İstanbul'da Gezilecek Turistik Yerler
-
evsiz bunu yazdı
Klasik işte
Taksim kapalıçarşı ortaköy sultanahmet gidebilirsen otağtepe
otağtepe diye arat güzeldir
otağtepe'yi ilk defa duydum arattım ve aklımdaki yer çıktı gerçekten güzel yer :)
-
futurist bunu yazdıHellaven bunu yazdı
sultanahmet camii = hergün akşam 17:00 e kadar açık.namaz vakitleri kapalı
ayasofya müzesi = pazartesileri hariç hergün :18:00 e kadar açık giriş 25tl
topkapı sarayı = salı günleri hariç hergün 18:00 e kadar açık giriş 25 tl
yerebatan sarnıcı = hergün 18:30a kadar açık giriş yerli 5 yabancı 10 tl
bunun dışında kapalı çarşı,mısır çarşısı,pierre loti tepesi,dolmabahçe sarayına götürebilirsin..detaylı bilgi istiyosan sultanahmete gel yardımcı olurum
sağol ücetlerini merak ediyordum. ama pahalıymış ya. sultan ahmet niye namaz vakti kapalı
namaz vakti ziyaretçilere kapalı,ibadet için açık.sebebi malum namaz kılarken insanlar rahatsız olmasınlar
-
arkeoloji müzesine kesinlikle gidin. diğerlerini yazmışlar zaten.
-
1.gün adalar turu yapın [pek bişey yok ama büyük adada bisiklet veya fayton turu atars] devamında akşam üstü gemiyle boğaz turu atarsınız. 150-200tl
2.gün eminönünden başlayan bi tur atın ama haritadan bak yürüyerek çok seçenek var [sirkeciden yürüyerek mısır çarşısını hızlıca gezip yukarıdan aşağı galata kulesine ordan kapalı çarşıya bol bol bakılcak ve alınabilecek şey var .ordan öleden sonra aşağı doru sultan ahmet turu]biraz pahalıya çıkabilir. yada müze turu yapabilirsin.
3.gün kardeş varya yaz yaz bitmezde en uygunu ayarlamak zor. sen en iyisimi googleye istanbul günü birlik tur yaz onları kullanma pahalı onlar onların gittii yerlere bak ona göre haritadan kafana parana zamanına göre bi tur yap kenddn
-
buna benzer konu açacaktım ben de :D
adalara günübirlik gitmeyi düşünüyoruz.
iki kişi kalacak yer yeme içme 1 gece kalma oralarda gezme kaç lira tutar yaklaşık ?
-
futurist bunu yazdıHellaven bunu yazdı
sultanahmet camii = hergün akşam 17:00 e kadar açık.namaz vakitleri kapalı
ayasofya müzesi = pazartesileri hariç hergün :18:00 e kadar açık giriş 25tl
topkapı sarayı = salı günleri hariç hergün 18:00 e kadar açık giriş 25 tl
yerebatan sarnıcı = hergün 18:30a kadar açık giriş yerli 5 yabancı 10 tl
bunun dışında kapalı çarşı,mısır çarşısı,pierre loti tepesi,dolmabahçe sarayına götürebilirsin..detaylı bilgi istiyosan sultanahmete gel yardımcı olurum
sağol ücetlerini merak ediyordum. ama pahalıymış ya. sultan ahmet niye namaz vakti kapalı
topkapı+ ayasofya müzesine müze kartı çıkarıp gidebilirsin. üstüne topkapı panorama müzesi var. yıldız sarayı vb. gidebilirsin.
-
yabancı arkadaş erkek ise zürafa sokakta gezilesi yerlerdendir. Yabancı bir ülkeyi tanımak istiyorsan eğer ...... böyle uzar gider neyse :)
-
hocam pier lotti emin önü kadı köy uskudar belki vapur gezisi bebek ortaköy varsa imkan adalar
-
Araba yok mecburen buralara otobüsle gidecez... Hangilerine otobüsle gitmek uygun olur müridler?
-
Klasik yerlere ek olarak, kabataşta deniz kenarında çay için, ortaköyde kumpir yeyin, nişantaşının oralarda gezin, sapphire in en üst katına çıkın, anadolu fenerinin orada bir kafede çay için(adını hatırlamıyorum ama yolun sonuna doğru solda), kanlıca da yoğurt yeyin, kadıköy-caddebostan arası yürüyün, kadıköyde gezin, metrobüse binin bir defa :) , klasik bir yer ama galata kulesini ihmal etmeyin güzeldir. Avmlere falan gezmek için gitmeyin, zamana yazık.
Aksaray-Beyazıt-Eminönüne bence hiç gitmeyin, iyice pislik bir yer haline döndü oralar. Ama merak ediyorsanız epey tarihi yerler var oralarda.