folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Işık Hızının Sabitliğin Olanaksızlığı

Işık Hızının Sabitliğin Olanaksızlığı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek
    Işığın hareket etmediğine,hızı olmadığına dair de teoriler var.Bildiğim kadarı ile onlar çürütülemedi.Sıkı araştırmak gerek,net bi bilgim yok

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

"Roket içindeki ikiz Dünyadaki saatlere göre daha yavaş ilerleyen saati ile ışığın hızını

ölçtüğünde ise dünyada bulunan ikiz kardeşinden farklı bir sonuç elde eder."

bu astronot ışık hızını kendisi ölçtüğünde yine c yi bulmalı ...  kendi saatinin yavaşladığının da farkında olmadığı için(ona göre zaman alıştığı hızda akar) ayrıca kendi ortamında ki ışığın da o ortama göre sabit bir hızı olmalı (aslında fotonların gemi içindeki hızının azaldığını ama zamanın da yavaş akmasından dolayı astronotun bu durumu  farketmediğini düşündüm .Bu sayede c yine sabit)... ölçüp yine c bulur (teoriye göre)... gemideki zaman dışardakine göre yavaş akıyor . dışardaki bir saat (dünyadaki bir saatle) fotonun uzay gemisi(uzay gemisinin başından sonuna doğru) boyunca hareketini ne kadar zamanda yaptığını ölçerse (astronotun kendi saatiyle yaptığı ölçüm şimdide dışardaki bir saatle yapılsın; bu ölçüm fotonun gemiye göre hızını bulur) bu ölçümden sonra fotonun yavaşladığını düşünürüm. ama yavaşlamaması gerekiyor:bunuda şöyle atiim kafadan :D

" fotonun gemiye göre hızı(dünyadaki saatle ölçülsün) + geminin hızı(geminin hızı da dünyadaki saatle ölçülmüş olsun)=?c (bilmiyorum. denemeydi bu) "

-"ışık hızı sabittir y*vş*k olan zamanın akışı dır" gibi bişe demeye çalışyom... 

aklımdakini tam anlatamadım biraz daha sallardım normalde ama uykum var :D

ran       - c ye yakın hızda giden bi gemide el feneri uzay gemisinin gittiği yönün tersine tutulursa ne olur?  

Serdarr - bilmyom.

valar morghulis ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    şahsen ışık hızını net bir şekilde kalıplamak örneğin;saniyede 300.000 km de deniyor ; kesinlikle imkansızdır ; zaten ışığın hızıda çoğu zaman görecelidir ; yolundaki hacme sahip materyallere göre hız değişiklik gösterir ; zaten bu ütopik hızları geçmekte imkansızdır;bu hızı geçen canlı veya meta enerjiye dönüşür 

dont think twice its all right
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ran
    ran's avatar
    Erkek

Hendrik A. Lorentz

http://tr.wikipedia.org/wiki/Hendrik_A._Lorentz#Leiden.27de_profes.C3.B6rl.C3.BCk

okudum. bir şeyin hızının sabitliği ile bir şey dememiş.

Lorentz  şunuda demesi gerekiyordu yani benim dediğimi -- ışık hızı sabit olamaz.

fizikçiler hesaplamalrında ışık hızını (c) sabit alırlar. 

Bilmem kaçıncı galaksiden gelen gama ışınlarına maruz kalmak için Pipimizi açıkta tutup UFO konmasını bekledik
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ran
    ran's avatar
    Erkek

serdarr 

ışık gemiye göre davranır. dünyada nasıl davranıyorsa.

zaman görecelidir o halde sabit bir zaman yoktur ve böyhlece herkes kendi zaman boyutunu sabit alır. buna göre ışık dünyada C ise gemi içide zaman dünyaya göre yarı yarıya yavaşlamışsa 

dünyadaki saat bir saniye geçerken gemide 50 sailse geçer ve dünyada C olan ışığın hızı gemide ölçülen saatle C sabitini alamaz.

kabaça 300.000   dünayda , gemide 600.000 aolur (L)

Bilmem kaçıncı galaksiden gelen gama ışınlarına maruz kalmak için Pipimizi açıkta tutup UFO konmasını bekledik
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ışık hızına ulaşmadan kesin birşey söyliyemem

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XmV
    XmV's avatar
    Erkek
    hocanın ne yazdığını bilemem yalnız hoca bize göre bir sabit için ışık hızının değişmeyeceğini ama geçilebileceğini soylemiş olabilir ki örneğin adam fawer'in kitabı olasılıksızda da anlatıldığı gibi düşünce hızı pek tabi ışık hızını geçebilir bkz:kuantum fiziği ama arkadaşın dediği ışık hızının nesnenin hızına göre değişkenliği bu tartışılabilir yalnız çok bilmemekle beraber atıyorum duran cisim için ölçülen c hızı, c hızının %75 i hızla ilerleyen cisimde değişkenmidir değildir. neden değildir çünkü değişken olan ışık hızının hızı değil cismin hızıdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

ran bunu yazdı:
    -----------------------------

serdarr 

ışık gemiye göre davranır. dünyada nasıl davranıyorsa.

zaman görecelidir o halde sabit bir zaman yoktur ve böyhlece herkes kendi zaman boyutunu sabit alır. buna göre ışık dünyada C ise gemi içide zaman dünyaya göre yarı yarıya yavaşlamışsa 

dünyadaki saat bir saniye geçerken gemide 50 sailse geçer ve dünyada C olan ışığın hızı gemide ölçülen saatle C sabitini alamaz.

kabaça 300.000   dünayda , gemide 600.000 aolur (L)

-----------------------------

bence ışık geminin içinde 50 salisede(1sn/100) 150000 km gider (doğrumu düşünüyorum yanlışmı? bilmiyorum. Aklıma bu geliyor) ... böylece astronot ışık hızı olan c yi normal bulur.

valar morghulis ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ran
    ran's avatar
    Erkek
    zaman,  dünyay göre gemi içinde yavaştır. buna göre dünayada C ile yol alan  foton gemi içindceki zaman boyutunda daha çok yol alır .

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    hocam yapma Allasen adam genel olarak hiç bir hız ölçülemez diyor kısaca ölçtüğün zamana göre her hız değişir diyor ışık hızını neden üstüne basa basa söylesin adam genel olarak tüm hızlardan bahsediyor zaten.Ama bu aradaki farkta zaten çok azımsandığından pratikte yok olarak kabul ediliyor ama teorik olarak yok kabul edip denklem kurmaya kalkınca sonuca ulasılmıyor.

Troubles'll come & they'll pass
Toplam Hit: 4076 Toplam Mesaj: 27