İslemci Degisimi Ve Sonrasi
-
ulan son model olsun die. win7 kurduk yine aynı boku yaptı. sıcıyım böle işlemciyede böle ana kartada amd nin mk
ulan sempron gibisi varmı :| bana mısın demedi ama kahpe turion anında satış :|
saçım ağardı be sabahtan beri uğraşcam diye :|
ayrıca xp nin cd den ön yükleme yazısı çıkıyo ama klavye çalışmıyo bu sefer :S hiç bi tuşa basamıyorum :| dolayısı ile ön yüklemede yapamıyorum
-
bios default yap o yüzden yapabilir çünkü söktüğün işlemciyle taktığın işlemcinin çarpan sayıları aynı değildir o yüzden olabilir
-
anakartının o işlemciyi desteklediğinden emin ol. ayak sayıları aynı olup otursa bile işlemciler mhz bakımından farklı olabiliyor. Eskiden celeron 433 makineye celeron 1000 takmıştım bir güzel oturdu sıkıntı yok hersey normaldi. Aynen dediğin gibi biosta felan sorun yoktu ama gelgelelim iş windowsun açılmasına gelince mavi ekran veriyordu. O zamanlar tabi celeron 433 e celeron 1000 takabilmek devrim gibi bişey olacaktı ama olmadı. Benim düşüncem anakartın desteklemiyor..
-
bortecine357 bunu yazdı:
-----------------------------
bios default yap o yüzden yapabilir çünkü söktüğün işlemciyle taktığın işlemcinin çarpan sayıları aynı değildir o yüzden olabilir
-----------------------------
aynı şeyi bir başkasıda dedi. ama biosu default yaptım yeniden başladı makine sonra sistemi kapatıp tekrardan işlemciyi değiştirdim yine olmadı.işlemciyi destekliyor. teknik serviside söyledi. ama niye olmadı bilmiyorum :|
bide biosu resetledikten sonra sistemi yeniden başlatmamız eski haline getirmezmi :| direk biostan kapama şeyi yokmudur :|
-
windows bir diskte kuruykan başka pc ye takıp çalıştırdığında chipsetleri uymadığı için çalışmazken
direkt işlemciyi değişip çalışmasını beklemek garip :)
format at yeni işlemciyi kullanarak %99,9 çözülür
-
nasıl atcam :S sıkıntır orada :S xp cd sini takıyorum ön yükleme yapmak için tuşa basınız diyor. ama klavye aktif olmadığından tuşların hiçbiri çalışmıyor :|
klavye niye çalışmıyor bilmiyorum :S
-
eski işlemciyle değil yeni taktığın işlemciyi taktıktan sonra defult yap olmassa power düğmesinin girdiği yerde bios jumperi var onu çıkar bilgisayarı aç kapat sonra yerine tak yine default olur birde 2 ram kullanıyorsan birini çıkar örneğin 2 tane 512 ram kullanıyorsan 1 ini çıkar öle dene işlemci yükselmelerinde ramle işlemcinin güçlerinin orantılı olması lazım
-
valla her yolu denedim olmadı. gittigidiyordan almıştım aynı ürünü alan başka birinin (aynı makinayı kullanıyoruz) hiç bir sorun olmadan çalışmış. işletim sistemi bile değiştirmemiş ama bende böyle oldu. işlemciden kaynaklanan bir sorun sanırım. onay vermedim zaten ürüne. satan arkadaş bugün yeni bi işlemci kargoladı. yarın elime ulaşır onu deneyeceğim. inş ondada sorun çıkmaz.
biostan cd-dvd yi hdd den öne aldım hdd yi de disable yaptım. xp cd sinden ön yükleme yaptı ben sevinçten tavana yapıştım ama ön yükleme bittikten sonra normal yükleme başlarken yine dondu ileri gitmedi. benim eski işlemcim anakartın üstüne koyduğumda pinler yerine hemen oturuyor. ama bu işlemcide üstüne hafif bi dokunmak gerekiyordu. sanırım kargodan gelirken pinleri yamuldu. ondan böyle yaptı :/
-
sorun işlemciden kaynaklıymış. bugün yenisini gönderdi aldığım arkadaş sorunsuz çalışıyor.
ayrıca format atmayada gerek yok.
normal parça takarmış gibi. hiç bişey yapmadım direk çalıştı. aynı işletim sistemi vs
başta tolga olmak üzere ilgilenen herkese teşekkürler.