Işık Hızı Yavaş Olsaydı ?
-
acayip garip bir basınc ve ağırlık dalgası olurdu.
osurduğun zaman bile ortalık birbirine girerdi.
gerçi ben ossurdugumda hala aynı şeyler oluyor.
-
Holyzone bunu yazdı:
-----------------------------
fotonun kütlesi yoktur, dolayısıyla böyle bir varsayım bile olamaz. Hayal kurmak gerekirse; yoğunluk içinde ezilip ölürdük.
----------------------------- -
syntr bunu yazdı:
dreampark87 bunu yazdı:
senin algın ışık hızından daha yavaş olduğu için sen olayları anlık görürsün ışık hızı evren de sınır olarak bilinir şu an a kadar daha hızlısı yok
-----------------------------nasıl yok ışıktan hızlı maddeler vardı tam olarak hatırlamıyorum geçen ay izledigim bi belgeselde bahsediyordu bundan hatta ışık hızı aşırı yavaş bir hızdı onların yanında ışık hızı ile seyehat ederken x galaksisine 650 katrilyon yılda ulaşıyorduk fln ama o hız ile sadece 2 milyon yıl sürücekmiştide bişeyler yane var ışık hızından hızlı bir olay
-----------------------------Işıktan Hızlı Tek Birşey Var,, Veya Allah Dostu, Oda Hızır Aleyhisselâm
-
JuventuS bunu yazdı:
syntr bunu yazdı:
dreampark87 bunu yazdı:
senin algın ışık hızından daha yavaş olduğu için sen olayları anlık görürsün ışık hızı evren de sınır olarak bilinir şu an a kadar daha hızlısı yok
-----------------------------nasıl yok ışıktan hızlı maddeler vardı tam olarak hatırlamıyorum geçen ay izledigim bi belgeselde bahsediyordu bundan hatta ışık hızı aşırı yavaş bir hızdı onların yanında ışık hızı ile seyehat ederken x galaksisine 650 katrilyon yılda ulaşıyorduk fln ama o hız ile sadece 2 milyon yıl sürücekmiştide bişeyler yane var ışık hızından hızlı bir olay
-----------------------------Işıktan Hızlı Tek Birşey Var,, Veya Allah Dostu, Oda Hızır Aleyhisselâm
----------------------------- -
İnsana bir şey olmayacağını varsayarak;
ışık hızına yaklaştıkça zaman bükülerek yavaşlar yani senin söylediğin şekilde olursa zaman uzayacaktır, şöyle;
mesala 1 saniye senin için bir kaç bin yıl olur
biz insanlar ortalam 70-80 yıl yaşıyoruz misal, bir başka zaman / uzam daki canlı için bu 80 yıllık süre bir mili saniye bile olmayabilir.
-
Ne ictiniz la ?
-
syntr bunu yazdı:
dreampark87 bunu yazdı:
Bu kafaya nasıl ulaşıyorsun hocam çabuk söyle -
2 tane götüm olsaydıyla aynı benzerlikte bir soru bu..
-
Çok güzel bir soru bence...
Diyoruz ki ışık uzay "boşluğunda" 300000 km/sn hızla yol alıyor..
Ama niçin 500000 değil ya da 200000...
Bu neyin fonksiyonu...
Ses dalgası su ortamında şu hızla yayılır bu da Yoğunluk, sıcaklk vs vs nin fanksionu olarak termodinamiğin 2. yasası yardımıyla şöyle hesaplanır.. Bu biliniyor ama
Işık hızı şu an sadece ampirik bir sabit...
-
ben de şunu sorayım. ışık hızını nasıl ölçmüşler?