folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder İşlemci Aşırı Isınma Sorunu

İşlemci Aşırı Isınma Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Hocalar benimlaptop hp. herkes hp nin ne kadar çok ısındığını bilir fakat bu aralar bu kadar olması beni şaşırttı. Olaya geleyim : 

Dün bilgisayarımı formatlamak istedim. Yedekleri aldım vs boşalltım sistemi. hdd ye temiz bir format çekip xp kurucam. Neyse bilgisayarı yeniden başlattım tam formatlama ekranı geldi hatta c yi biçimlendiriyordu o sırada çat bilgisayar kapandı. Noldu dedim böyle sonra tekrar denedim tekrar aynı şekilde. Sonra belilri parçalarını söktüm ram hdd bir de bilgisayara ram gibi takılan işlemciye benzer birşey var onu.Bunları aldım buzluğa attım çıkarıp 5 dk sonra çıkarıp tekrar taktım bu sefer format atarken hdd yi biçimlendirebildim. Dosyaları hdd ye kopyaladı fakat hani xp de ikinci adım olur ya bilgisayar baştan başlar falan oekran gelmeden yine kapandı. Bugün sinir oldum tüm parçalarına ayırdım laptopu şu an ana işlemcisi (içindekini) önümde duruyor işlemci dışardakalacak şekilde sadece gereken parçaları taktım hdd ram, format atmaya yetecek klavye falan. Taktım çalıştırdım ama yine belirli bir süreden sonra pc kapandı.İşlemciye dokunduğumda dışarıda olsa bile yandığını hissediyorum. Ben bunu nasıl soğutacağım ? Bir yardım edin sürekli ısınıyor. Açıyorsunuz 5 dk sonra o sıcaklığa gelip kapanıyor. Nasıl soğutayım bunu ben ?

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

dostum ızgaraları temizledinmi

destination@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

DestinatioN bunu yazdı:
    -----------------------------

dostum ızgaraları temizledinmi

hocam laptop benim ki ama ızgara falan fistan yok küçücük yapmışlar her bi şeyi :/

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam sök herşeyini, soğutucu aleminyumu temizle ekran kartı ve cpu üzerindeki soğutucuları sök, üstündeki macunu tamamen silip yeni termal macun sürüp kapat.

ilk günkü gibi olur.

Eski bilgisayarlardaki takılma ve ısınmaların en çok yaşanılan sorunudur. Bazı bilgisayarcılar bu makinalar birkaç ay sonra tekrar takılmaya başlasın diye termal macun yerine diş macunu sürerler. O zaman paso bilgisayarcıya götürülmesi gerekir aletlerin =)

Mesaj 30 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 18:14'da HolyOne tarafından düzenlendi.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

ilk başlarda imakansız gibi görünür ama acı olan cihazın sadece TOZLANMIŞ olmasıdır

temizle birşeyi kalmaz

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:

Hocam sök herşeyini, soğutucu aleminyumu temizle ekran kartı ve cpu üzerindeki soğutucuları sök, üstündeki macunu tamamen silip yeni termal macun sürüp kapat.

ilk günkü gibi olur.

Eski bilgisayarlardaki takılma ve ısınmaların en çok yaşanılan sorunudur. Bazı bilgisayarcılar bu makinalar birkaç ay sonra tekrar takılmaya başlasın diye termal macun yerine diş macunu sürerler. O zaman paso bilgisayarcıya götürülmesi gerekir aletlerin =)

Mesaj 30 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 18:14'da HolyOne tarafından düzenlendi.

vay ooo :|

diş macunu ısıya ne kadar dayanıklı ki ?

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

hoclar durum şuan açtım pc yi çalışıyor içinde toz falan da yok ama her dakika fan hızlandığı anda 10 sn kadar çakmak gazı sıkıyorum üstüne ve işlemci soğuyor bir dk sonra tekrar ısınıyor :/

@edit : hocalar cidden bir sorun var o kadar doğuttum yine de kapndı pc :/

Mesaj 30 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 19:00'da ndmylmz tarafından düzenlendi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

dostum ızgaraların içi tozlukı kapanıo pc asagıdakı resim gibi pc nin içi temizdir zaten ızgaralara ısık tutarak bak

destination@tahribat.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

hocam şimdi laptop klavyenin altından sökülmeye başlıyor. Altında anakart çıkıyor. Soğutucu yani fan onun altında. Fanın üstünü bugün elektrikli süpürge ile çektim böyle baya güçlü bir şekilde. Ama sanırım yapılması gerek bir şey var başka türlü olmayacak çünkü. Anarkartı da sökeceğim altında ne varne yok temizleyip bir de termal macun sürüp tekrar takacağım. Ama bu konu da da korkuyorum. Sonra takamazsam diye o yüzden bugün oraya kadar geldim bıraktım. Artık yarın termal macun alırsam halletmeye çalışacağım işi. İlk baş telefonla fotoğrafını çekip öyle sökmeye başlayayım diyorum ? :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

ndmylmz bunu yazdı:

hocam şimdi laptop klavyenin altından sökülmeye başlıyor. Altında anakart çıkıyor. Soğutucu yani fan onun altında. Fanın üstünü bugün elektrikli süpürge ile çektim böyle baya güçlü bir şekilde. Ama sanırım yapılması gerek bir şey var başka türlü olmayacak çünkü. Anarkartı da sökeceğim altında ne varne yok temizleyip bir de termal macun sürüp tekrar takacağım. Ama bu konu da da korkuyorum. Sonra takamazsam diye o yüzden bugün oraya kadar geldim bıraktım. Artık yarın termal macun alırsam halletmeye çalışacağım işi. İlk baş telefonla fotoğrafını çekip öyle sökmeye başlayayım diyorum ? :D

ne kadar dikkatli olursan ol mutlaka 1-2 vida artacaktır 

emin oll :)

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sittinsene
    sittinsene's avatar
    Erkek

sadece fikir vermek açısından usb bellek ile format atmayı denermisin acer pc vardı aynısını yapmıştı öyle hallettim bir ihtimal işte :)

VERENDE..."O" ALANDA..."O" NEDİR SENDEN GİDECEK?,TELAŞINI GÖRENDE "CAN" SENİN ZANNEDECEK!!!
Toplam Hit: 2386 Toplam Mesaj: 14