İstanbulda Kelle Sögüş Satan Yerler ?
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------
Ekşi sözlükten alıntı:
duyduğuma göre artık istanbul'da da bulunabilen lezzet ötesi yiyecek. zaten dükkanı da bir karşıyakalı açmış.* istiklal caddesinde büyükparmakkapı'dan girilen "taksim kuyu sokak"taymış. istanbullular anlasın diye kelle söğüş değil "dil söğüş" yazıyormuş üstünde.*
-----------
istanbul'da kelle söğüş yenecek en iyi yer dolapdere'de. bilgi üniversitesi dolapdere kampüsü'nü duvarı boyunca takip edin, üniversiteye komşu bir bina daha var, onu geçer geçmez başlayan otoparkın tellerinin köşesinde bir abi senelerdir seyyar arabasında en güzel ve temiz kelle söğüş'ü satar. orada bulamadınız mı? muhtemelen kelleleri bitirip arabasını toplamıştır zira kendisi her gün saat 10'da tezgahı açar, en geç saat 2'de kapatır; o da sıcak günlerde satış daha yavaş olduğu için, çoğu zaman o saate de kalmaz. arabanın etrafında doğru dürüst taburesi bile yoktur, ayran dahil hiçbir içecek satmaz, peçete bile bulundurmaz ama mendeburluğundan, pintiliğinden değil aksine çok kalender bir adamdır.
-----------------------------Hocam birlikte gidek bulursak Sınırsız ismarlarim Helal Hoş olsun ..
Google den bunu buldum Dolapdere gittim Adam yerinde yok bi kaç kişiye sordum seyyar araba ile yapanlar varmış onlarda uzun süredir yoklarmış .
-
Kardeşim çok sağol ben et yemiyorum :)
Müsait olursam görüşürüz :)
-
Bu dürümün içinde tam olarak ne var çıkaramadım isminden
-
West bunu yazdı:
-----------------------------kuzu kellesindeki etler var dil var birde Extra beyin var.. yesillik olarakta maydanoz pul biber kimyon.
-
beyin, dil, yanak, domates, sogan, kirmizi pul biber, maydanoz, kimyon
-
Way arkadaş bu ne böyle.Hayatımda i lk kez görüüyorum bunun dürümünü.Benim bildiğim çorbası var =) 3-4 senedir içmiyorum.Fırsat olmuyoo.Evdede yapmıyoruz zaten=)
izmiri çok gezdim.Ama böyle birşeyden haberim yok =)
istanbuldada görmedim..
Bi ara denemek lazım.Bakalım nasıl birşey..Ayrıca nasıl tavsiye edersin ? dürümün içinde ne olmalı ne olmamalı ?
-
HoLyCat bunu yazdı:
West bunu yazdı:
-----------------------------kuzu kellesindeki etler var dil var birde Extra beyin var.. yesillik olarakta maydanoz pul biber kimyon.
-----------------------------Sen boşver bunu kokoreç ye :)
-
opusdei bunu yazdı:
Way arkadaş bu ne böyle.Hayatımda i lk kez görüüyorum bunun dürümünü.Benim bildiğim çorbası var =) 3-4 senedir içmiyorum.Fırsat olmuyoo.Evdede yapmıyoruz zaten=)
izmiri çok gezdim.Ama böyle birşeyden haberim yok =)
istanbuldada görmedim..
Bi ara denemek lazım.Bakalım nasıl birşey..Ayrıca nasıl tavsiye edersin ? dürümün içinde ne olmalı ne olmamalı ?
-----------------------------Hocam Beyin e alerjin Varsa beyin koydurma..
ya tadi harika birsey anlatılmaz yemin ederim 1 aydır ariyorum ruyalarıma giriyor...
West@ Hocam kokorec kesmiyor :)
-
İstanbula ayak bastığımda denicem bakalım nasıl bişeymiş :))
-
West bunu yazdı:
İstanbula ayak bastığımda denicem bakalım nasıl bişeymiş :))
-----------------------------Bulursan Denersin 1 aydır ariyom :))