Işık Hızının Sabitliğin Olanaksızlığı
-
yazdığım bu makale hakında
bu konu hakında düşünmüş arkadaşların fikrini öğrenmek isterim
EVRENDE VAR OLAN HER ŞEYİN, ZAMANIN İKİ NOKTASI ARASINDAKİ HIZLARININ SABİTLİĞİNİN OLANAKSIZLIĞI
(Işık hızının sabitliğin olanaksızlığı)
(Uzayda bir zaman boyutunun olanaksızlığı)
İkiz paradoksundaki ikiz kardeşlerden birinin rokete bindiğini ve roketin de ışık hızının
%87' si kadar bir hızla yol aldığını düşünelim. Roket ışık hızıyla yol aldığında roket içindeki zaman
yavaşlar. Dünyadaki ikiz durağan bir şekilde, ışığın hızını ölçtüğünde saniyede C (299.792) değerini
bulur. Roket içindeki ikiz Dünyadaki saatlere göre daha yavaş ilerleyen saati ile ışığın hızını
ölçtüğünde ise dünyada bulunan ikiz kardeşinden farklı bir sonuç elde eder.
İkiz, roket içindeki boşlukta ışığın hızını saniyede 449688 km bulur veya Dünyada iki
arkadaşın otomobile bindiğini ve saatte 120 km ile yol aldığını düşünelim ve otomobilin
dışında durağan bir kişide ışığın hızını ölçsün ve C değerini bulsun. Oto içinde ışığın hızını
arkadaşlardan biri ölçtüğünde ise durağan kişinin bulduğu C değerini bulur;çünkü
otomobil içinde zaman yavaşlamıştır ve otomobil içindeki saat otomobil içindeki ışığın
hızını ölçecek kadar hassas değildir. Işığın hızını hassas bir saat ile ölçselerdi farklı bir sonuç ile karşılaşacaklardı. Ve böylece C değeri zamanın bir başka boyutundaki
foton tarafından geçilmiş olur.
Zaman görecelidir. O halde evrede var olan her şeyin, zamanın iki noktası arasındaki
hızlarının sabit olması olanaksızdır.
Oto içinde zamanın bir başka boyutu vardır ve zaman görecelidir o halde Uzay, üç
Uzay ve çoklu Zaman boyutundan oluşur ve uzayda çoklu zaman boyutu, içe girmiş ve
birbiriyle kesişen zaman boyutlarından oluşur.
UZAYIN HAFIZASI VE GEÇMİŞE YOLCULUK
(Geçmişe Yolculuk ve Kaydedilmemiş Olay Ve Bilgilere Ulaşmanın Olanaksızlığı )
Uzayın içinde hiç durmadan bilgi akışı olur.
Bu duruma örnek olarak, beyinleri, bitkileri, tohumları, hücreleri, bilgisayarları, İnternet
ağlarını, cep telefonlarını, sesleri, dünya üzerinde ve uzayda gelen görebildiğimiz ışıkları,
uzayın derinliklerinden gelen ışınımları ve bunlar gibi şeyleri verebiliriz. Beyinlerin,
bitkilerin, tohumların, hücrelerin, bilgisayarların ve bunun gibi pek çok şeyin hafızası
uzayda bir bütün halindendir.
Bilginin bulunduğu her ortama uzay boşluğu dahil, uzayın hafızası diyebiliriz. Hepsi bir
bütünlük oluşturur. Geçmişe gidebilmek için, olacak olay zincirin tek bir halkası ya da halkalarının
kaybolmadan bir yerlere kaydedilmesi gerekir. Geçmiş günlerde bilgisayara kaydedilmiş
bilgilere ulaşıp geçmiş içinde değişikler yapıp ya da tamamen yenisiyle değiştirip veya
silinebilir. Bu durum geçmişe gidip orada bulunma halidir. Yaşanılan geçmişteki yerini
aldığında, insanda bulunan geçmişe açılan kapılardan içeri girilip geçmişte yaşanan
kaydedilen bilgiler kısmen ya da tamamen değiştirilebilinir.
Örnek=
X kişi, tanıdığı A kişinin geçmişine gidebilir.
X kişi A kişinin geçmişindeki B kişi hakkında kayıtlı olan (b iyi bir insandır) bilgisini,
geçmişe
giderken yanına aldığı (b kötü bir insandır) bilgisiyle B ye ait bilgiler içinden değişiklikler
yapabilir. Böylece A ve B arasında yaşanacak, bu an ve gelecekte olacak olayların tamamen ya da
kısmen değişmesini sağlayabilir. X kişi A kişin geçmişte yediği armudu, A kişinin armudu
yediği anın ilerisine gidip yemesini engelleyemez. Bilgilerle oynandığında gelecekte
olacak olaylar değiştirilebilinir. X, A kişinin geçmişine giderek A kişinin bu an ve gelecekte
yiyeceği armudu yemesini engelleyebilir. Armut ile ilgili bilgiler A kişinin geçmişindedir.
Geçmişe fiziksel veya farklı bir şekilde gidebilmek için öncelikle olayların ya da başka türde bilgilerin kaybolmadan bir yerler kaydolması kati suretle gerekir. Aksi durumda geçmişe
gitmek olanaksızdır.
-
bizim tolga hoca zaten çürütmüştü bunu bkz:prof. dr. tolga yarman
-
hiç raslamdım.
tam kabul görseydi dünya sallanırdı
-
Işık hızının zaten sabit olmadığı biliniyor..Her farklı ortamda maks hızı aşmamak koşuluyla farklı hızlarda gidiyor..Elma armut olayı ise gerçekçi gelmedi.
-
Bencede olanaksız sonsuz kavramına(ölü sekiz) sayısal değer vermek gibi.Ancak bilim dahada gelişirce ışık hızını belirli bi aralık olarak tanımlanması daha mantıklı olur.
-
ran bunu yazdı:
-----------------------------hiç raslamdım.
tam kabul görseydi dünya sallanırdı
-----------------------------bence googlde bi search et tolga yarman ı
-
ben - hızlazrın- zaman içinde hiç bir zaman sabit ollamayaçağını savunuyorum.
hoça ışık hızın geçilebileçeğini savunuyor.
benim düşüncem ışık hıznın geçilebilirliğiile ilintili deği.
-
konferansta snn söylediğinide sölemişti
-
ran bunu yazdı:
-----------------------------ben - hızlazrın- zaman içinde hiç bir zaman sabit ollamayaçağını savunuyorum.
hoça ışık hızın geçilebileçeğini savunuyor.
benim düşüncem ışık hıznın geçilebilirliğiile ilintili deği.
-----------------------------yani sen ışık hızının max yada min hızı yok diyorsun bilinmez diyorsun
hoca ise ışık hızı aşılır diyor yani belli bi standartı var die dusunuyor
-
hız billine billir. fakat zaman boyutlarında farklı olaçağından sabit bir hışık hızından yada bir başka hızların sabitliğinden bahsedilemeyeceğini yöylüyorum.
zaman göreçeliyse - zaman içinde, zaman ile ölçülen hızlarda göreçelidir.
-
hocam "hızlazrın- zaman içinde hiç bir zaman sabit ollamayaçağı" da zaten daha önce açıklandı.Hızı ölçtüğün zamana göre hız değişir bu her türlü hız için geçerlidir.Lorrentz yasası'dır adı da bak dikkatini çekerim toeri bile değil,yasa :)
Ama zamanda yolculuk olayı hakkında yürüttüğün kaydedilmiş bilgi olması şart hipotezin başta makul gibi görünse de unuttuğun birşey var;zaman da, gelecekten gelen birine göre "olacak oalylar"gibi bir değişkendir.Bir bilgiyi bilmen zamanıda değiştirebilir zaman bir bilgi değilse zaten kaydedilmez o halde hipotezin de hiç bi işe yaramaz zamanda yolculuk için şart koşan hipotezin yerine zamanda yolculuk imkansız gibi bir sonuç çıkmalıydı..
Fakat bu felsefik bir teori o yüzden ben bunu çökertecek birşey bulamasaydım bile sende ispatlaycakbirşey bulamazdın teknoloji ele aldığın konuları ele aldığın boyutlarda deneyleyip gözlemleyebilecek bir hale gelene kadar..
Hee birde unutmadan;Bilgiyi sürekli kaydeden beynimiz var amerikada x tarihinde y kişisinin burnunuğu karıştırdığını bilmediği için kaydetmemiş olsa da daha önce hiç görmediği bir hatunu en ince yüz detaylarına kadar rüyama getirebiliyor (sadece konuşurken dudaklarını göremiyorum) bu boyuttan kurcalanırsa olay doğru yanlış önemli değil,ama inanıyorum daha güzel şeyler çıkabilir yorgun olmasam hemen başlıcam senaryo üretmeye ama yazayım dedim hazır aklıma gelmişken olaya burdan yaklaşırım uygun bir zamanda bence sende kurcala..Yani bilgi yaratılabilirde belki..ya da yoğurt gibi doğada saf halde bulunmayıp,bulunan bi kaç bilgi karışımıyla tanımlanan bilgi'ye uymayan fakat bilgi olan yani bilginin tanımını değiştirecek bir bilgi bulunabilir..Demek istediğim felsefeyle bilimlerin ortaya çıkması gibi bişey değil ama yani bu yoğurt muhabbeti..öyle farklı bişey olabilir ki mesela sadece ve sadece düşünebilen ve başka hiç bir şey yapamayan yemeyeye,içmeye gerek duymayan bir ineğin varlığını yeni bulmak gibi.Ya umarım anlatabilmişimdir :)
Bu arada bu topiği okuyan herkesten ricam;Rüyanızda konurken gördüğünüz insanların,hayvanların,bitkilerin yeni bilgilerin her ne olursa dudaklarına bi odaklanmaya calısın yatmdan önce o kadar denememe rağmen konusurken rüyalar aleminde hiç bir varlığın dudaklarının hareket etmediğini gördüm mesela ve bu yıllardır çokilgimi çekmiştir amacım konuyu saptırmak değil sadece bu topiği açıp okuyan adam zaten böyle şeylere de meraklıdır bi kendini dediğim hadiseyi görmeye daha doğrusu görmemeye düzeltiyorum :) ÖZETLE; rüyasıda konusa canlıların (varsa dudaklarına) odaklanarak konustuğu anda hareket edip etmediğini görmeye odaklayıp sonucu pmle bana bildirirse çok makbule geçr acaba ben küçükken görmemeye mi bu olayı diye odaklandım da bilinç altımdan ondan göremiyor muyum yoksa harbiden rüyalar aleminde konusmalara gerek kalmadan düşüncelr telepati yordamıyla mı oluyor bunu merak ediyorum teşekkürler..