folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder İstanbul Üniversitesi Psikoloji (Açıköğretim) Bölümü Açılıyor



İstanbul Üniversitesi Psikoloji (Açıköğretim) Bölümü Açılıyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yustang
    yustang's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2012
    Erkek

    aynen benim de psikoloji ya da sosoyolojiydi hep bi okusam dursun dediğim. sosyoloji auzefte var 1 dönem okudum açıköğretimde okuldan atıldım:) yanlışlıkla kaydettik seni dediler.

    ama istanbul ünide açıköğretim auzefe bağlı yani diplomanda açıktan okuduğun belli oluyormuş bu sıkıntı olur mu? mesela anadolu üniversitesinde açık olduğu belli değilmiş diplomada tabi ben arkadaşların yalancısıyım tam bilmiyorum da bu durum sıkıntı olur mu ki


    HAYATTAKİ PÜRÜZLERİ EKSİK OLAN KISIMLARINI TAMAMLAMAK İÇİN KULLAN. O ZAMAN HAYAT DAHA KULLANIŞLI VE GENİŞ OLUR.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naruto
    Naruto's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Haziran/2015
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

    Kendi kendimize reçete yazabiliyor muyuz ?

    hayır hocam.


    la geldik bi fırtına gidiyoruz bi fırtına
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek
    Naruto bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

    Kendi kendimize reçete yazabiliyor muyuz ?

    hayır hocam.

    müdür yanlış bilmiyorsam psikolog ilaç yazamıyor

    tıp fakültesinden sonra psikiyatri bölümü okuduktan sonra psikiyatrist oluyorsun onlar yapabiliyore


    |sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    Psikoloji kalptir, beyindir. Cok onemlidir.

    Hayatta en deger verdigim alanlardan biridir. Ancak buna ragmen meslek olarak yapmak istemem ama cilginlar gibi ogrenmek isterim.

    Psikoloji alani uzaktan basit "otur dinle al parayi " seklinde yorumlaniyor.

    Eger amaciniz buysa lutfen okumayin. Ciddi problemi olanlarin hayatini karartir.

    Ama yok insanlari daha iyi anlayim . İnsan sarrafi olayim diyorsaniz ben yazayim birkac madde.

    Yapin bir iki yilda matrix neon gibi olursunuz :)

    Bir iki yil daha ekle derseniz hannibal lecter olursunuz

    :) Ama herseyin bedeli var tabi.  Ozet geceyim

    1-3 ay boyunca (ayakkabi boyacılığı, dilencilik ) yapacaksiniz

    2- 3 ay boyunca sonra gidip ihtiyac kredisi cekeceksin. O parayla 5 yildizli otelde tatil yap, yat kirala, cok luks lokantalarda yemek ye.o parayi kari kizla ye bitir. 

    3- sonra o parayi tekrar kazanman lazim. Cunku bankaya borcun var. 3 ay boyunca o oteller ve gezdigin yatlarin  tualetini temizleyeceksin. Sonrada eskiden tanistigin arkadaslarini kizlari caya cagiracaksin. Arkada dinlenme aralarinda cay ismarla

    4- sonra git kendine  guzel bir takim elbise al cv hazirla . Saglik sektorunde bir is iul. Bulamadin hasta bakiciligi yap. Yatalak olur engelli cocuk olur. 

    Yapabiliyorsan hastanede refakatci ol. (3 ay)

    1 yil etti hepsini yaptin.

    Simdi yakin cevreni  tanimaya geldi.

    Arkadas, dostlarindan borc iste ( verebilecek meblağ)

    Yalandan birine para ver. Kendini masum gibi olacagin bir durum icin kavga icine sok. Arkadaslarin , akrabalarin olsun ( hepsi devlet memuru olsun) sonra davalik oldugunu tartistigi adamin akpden cok ust duzey bir kisi oldugunu oldugunu. Olay icin kim sahitlik yapar diye sor :)

    Sonra neyse yirttim deyip hadi bunu kutlayalim doye döner mangala hepsini cagir . Yiyin icin gezin. 

    Simdilik bu kadar...

    Benzer hepsini denedim :)  o okulda ogrendiklerinize 5 basar.

    Yanlis anlasilmasin paralari kari kizla yemedim :))


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek

    İnsanlara terapi yapabilmek için yüksek lisans yapılması gerekiyor. Psikoloji Bölümünden mezun olduğunuzda diplomanızda psikoloji mezunu yazacak. Ancak ne zamanki siz yüksek lisans yaparsınız o durumda psikolog konumuna geliyorsunuz. Ve terapi yapmaya başlıyorsunuz.

    https://psikoloji.ieu.edu.tr/tr/sikca-sorulan-sorular

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Aralık/2005
    Erkek
    husnuweb bunu yazdı
    ExcaliburTBT bunu yazdı

    Ruh sağliği gibi aslinda insan icin en onemli bir meseleyi sinava üç gün kala çikmiş sorularla ya da kitap ozetiyle göte bala geçirip binlerce mikikolog  mezun edip ortamlara salacaklar. Bu sevimli mikikologlarda kendi bi sik sanip ( zaten meslek yasalari olmadigi icin herkes psikologculuk oynuyor )  toplumda bir daha kapanmayacak kadar derin yaralar açacak. Ulkenin buyuk cogunlugu ruh sağliği bozukken bu bolumun acilmasi tuzu biberi olmuş olacak. Oyle gorundugu kadar kolay olmayan dort yilin icine onlarca deney,saha arastirmasi, klinik calismasi, staj, proje, labaratuar, sosyal proje,seminere girip cikiyor bu insanlar. 

    Uzaktan eğitimle mezun olduktan sonra ancak ve ancak Nilgün BODUR  olursunuz :B  Bu ulkeye de bu yakişir zaten.

    Nerde reis o klinik çalışmalar falan? Normal 4 yıllık lisans okuyanlar da kitaptan okuyup geçiyor. Zaten o yüzden mezun olunca bir bok yapamıyorlar ve klinik psikoloji yüksek lisansı yapıp, sertifika için saçma sapan seminerlere binlerce lira saçmak durumunda kalıyorlar.

    Çünkü 4 yıllık lisanslarında hiçbir şey öğrenmiyorlar. Kitaptan okuyup, slayt izleyip geçiyorlar. Müfredatı açıp inceleyebilirsin, işlevsel ders yok gibi bir şey. Araya birkaç istatistik dersi yerleştirmişler ki tamamen bomboş bölüm olmasın diye.

    Bu ülkeye bu yakışır demişsin de ABD'de mesela psikoloji en kıytırık bölümlerden biridir. Sosyoloji bizde iş açısından ne kadar düşük avantajlıysa ABD'de sosyoloji ile beraber psikoloji de düşük avantajlıdır. 

    Boşa takılma hocam bir psikolog kendini geliştirmedikten sonra en iyi üniversitede de okusa hiçbir işe yaramaz. Metadolojisi çok zayıftır psikolojinin. Evde kitaplardan kendin çalışarak çoğu 4 yıllık üniversite fakültesinden daha iyi öğrenebilirsin.

     

    :D 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2006
    Erkek

    yanlış bir karar. elbette çok giden olacaktır ve para kazanmak için yaptıkları aşikar. ancak diğer üniv. ve kurumlarda açıktan psikoloji okuyanların önüne engel koyacaklardır.

    ikinci olarak ben iü de ikinci üni.kampanyası ile felsefeye başladım ve düzgün bir eğitim verdiği, sınavların düzgün yapıldığı söylenemez. son bir kaç hafta çalış keç mantığında, hep aynı soruların çıktığı bir fakülte. facebook gruplarında sorular, konular geçen seneden döner ve herkes o kısımlardan çalışıp yüksek notlar alır. bazı derslerde de o kadar okursun ancak anlamsız ayrıntılar sorarlar. bu yüzden gidip gruplardan sorulara, konulara bakmak zorunda kalırsın.

    son olarak böyle önemli bir bilim dalını bu şekilde harcamaya çalışmanın doğru olmadığı kanaatindeyim.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    Eşit ağırlıkta popüler bir bölmdü. Ama açıköğretime geçen her bölüm gibi ele ayağa düşecek maalsef. Olayı bilmeyenler atıp tutuyor. Zaten topu topu 3-4 meslek var iş yapacak. Onları da değersizleştirmenin anlamı yok. Ben PDR okudum, psikoloji okuyanlarla hep rekabet vardı içimizde. Hem PDR hem Psikoloji eşit ağırlık bölümünde en iyi öğrencileri aldı bir dönem. Bu da kaliteyi artırıyor. Tıpta okuyanlar neden başarılı iyi puanlarla giren çocuklar olduğu için. Tıp düşük puanla giren kişilere hitap etseydi zeki,çözüm üreten doktorlarımız olmazdı. Açık öğretim olayı abartılmış durumda şu an örgünü geçti öğrenci sayısında. Açıköğretim açmayı bırakın. Örgün eğitimlerin kapatılması gerekiyor. Üniversiteli işssiz yığını büyüyerek devam ediyor. Yazık günah gençlere. Bu işlerin içinde birisi olarak sığ yorumlar yapanlara gülüyorum.

    Ezber zaten amk demekle olmaz. Bilen biri varsa o konuşsun bu işlerde.


    instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek

    Normal yollarla psikoloji bitirenler bile bir yerlerde iş bulamazken açık öğretimi bitirip bişeyler olacağını sananlar çok yanılır. Kimse o açık öğretim diploması ile sizi işe almaz. Hobi amaçlı, bişeyler öğreneyim, kendimi geliştireyim demek için okunabilir ancak. 


    Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Yanlış bir karar olduğunu sanmıyorum, öyle sananları da anlayamıyorum. Psikoloji tamamen bilgiye dayalı bir şey. Belli başlı gözlemler, testler zaten zamanında yapılmış siz sadece bunları öğreniyorsunuz. Klinik mevzusuna takılmış yahu klinik yapınca mı adam bi anda uzman psikolog oluyor? Buradan mezun olan şahısta açacak dükkanını gelen hastalar üzerinde bildiklerini uygulayacak zaten. Sorun ne? Hee para veren denek mi olacak diye sorarsanız yüksek yaparkenki karşılaşacağı hastalar ne? Denek değil mi?

    Durumu zaten kötü olan biri için psikoloğun hiçbir faydası olmaz. Psikolog size kendinizi anlamanız konusunda, varsa çelişkili düşüncelerinizi görmeniz konusunda yardımcı olur ancak. Sözlerle iyileştirilebilen bir şey hastalık değil, kafa karışıklığıdır. Psikoloğa kafası ne kadar karışık olsa da hâlâ sağlam bir muhakeme yeteneği olan insanlar gitmelidir zaten. 

    Özet: Psikologlar hayat kurtarmaz. İlaçlar kurtarır. Onları da psikologlar yazamadığı için sorun yok. Olayı doktorluğun açıköğretim olması gibi yormak saçma. Doktorlar da zaten işe başlar başlamaz ameliyatı yönetmezler ki ameliyatta ölüm riski vardır psikolog vakalarında ölüm riski olmaz. İntihar teşebüsüyle binaya çıkıp polis iknasıyla vazgeçirilen hastaları psikoloğa mı sevk ediyorlar sanıyorsunuz? Hayır, psşkşyatriye sevk ederler psikiyatri gerek görürse "ilaç ile birlikte" psikolojik destek alınmasını tavsiye eder. 

     


    Troubles'll come & they'll pass