Isınan Laptoplar Ve Soğutucuları
-
Arkadaşlar,
amd sempron işlemcili laptopcuğumun üstüne geçen sene 1 bardak dolusu su dökmüştüm. ilk zamanlar kendi kendine çok sık kapanıyordu. 3-4 gün soğuk bir yerde kaldı ve bu olay artık olmamaya başladı.
şimdilerde ise tekrardan nüksetti. işlemciyi kastırıp pc ısınınca (el değmeyecek kadar ısınıyor) yine kendi kendine kapanıyor.
şu usb den güç alan fanlar var altına takmak için acaba öyle birşey etkili olurmu ? hem performans hemde şu kapanmalar açısından :/
mesela şu soğutucular
http://bilgisayar.gittigidiyor.com/Dizustu-Laptop-Aksesuar_Sogutucular_W0QQkatZZbpeQQsraZZhpa
15 liradan başlıyorlar. kullanan mürüd veya tavsiye eden varmıdır ?
-
Önce işlemci fanını kontrol et. Tozlanmışsa temizle. Onu hallettikten sonra soğutucu da kullanman faydalı olacaktır. Ben de 13" için yüksekliği ayarlanabilir soğutucu arıyorum. 1-2 yere baktım beğenemedim. Beğendiklerim de çok kabaydı yanımda kolay taşınabilecek birşey arıyorum. Kullanan varsa marka, model söylerse iyi olur.
-
cooler master urunleri kalitedir, usb ile calistirma adaptorlu al tak bisi bitir isi. buz buuuuuz..
yukarida linktekiler kolpa, uflemez ufledigide sicak ufler.

-
şu an 3 tane kalın dostoyevski kitabını altına koydum ve orta kısım açık kalacak şekilde yerleştirdim :) anca bu şekilde pc açık kalabiliyor :/
-
İşlemci fanı dönmüyor mu nasıl o kadar ısınıyor. Fan yavaş dönüyor galiba. Kompresör varsa temizlemeyi dene.
-
ben hani yumurtaların koyulduğu (sayıldığı) kartonlar var ya onun üstüne koyuyorum ortasını delip.bomba oluyo :D
-
Rexpo nun 3 fanlısını kullandım bi ara bacaklarım üşüyodu enişteye verdim :D
-
sanane bunu yazdı:
-----------------------------
Rexpo nun 3 fanlısını kullandım bi ara bacaklarım üşüyodu enişteye verdim :D
-----------------------------okadar işe yarıyomu :|
bende rexpo nun büyük ama tek fanlısından almayı düşünüyorum bugün. kitaplarla olcak iş değil bu :D
-
rexponun 16 ytlık olanı var şu 3 fanlı olandan www.syntr.tk blog sitem burada resimlerle anlattım gayet işe yarıyor benimde bilgisayarın üstüne su gelse 2dlya buuharlaşıyordu artık buzzzzy (:
-
sogutucuya falan gerek yok fan yerini biraz havada tutun yeterli altina bi tahta falan bisi koyun
-
DarkSkull dogru demiş genel sorun fan yada sogutucu civarındaki tozlanma yada pislik birikmesindendir.
fan eskiye göre daha gurultulu çalısıyorsa cihaz sıksık kapanıyorsa vede gövdede aşırı ısınma mevcut ise
fanın yada sogutucu ile fan arasındaki bir bölgede asırı toz v.b birşeyler soğutmayı engelliyordur
eğer bu işten anlıyor isen kapağı aç ve ona gore kuru hava ile temizle
aldıgın gunden beri yaıyorsa biosla alakalı durum vardır.bios guncellemesi yaparsın ozamanda