İstanbul'da Gezilecek Turistik Yerler
-
teşekkürler Zigor :)
-
zigor bunu yazdı
Klasik yerlere ek olarak, kabataşta deniz kenarında çay için, ortaköyde kumpir yeyin, nişantaşının oralarda gezin, sapphire in en üst katına çıkın, anadolu fenerinin orada bir kafede çay için(adını hatırlamıyorum ama yolun sonuna doğru solda), kanlıca da yoğurt yeyin, kadıköy-caddebostan arası yürüyün, kadıköyde gezin, metrobüse binin bir defa :) , klasik bir yer ama galata kulesini ihmal etmeyin güzeldir. Avmlere falan gezmek için gitmeyin, zamana yazık.
Aksaray-Beyazıt-Eminönüne bence hiç gitmeyin, iyice pislik bir yer haline döndü oralar. Ama merak ediyorsanız epey tarihi yerler var oralarda.
eminönünde balık ekmek,taksimde ıslak hamburger yememek ,urfaya gidip kebap yemeden dönmek gibi bişi olur sanırım..
Ayrıca birisi müze kartı demişti ben unutmuşum 50 tl ye bi senelik kart alabilirsin ülke içinde anlaşmalı müzelerde işini kolaylaştırır..
Galata kulesi giriş türklere 6tl yabancıya 6€ :)
-
-
valla ne sevdiğine bağlı it gibi yürürüm yorulurum dersen beyazıttan başlar kapalı çarşı fılan beyazıttan aşağıya eminönüne inerken teras katlarda cafeler var oralara takılabılırsın sonrasında emınonu yaparsın balıkekmek yersın haa öncesınde zaten emınone gecmeden sultanahmet yaparsın sonra karaköy den taksıme tünelle geçersin galatada guzel mekanlar var oturur takılırsın ardından istiklal de yurursun .ben genelde fransız lisesi arkasında avam var orayı cok severım orada takılırız, istiklalde teras cafeler var onlarda güzeldir.
genelde salaş mekanlarda takılırım severım. cihangir e geçersin güzel mekanlar var çok severim cihangiri .firuzağa kahvesini severim mesela . sonrasında ortaköy meydan cok abartırlar yok bılmemne fılan dıye bır bok yok kumpir waffle var ama oradaki bomonti brasserie guzeldır :) tüm bomonti brasserielerin olduğu gibi . ımm sonrasında ortaköyden sarıyer e doğru gidebilirsin kireçburnuna yaklaşınca solda fincan diye bir mekan var güzel hukkayı fılan gecıyorsun sagda kalıyor . fakat soldaki ilk fincan değil kreçburnu yakınındaki fincan.kireçburnunda da balık yiyebilirsin sarıyer e gecıp karadenız gorursun garipçe köyü var fenerın oldugu yere gıdebılırsın cok guzel yerlerdır.
mümkün oldugu kadar rotanı planla ona göre gez iş saatlerinde trafıgın yogun oldugu saatlerde cok ugrasma bıryerlerde takıl .
-
nolanded bunu yazdı
Google'ın şu özelliği güzel:
Konuyu görünce benim de aklıma bu geldi :) Konu başlığını aratınca zaten "About 5,960,000 results" sonuç çıkıyor.
Bence İstanbul'da gezilecek yerler değil de, gezilmeyecek yerler listesi yapılmalı. Belli başlı semtler var, oralara girmedikten sonra komple İstanbul'u yürüyerek baştan sona gezmek lazım.
-
Yardımcı olan tüm müridlere teşekkürler. Yardımı olmayan, olamayan müridlere de teşekkürler :)