folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İslamda Diğer Dinlere Hoşgörü Var Mı?

İslamda Diğer Dinlere Hoşgörü Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek

PIROMANTANRI bunu yazdı:
    -----------------------------

sen müslüman doğdun değil mi? her şeyi biliyordun doğduğunda dininle ilgili sanki. Z-CHAN doğru olanı yapmış ve sizin dininizi sizin dininizin kurallarıyla eleştirmiş. daha güzel bir eleştiri şekli düşünemiyorum ben arkadaşım...

Bizim dinimiz allahtan başka dinler gibi 10 ayrı kitabı yok , eleştirdiği şey kural deil dikkat et yada oku 'ayettir'.. AYETLE DE DİN ELEŞTİRİLMEZ

Çıkarsın dersin falancı bunu demiş tartışırız allahın sözleri ile dinini eleştirmek kimin ne haddine

anlamayana Davul Zurna Saz ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    PIROMANTANRI bunu yazdı:
    neden burada kimse allahın kelamını yargılayamaz? burada islami bir yönetim mi var?

ben seninle iyi geçinsem,güzel sözler söylesem sürekli, ama bir gün çıkıp anana bacına küfretsem bana dalarsın değil mi:D işte Z-CHAN da bu rahatsız edici kısımları bulmuş.

ayrıca kuranın hepsini okumasaydı ayıklayamazdı o kadat ayeti bence...

yok Allahı war hepsini okumadım :D bu konuyla alakalı nette bir derleme bulmuştum baya ayet vardı ordan ayıkladım ama açıp okumşluumuzda var yani camiye bile gidiom araştırmalarım için :)

EDİT: ELEŞTİRİLEMEYEN HERŞEY TABUYA DÖNÜŞÜR. FELSEFENİN AMACI TABULARI DA SORGULAMAYI İÇERİR. 

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:
    ya biraz kafa a.q! ne dio onları dost edinmeyin uzak durun dio, çünkü sora bu zchan gibiler gelip kafanızı karıştırmaya sizi yoldan çıkarmaya çalışır dio, gidip de her ördüün gavuru boğazla demio ki, hem başka bi ayette de denio "senin dinin sana benim dinim bana" deyip geçiseksin dio, bilip bilmeden konuşmayın a.q
    geri kalan kısımlarda iyi sözler var diye bu ayetleri es geçelim yani ha:D

Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek

cold-m4 bunu yazdı:
    ya biraz kafa a.q! ne dio onları dost edinmeyin uzak durun dio, çünkü sora bu zchan gibiler gelip kafanızı karıştırmaya sizi yoldan çıkarmaya çalışır dio, gidip de her ördüün gavuru boğazla demio ki, hem başka bi ayette de denio "senin dinin sana benim dinim bana" deyip geçiseksin dio, bilip bilmeden konuşmayın a.q

doğru anlatmış kardşm leküm diniküm veliyedin!!!

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek
    PIROMANTANRI bunu yazdı:
    DaReSeLaM bunu yazdı:

Hoşgörü ? Saçma sorular sormayin..İslam, İnsanlık alemine gönderilen en son dindir ondan önceki butun dinler. gecersizdir..Cunku tevhid inancı diğer dinlerde zamanla kaybolmuştur.

Güneş dururken elfenerine ihtiyac yoktur.

biz burada diğer dinlerin geçerliliğini tartışmıyoruz.

burada tartışılan islamda diğer dinlere hoşgörü olup olmadığıdır...

offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

bnde onu diyorum .hangi din?.... islamiyet bu dediginiz dinleri din olarak göruyormu onu tartısın. önce?

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

yaklaşık 2 haftadır islam dini ile ilgili hep başlık vs yorum. görüyorum garibime gitti. !!!!!!

evet vardır islamda hoşgörü. peygamber efendimiz defalarca ebu cehile teleffuz etmiş doğru yolu. kaç kez reddedildiği halde.

Z-CHAN sana önerim istemesende Kuran-ı kerimin meailini oku tavsiye ....

burda sözlerle geçişip durur başka hiç bişey öğrenemessin yada googleden bak.

bir sürü kaynak vardır. araştırmanı öneriyorum. hadislerede bakabilirsin.

İslam diğer dinlere mensup kişilere hoşgörülüdür. Çünkü İslam’a göre yaşayan herkesin son nefesini verene kadar İslam’a dönme ve doğru yolu bulma şansı vardır. İslam’ın hoşgörü dini olması bu yüzdendir.

Bütün bu düşüncelere sebep gösterilen ayetler, Kuran’daki bağlamından koparılarak farklı zemine kaydırılmış olduğu bir gerçektir.Kuran’ı bütün olarak dikkate aldığımız zaman bu konu hiçte iddia edildiği gibi değil.Örneğin müslümanların savaş sistemi(hukuku)ni ve stratejisini bildiren Mümtehine 60/8-9 ayetlerini dikkate alırsak bu konuya net bir cevap niteliğindedir:
    (Allah sizi, din hakkında sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınzıdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Allah, adaleti ayakta tutanları sever.
    Allah sizi; ancak din hakkında sizinle savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran, çıkarılmanıza yardım eden kimselerle dost olmaktan yasaklar. Böyleleriyle dost olanlar, zalimlerin ta kendileridir.60/8-9)

Netice itibarıile ALLAH’ın emrettiği savaş savunma amaçlı savaştır’tır.

ve bu başlıktaki Kuran-ı kerim ayetleri c/p yapmışssın.

ve birde o danimarkada isveçte Allahın sevgilisi efendimize yapılan hakaretleri herkes şahittir. benim düşüncem müslümanlar zaten bu saçma şeyi zaten gale almıyor. olayın arkasında yatan. yapılan bu olaydan bazı bilinçsizce yaşayan insanlardan bazıları peygamber efendimizi tanıyıp onlarda doğru yolu buluyordur eminim. onun hayatını efendimizi güzel ahlakını öğreniyordur.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Erkek
    tugra bunu yazdı:

PIROMANTANRI bunu yazdı:

sen müslüman doğdun değil mi? her şeyi biliyordun doğduğunda dininle ilgili sanki. Z-CHAN doğru olanı yapmış ve sizin dininizi sizin dininizin kurallarıyla eleştirmiş. daha güzel bir eleştiri şekli düşünemiyorum ben arkadaşım...

Bizim dinimiz allahtan başka dinler gibi 10 ayrı kitabı yok , eleştirdiği şey kural deil dikkat et yada oku 'ayettir'.. AYETLE DE DİN ELEŞTİRİLMEZ

Çıkarsın dersin falancı bunu demiş tartışırız allahın sözleri ile dinini eleştirmek kimin ne haddine

burada bir tartışma , fikir alışvberti,şi yapıyoruz arkadaşım.her şeyi fikrimizi desteklemek için kullanabiliriz.mantıklı olduğumuz sürece bir şey dememeniz lazım...

Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Erkek
    DaReSeLaM bunu yazdı:
    PIROMANTANRI bunu yazdı:
    DaReSeLaM bunu yazdı:

Hoşgörü ? Saçma sorular sormayin..İslam, İnsanlık alemine gönderilen en son dindir ondan önceki butun dinler. gecersizdir..Cunku tevhid inancı diğer dinlerde zamanla kaybolmuştur.

Güneş dururken elfenerine ihtiyac yoktur.

biz burada diğer dinlerin geçerliliğini tartışmıyoruz.

burada tartışılan islamda diğer dinlere hoşgörü olup olmadığıdır...

offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

bnde onu diyorum .hangi din?.... islamiyet bu dediginiz dinleri din olarak göruyormu onu tartısın. önce?

ha anladım din olmadığı için o adamlara hoşgörü duymaya gerek yok. ve bu bütün o ayetleri haklı çıkarıyor... süper mantık doğrusu:D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek

piromantanrı  hala ne konuşuyon a.q

bişey biliyosan yaz idda ediyorum ne arapçası var nede okuduğu arapçayı yorumlayacak bilgi adam açık açık söylüyo

netten indirdim diye ayıklamakla ben sana neleri çürütürüm a.q bu böyle camiye gitmekle olmuyo aslanım önce eğitim

sonra araştırma konuya balıklama atlamıcan herzaman yemez!! bi fatih a bi besmeleyle din bilgini olunmuyo oku sonra aç

konu,, ne diyoruz burda bazen konu 10 ayet geriden yada ileriden açıklanır bilmeden konuşmayın 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberJihad
    CyberJihad's avatar
    Erkek

O sıralar Müslümanlar, Mekkeli Müşrik ve civar Yahudi kabileleri ile savaş halinde olduklarından ayetler onlar için geçerlidir olsa gerek diye düşünüyorum... Yoksa sana zıtlık gütmeyen Gayr-ı Müslim'e düşmanlık gütmezsin...

"Kim bir muahime zulmeder veya gücünün üstünde bir iş yükler ya da zorla ondan bir şey alırsa kıyamet günü ben onun hasmıyım." (Ebu Davud, Harac, 31-33)

Kim bir zimmiye zulmetse veya gücünün üstünde bir mükellefiyet yüklese, ben onun hasmıyım. (Ebu Yusuf, Kitabu'l-Harac, Matbaatu's Selefiye, 1397 h. Kahire, s.135)

Resulullah (S.A.V.) ordusunu savaşa gönderirken şöyle tembih ederdi: "Allah adına çıkınız. Çünkü siz Allah yolunda savaşıyorsunuz, zulmetmeyiniz. İnsanların organlarını kesmek suretiyle işkence yapmayınız. Çocukları, manastırlarda oturan din adamlarını öldürmeyiniz." (Ebu Davud, Cihad 120)

Konuyla ilgili bir sayfa: http://www.islamterorulanetler.com/islamda_hosgoru.html 

Bana kefendir yatak,sana tabuttur havuz//Sen kıvrıl ben gideyim son Peygamber kılavuz...
Toplam Hit: 6526 Toplam Mesaj: 53