İşlemci Fanı
-
ameros bunu yazdı:
-----------------------------yunusdogan bunu yazdı:
-----------------------------hocam fanın üzerindeki etiketi kaldır ortasındaki siyah lastiği çıkart içine 2 3 damla yağ damlat bikaç tur çevir tak lastiği etiketi canavar gibi kullan
-----------------------------hocam yaptım ama yüzde 5 falan ses azalmıştır.
-----------------------------Yeni bi fan al 478 pin galiba onlar alısın 10tl veya daha ucuza kökten çözüm sana
-
ya bir 70 lik rakı yada votka al çok rahat uyursun :d
en iyisi yağ damlat olmadı alkole batır olmadı yenisini alacaksın
-
ve ayrıca o ses te cpu dan değil güç kaynağından geliyordur diye düşünüyorum.
-
yok ya bilgisayarı açtım ses cpu fanından geliyor. güç kaynağındakinden çok az ses geliyor.
-
pc kapalıyken fanı parmağınla tut. bakalım ses başka fandan mı geliyo.. sonra tabi tuttuğun fanı bırak :)
-
ben de arada yağlıyorum,eşek kadar pervaneler var,arada yerinden çıkıp uçacak gibi oluyor :-)
-
biosdan fan rpm sini düşürmek gibi birşey yapılabiliyorsa öyle yap diyecem fakat bu sefer cpu fazla ısınır olmaz yani. .. katlanacaksın
-
ameros bunu yazdı:
-----------------------------merhaba arkadaşlar. gece yatarken masaüstünü açık bırakmak zorunda kalıyorum ama işlemci fanından aşırı ses geliyor. yanlış anlamayın üfleme sesi geliyor başka türlü gıcırtı falan değil üfleme sesi sadece ama aşırı ses geliyor. açıp temizleyim dedim içinden bir şey çıkmadı taktım yine ama ne yapabilirim fansız soğutucu falaan varmı tavsiye ettiğiniz.
bu arda işlemcim pentium 4 3.4 ghz
-----------------------------
değiştir fanı ? 5-10 tl ye işlemci fanı satan bilgisayar dükkanlarıda var.
İlla Teknosadan 99tl+Kdv Golddan 76.900 tl vermene gerek yok.
12 cmlik fan var pcde 3 adet 8 tl den aldım Tanesini.
İşlemci fanıda 5tl 3 tl miydi öyle birşeydi aldım işte.
birde yanına 10 luk fanıda arkadaş hediye etti, deneylerde kullanıyorum.
Demiriyle soğutma takımıyla tamamen üstüne fan monteli 12 tl gibi birşeydi...
içine bir kıl girer zızzz diye ses çıkartır ince bir ses... Pervanedeki Tozlar dönme şiddetinin etkisiyle ip etkisi yaratabilir. kulağa hoş gelmeyen sesler çıkabilir.