folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu

Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek

Dünya'nın en iyi komando okulları arasında gösterilen Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu'nun eğitimine ait bir videodur.Bu okulu Türkiye'de 5 komando okulu arasında en iyi-dünyadada en iyi ilk 3 arasındadır.Neden derseniz? Okulun tüm parkurları dünyada hiç bir örneği olmayan etaplardan oluşur ve neredeyse bir insan iradesinin artık son sınırı olan 'isyan' ettirecek zorluklarda ve ebatlardadır.Parkurlar kilometreleri bulabiliyor.Ortalama yükseklikleri (denge,ip,tırmanma) orjinal yüksekliklerle aynı olun,denge kulesi 60 metreyle dünyanın aynı alanda eğitim veren okulları arasında 'Tek' tir.

Dag komando okulundaki eğitimler hava şartlarından nadiren etkilenir. Yağmurun her türlü şiddetlisi, insafsızı, şimşeklisi, yıldırımlısı ve fırtınalısı eğitimlere ara verdirtemez veya erteleyemez. sağnak yağmurun altında ve arazideki bir eğitimde dersi veren yüzbaşının yağmurda daha fazla ıslanmamak için değil de dışarıdaki işi için dersi erken bitirmek istemesi gayet olağandır.

yüksek bir dağın zirvesindeki kayalıklarda eğitim yaparken bastıran şimşekler ve yıldırımlar sadece telsizleri kapatmanıza ve tüfekleri yere bırakmanıza sebep olur, eğitim devam eder.

kar yağışı zaten bazı eğitimler için gerekli olduğundan herhangi bir engel söz konusu değildir. kar fırtınasında ise sırf görüş on metrenin altına düştüğü için eğitim iptal edilebilir veya ertelenebilir.

dag komando okulunda verilen dağcılık eğitimi üst seviyededir. arazide fazlasıyla imkan bulunmakla beraber son yıllarda yapılan yaklaşık 60 metre yüksekliğindeki kule ise dünyada eşi benzeri bulunmayacak bir tesis niteliğindedir, bu kulede her türlü dağcılık eğitiminin yanı sıra telden suya iniş ve basınçlı su altında geçiş gibi fantezi sayılabilecek eğitimler de verilir.

okulun hemen dibinde bulunduğu ve ısparta tarafından gelirken daha eğirdir bile görünmeden kendisini fark ettiren sivri tepe, üzerindeki türk bayrağı kendini gösterir. ilk gördüğünüzde oldukça dik olan bu tepeye hayran kalırsınız fakat kurs kapsamında bu tepeye tırmanacak olduğunuzu öğrendiğinizde hayranlığınız bitiverir. tepe aslında fazla yüksek görünmez fakat bazen askerler bayrağı ve yazıyı boyamaya çıkarlar, karınca gibi göründükleri zaman ve yukarıdan düşürülen bir malzemenin neredeyse dakikalarca aşağıya inmediğini görmek size oha dedirtir.

komandolar haricinde kurs görenler arasında kara havacılar da vardır. gördükleri hayati idame kursunun zorluğu, süresine oranlanırsa, türk silahlı kuvvetlerinin en ağır kursu olacağı görülecektir.
    zaman zaman dost ülke yabancı personeli de kurs görmektedir.

Bir komandonun Dİlinden :

- günde 13-14 saat dağlarda yürüyoruz. bazen akşam çıkıyoruz, ertesi gün öğlen dönüyoruz.
    - bir keresinde yine dağın tepesindeyiz, su içmek için mataramı elime aldım fakat su donmuştu, içemedim.
    - kar üzerinde şınav çekiyoruz.
    - yakında tatbikat var, 10 gün boyunca dışarıda kalacağız.

Gerçek Eğitime Ait Bir Video: http://www.youtube.com/watch?v=4lTBAjhMhuM&feature=related

Genel Kurmaydan Bir Anlatım:

Güneydoğu'da terörle mücadele eden askerlerin çoğu Isparta-Eğirdir Komando Okulu'nda yetişiyor. Eğirdir'de günün her saati eğitim var.

Komandoların parolası "taş yağacak eğitim dışarıda yapılacak". Yani sıcak ya da soğuk, gece ya da gündüz farketmiyor, askerler dışarıda eğitim görüyor. Sırtlarında 35 kilogram yükle her gün 25 kilometre yürüyorlar.

Türk Silahlı Kuvvetleri istikrarsızdır diyen ve destek veren arkadaslar için sadece ufak bir örnek!

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek

Bir başka eğitim videosu: http://www.youtube.com/watch?v=47aj7m6UF6o&feature=related

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yerebakan
    yerebakan's avatar
    Erkek
    Allah hepsine kolaylık versin,hepsini korusun,keşke ben de komando olabilecek durumda olsam:((ahh ah!

-_-
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Erkek
    ben eğirdire gittim ve gördüm. burdaki dağ yazısınıda gördüm. hele törenler yokmu örnek 30 ağustos tsk nın gücünü görmek huzur veriyor :D:D:P gerçektende dediği gibi var
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vegapc
    vegapc's avatar
    Erkek
    ilk koydugun resmin hemen solunda ayrıca komandoyuz yazıyor o fotografta çıkmamış .

arka plandaki dağa bir ara ceza verilmişti.
    bilmem kaç sene kimse cıkmayacaktı o daga.  bir asker ucurumdan düşüp ölmüş, dağa ceza kesmişler

Selam ve dua ile...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

o resimi duvar kağıdı yaptım :D süpermiş :|

ya şimdi tsk istikrarsız filan değilde , biliyosunuz tsk da başka birimlere (başbakanlığa) bağlı tsk da suç aramaktansa ona o emri verenlere bakmak lazım. diye düşünüyorum. şahsi fikrim budur. en ufak bişeyde tsk ya bok atmamak lazım. zaten paşam diyor. tsk ya laf atanlar orada bırak 1 haftayı 24 saat geçirsinler göreyim demişti. askerlerin donma tehlikesi filan varmış vs vs vardır. he bana kalsa oraya üs inşaa edip 1-2 yıl orada kalmak lazım diye düşünüyorum :/

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Erkek
    altınkumdan daha güzel manzara alırsın :D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

DEVSIRME bunu yazdı:
    -----------------------------

o  ne, nere , nerede hepsini cevapla :D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı:

DEVSIRME bunu yazdı:

o ne, nere , nerede hepsini cevapla :D

o ne : paralı bir plaj

nere : ısparta eğrdir

nerede: o gördüğün yolun sonunda :D 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Erkek
    orda askerlik yapanlara allah sabır versin cidden çok zor bir yer :S
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek
    askerliğiniz buraya cıktığı zaman göte geldiğiniz zamandır.

ftw
Toplam Hit: 47998 Toplam Mesaj: 18