İslamda Diğer Dinlere Hoşgörü Var Mı?
-
İslam’da gerçekten -söylendiği gibi- diğer dinlere hoşgörü var mı ? Kuran’daki surelerle bu soruya cevap aradığımız zaman karşılaşabileceğimiz sonuç ;
// Bakara 193
Hiçbir zulüm ve baskı kalmayıncaya ve din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Onlar savaşmaya son verecek olurlarsa, artık düşmanlık yalnız zalimlere karşıdır
// Al-i İmran
85 Kim İslam’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır
87 İşte onların cezası; Allah’ın, meleklerin ve bütün insanların lanetinin üzerlerine olmasıdır.
88 Onun (lanetin) içinde ebedi kalacaklardır. Onların azabı hafifletilmez, onlara göz açtırılmaz.
91 Şüphesiz inkar edip kafir olarak ölenler var ya, dünya dolusu altını fidye verseler bile bu, hiçbirisinden asla kabul edilmeyecektir. Onlar için elem dolu bir azap vardır. Onların hiçbir yardımcıları da yoktur
// Tevbe 29
Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.
// Mâide 51
Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmezYorumları aliim :)
// Nisa 46
Allah, küfürleri yüzünden kendilerini (Yahudileri) lânetlemiştir. Bu yüzden pek az iman ederler. -
Başlığa cvp : Var...
Araştırsan namütenahi örneklerini bulabilirsin.
Görmek istemezsen nihayetsiz hadise cereyan etse önünde ikna olmazsın.
-
olay şu elaman nasıl görmek istiyosa öyle bakıyooo
-
Ben ikna olmak istiyorum birileri açıklamaya yardım etsin lütfen.
-
hocam nasıl gormek istiyosan oyle gorursun nasıl oluyo????Murit kuranda gecen ayetlerden ornek sunmus...
kafasından bişey yazmıyorkii??Yani gormek istedigi bişey yok ogrenmek istedigi bişey var ve o yuzden de kuran'a
bakmıs...
-
mizahi bunu yazdı:
-----------------------------Başlığa cvp : Var...
Araştırsan namütenahi örneklerini bulabilirsin.
Görmek istemezsen nihayetsiz hadise cereyan etse önünde ikna olmazsın.
-----------------------------Abicim bak araştırmayı yapmışım ayetleri getirmişim "görmek istemezsen göremezsin" gibi açıklamalar yerine bana neden bu ayetlerde diğer dinlere karşı bir agresif tavrın olduğunu söylemelisin.
-
SWAT bunu yazdı:
-----------------------------hocam nasıl gormek istiyosan oyle gorursun nasıl oluyo????Murit kuranda gecen ayetlerden ornek sunmus...
kafasından bişey yazmıyorkii??Yani gormek istedigi bişey yok ogrenmek istedigi bişey var ve o yuzden de kuran'a
bakmıs...
-----------------------------
senin merak etmiş adam da kuran ı okuyup cevirecek ne yetenek nede zeka olduğunu sanmıyorum olsa parça parça alıpgetirip koymaz buraya bi kere araştırmak, öğrenmek istese bunun yeri burası olmaz bence!!!
-
tugra bunu yazdı:
SWAT bunu yazdı:
-----------------------------hocam nasıl gormek istiyosan oyle gorursun nasıl oluyo????Murit kuranda gecen ayetlerden ornek sunmus...
bakmıs...
senin merak etmiş adam da kuran ı okuyup cevirecek ne yetenek nede zeka olduğunu sanmıyorum olsa parça parça alıpgetirip koymaz buraya bi kere araştırmak, öğrenmek istese bunun yeri burası olmaz bence!!!
-----------------------------ben göreceğim şeyi gördüm eleştiri istiyorum yani vardığım fikre tek taraflı destek vermemek için eleştiriye açtım
-
Zıçan yine çoştu :D
İslam dininde diğer dinlere hoşgörü falan yok..Bırakın nasıl bakarsan öyle görürsün zırvalıklarını...
Ayrıca İslam dinine mensup olan insanların diğer dinlerin mensubu olan insanlara hoşgörüsüde yok...
Bu sadece islamiyet için değil diğer dinler içinde geçerli...Kim neye inanıyosa onu diğerlerinden üstün tutuyo ve diğer dinlere inanan insanlara hoşgörülü olmuyo...
Bir düşünün dinler olmasaydı ne olurdu? Bence insanlar barış içinde ve birlikte olurdu...
-
SWAT bunu yazdı:
bakmıs...
-----------------------------:( -hocam nasıl gormek istiyosan oyle gorursun nasıl oluyo- ya bi doğru oku yaaaa
nasıl görmek istiyosan öyle bakarsın--
-
Maide 51 i okudugumda bende diger dinlere ve onların mensuplarına karşı hoşgörü olmadıgını farketmiştim :) hep söylenen şey aslında yalan.Zaten Kur'an da dayahudilere karşı açık bi nefret vardır.Kısacası hoşgörü falan yoktur