İstanbul'da 1 Gün (Hikaye İçerir)
-
Lemuria bunu yazdı
madem sevmiyorsun isyan ediyorsun ne sikime geliyorsun demekten alıkoyamıyorum kendimi,şahside değil mevzu..istanbul'un zaten bok olmasının sebebi anormal derecede göç alması..bu yük'ü kaldıramaması..herkes olmuş sosyal gözlemci a.q 3 5 gün önce istanbul'a gelen adam köyüm daha iyiydi diyip istanbul'un halkına yardırıyor,düzen'e yardırıyor..büyüklüğüne kalabalıklığına yardırıyor..burda doğup burda büyüyen istanbul'u hayatının büyük bir parçası yapmış kişiler zaten senin ''zor'' dediğin şeye adapte olmuşlar..problem olarak gördüğün şeyler için ise istanbullular zaten pratik çözümler bulmuşlar..yani istanbul'da biraz daha farklı bir alt kültür oluşmuş..örneğin çoğu şehir'de göremediğim yürüyen merdiven'in bir kısmını sabit duran diğer kısmını acelesi olan insanların koşturması için ayrılması gibi..yani bu yazılı bir kural değil ama insanlar buna adapte olmuşlar..yazınıda okumadım bu arada..tekrarlayayım konu kişisel değil..öneri tadındada bir not düşmek istiyorum;memnun olmayanlar sevmeyenler bence memleketlerine dönsünler hem sizin hemde bizim için en iyisi bu bence.
kardeş ben ne demek istiyorum sen bana ne diosun yaw :|
bigün ewe dönüyorum koltukta oturmuşum, 3 arkadaş oturuolar yanımda ve onun sağ çaprazında sağ çaprazdaki 2 kişiden biri sürekli ağzından mı çıkarıyor o sesi artık başka bişimi var elinde bilmiyrum bebe nin ara ara ağzınızda sakızı şişirip patlatırsınız ya aynı öyle TAK TAK patlatıor eleman. Ehh doğal olarak önündeki bir çocukta kız arkaşıyla konuşuyor ve rahatsız oldu döndü çocuğa kardeş sen mi yapıosun biraz yavaş ol dedi PİÇ in tepkisine bak herifi dövücek nerdeyse dön önüne diyor. Yavşağın evladı yanımdaki durakta iinmek isteyen birine zannımca hocaydı kendiside şöföre bişi dedi kalkmış hocaya bakk laa şekil yapıo falan bişiler diyo. Allahım dedim sabır :|
sen şimdi bunlara normal mi diosun alıştık biz bunlara adapte olduk düzen bu memnunuz biz diosun yani ?
-
Abi biri beleş akpil verdi diye hayvan gibi yazı okuttun bize :D
-
güzel yazı olmuş özellikle galatadaki çay muhabbetini çok güzel yazmışsın sanki kendim içmişim gibi oldum :)
-
izleyici bunu yazdı
Yazıyı çok beğendim hiç sıkılmadan okudum bana çok anlamlı geldi.
Aynı şekilde bende hocam :) Akbil olayına gelincee Bursa'da çoğu zaman millet eline zorla sıkıştırıyor :D Bu lafta kurtarmayabilir :D
-
İzmir de gece Alsancak da kafaları çektik. eshota bindik. önümde mini etekli çıtır bişi vardı. kafam ondan güzel.
kentkartı okuttu bakiyeniz yetersiz dedi. o sırada kartı okutup yürümüş arkadaşına çağırana kadar bi gözüm açık biri kapalı baygın baygın bakıp " Basıyım istersen" dediydim. gülerek bakıştık. neyse bastım ona o gitti. ben kendime basacaktım şöför demesin mi şimdi bastın boşver sen geç dediydi :D
o aklıma geldi. yazıyı okumadım üşenip ama yazıdan uzun yorumları okudum özeti beleş akbil falan heralde :D ama okucam :)
-
güzel hikayeymiş okumaya değer :)