m=m0/karekök(1-c0/c) den alt taraf sonsuza gtmeseydi kütlesi olurdu. o zaman altında ezilip ölürdük
-
fotonun kütlesi yoktur, dolayısıyla böyle bir varsayım bile olamaz. Hayal kurmak gerekirse; yoğunluk içinde ezilip ölürdük.
-
daha yavaş olsaydı heralde bir kütleye bürünürdü ve belli belirsiz ışımalar sonucu illaki bir taraflarımızda basınç oluşurdu yerli yersiz
-
ışık hızı yavaş olasaydı,yine aynı hızda herşeyi görürdün bıçaklanman,kolunu kaldırman vs.yani değişmezdi.ama ışık hızı ses hızından daha yavaş olsaydı,önce sesi duyardın daha sonra görüntü alırdın.
-
dreampark87 bunu yazdı:
-----------------------------
senin algın ışık hızından daha yavaş olduğu için sen olayları anlık görürsün ışık hızı evren de sınır olarak bilinir şu an a kadar daha hızlısı yok
-----------------------------nasıl yok ışıktan hızlı maddeler vardı tam olarak hatırlamıyorum geçen ay izledigim bi belgeselde bahsediyordu bundan hatta ışık hızı aşırı yavaş bir hızdı onların yanında ışık hızı ile seyehat ederken x galaksisine 650 katrilyon yılda ulaşıyorduk fln ama o hız ile sadece 2 milyon yıl sürücekmiştide bişeyler yane var ışık hızından hızlı bir olay