Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu
-
ilk varista dediler bize:burasi hakkinda duyduunuz herseyi unutun abartiolar,icecekler falan ismarlio komutanlar,neyse dgunler gecio yemin torenine 2 hafta var bedava islerle ugrasioz toren yuruyusleri falan rahat ama gunes altinda,neyseuzatmayim zor diil.
ama varya yemin ettik diger gun 05.30 kalk,gote giren semsiye acilmaz,spormu spor,savas beden egitimi atislar herturlu silah ile,dershane dersler haritacilik su bu derken traversler basladi ( koordinatli yuruyus ve egitimler) ilki 8 km idi
sonuncusu 70 km,abartisiz 70 km gps ile olctum yurume hizimiz 6-7 km /saat,bu tabi 3 kisilik egitim timleri ile ole boluk tabur falan diil,her timde bi gps ispartanin daglarinda egitim her koordinatta cadir var komutan bekli tum ekibi goruyo yeni koordinat verio yallah,bana sorsalardi 70 km yuruyebilirmisin diye daha onceden hayir derdim,ama cuma aksam 20 de cikip crt sabah 10 da geri donduk 14 saatte 70 km yuruduk.isin en guzel yanida gelince bi dus alip haftasonu iznine cikioduk hemen lokantaya kusbasili kasarli pideyi lavas diye yiodum iskenderin yaninda ole yani:)
neyse genclere motivasyon olsun harbiden insanin kabul cizgilerini genisleten ve herseyin beyin ve inssan tarafindan mumkun kilinabileceginin somut egitimin veriolar guzide bir okul.asagiya benim o kuleden resimleri de koydum ilk iniste tirsmistim cunku yarasa iniosun tepeden sonra duzeliosun sonra gaza geldim 2 kere daha cikip indim:)

-
tagext bunu yazdı:
-----------------------------
askerliğiniz buraya cıktığı zaman göte geldiğiniz zamandır.
-----------------------------Çok güzel ifade etmişsin canım kardeşim benim :)
-
benim bir arkadaş yapmıştı burda.geleli 3 sene oluyor ama geldiği zaman mal gibiydi.
naber diyordum 1 dk düşünüp sonra cevap veriyordu.
tabii gitmeden evvelde durumu pek iç açıcı değildi ama otobüste kendisine arkadan dokunan birine arkasını dönüp asker selamı verecek kadar sıyırtmamıştı hehehe
-

ben 4 yıldır burada okuyorum.
gördüğüm kadarıyla gerçekten çok disiplinli bir eğitim veriliyor. haftasonları askerler çarşı iznine çıkıyorlar. onları görmek bile ne kadar disiplinli oldugunu anlamaya yetiyor.
birde her hafta cuma günü ilçe merkezinde "İstiklal Marşı" okunur. buda oldukça gurur verici bir duygu. İstiklal Marşı okunurken sanki zaman durur. herkes esas duruşa geçer.
-
buraya çıktı askerliğim perşembe birliğe katılıyorum.
-
hocam kendi memleketim diye demiyorum gerçekten yaşanacak yerdir isim olarak o kadar duyulmamış fakat gerçekten çok güzel bi yer kafa dinleme için birebir eğer işin düşerse pmden ulaş bana bi çayımı iç =)
-
burda asteğmen oalarak acemiliğimi tamamlıyorum.dün yemin törenim vardı.bayram için izin verdiler.pazar günü tekrar birliğime katılıyorum