folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Istanbulda Niye Hic Cesme Yok?

Istanbulda Niye Hic Cesme Yok?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

selam

basliktada dedigim gibi su icecek bi cesme yok lanet olasica sehirde, biri hayrina yaptirmamis. varda benmi bilmiyorum ? levent civarlarinda mesela varmi bildiginiz suyu icilebilen cesme ? yada baska yerlerde nerde var ?

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Millet sevabına çeşme koyar..

Öküz halkımız gider araba yıkamaya başlar..

Acaba ondan olabilirmi ? ( şahit oldum sarıyer de )

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam surlara yakın yerler çeşme dolu.Daha doğrusu İstanbul un tarihi yerleşim yerlerinde dolu. Zaten çeşmelerin neredeyse hepsi taa osmanlı zamanından kalma.

torpedo_XL tarafından 16/Ağu/13 14:03 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BEDB1N
    BEDB1N's avatar
    Erkek

çeşme varda çoğu kapatıldı.sadece görünüş olarak var. nedeni su faturası olabilri çünkü gereksiz yere kullanım çok fazla

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

anadolu yakasinda, bagdat caddesi uzerinde, kiziltoprak tarafindaki migrosun tam karsisindaki cicekcinin onunde bi tane "musluk" var. cesme niyetine kullaniliyor.

belki lazim olur birisine yazayim dedim=)

=)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Hocam at kalmadığı için su da yok (:

Şaka şaka, sebebi şu hacı bunlar içilebilir yer altı suyudur, veya sarnıçtan geçirilerek getirilen içilebilir sudur (osmanlı zamanı için konuşuyorum). Şimdi içme suyu diye bir şey kalmadığı yeraltında kanalizasyon karıştığı için varolan çeşmeler de pasif durumda. Sözenin zamanında 50 kadar çeşme açılmıştı, Gürtuna da 30 kadar çeşme açtı fakat bunlar arkadaşın da dediği gibi sürekli açık bırakıldığı, araba yıkama gibi şeyler için kullanıldığı ve içme suyu niteliği de olmadığı için kapatıldı, belediye kendi açtıklarının kafasını kopardı :) osmanlıdan kalanlar da içme suyu niteliğini yitirdiği için içilmez yazıyor yada çeşmelerin kafası kopuk vaziyette. Olay bundan ibaret. İçine arıtma da koyulsa o iş çok güzel olur ama neden öyle bir yatırım yapılsın akla mantığa çok uygun bir olay değil.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

yeni trend cami hocam. cami açıyorlar. çeşme para kazandırmıyor

ha birde gariptir artık altına dükkanda açıyorlar vakıflarıda var sürekli bağış alıyorlar.

cami açmayı düşünüyorum bende.

bu millete bişeyler olmuş hocalar önceden insanlar hayvanlar su içsin diye su alanları varken, çeşmeler varken, camilerde kuşlar yuva yapsın diye yerler varken şimdi bunların hepsi ticaret odağı haline gelmiş vaziyette.

cami açın çok karlı.

çeşme çok fazla var sur içinde özellikle heryer çeşme dolu. belediyelerin elden geçirmesi gerekli aslında bir sürü çeşme var ama maalesef çalışmıyorlar. çok güzel görüntü aslında keşke ilgilenilse.

ExpirE tarafından 16/Ağu/13 14:20 tarihinde düzenlenmiştir

"bea"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

simdi benim param yoksa bildigin su icemiycemmi ya ?

yada sokakta yasayan evsiz vatandas nerden su icicek ? oyle sacmalikmi olur ya, cesme bi ihtiyactir kanimca :| degilmidir ?

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

istanbulda çeşmeden su içmek zilyon tane bakteri almak demek 

"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek
    ipTelefon bunu yazdı

simdi benim param yoksa bildigin su icemiycemmi ya ?

yada sokakta yasayan evsiz vatandas nerden su icicek ? oyle sacmalikmi olur ya, cesme bi ihtiyactir kanimca :| degilmidir ?

niye oyle dusunuyorsun ki hocam =)

bi kafeye, kahvehaneye girip su istesen verirler. suyu her yerde bulabilirsin ki. ya da camiilere gir, hayratlar var. su bulunamayacak sey mi hocam lutfen ya=)

=)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gastarbeiter
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek

hocam istanbulda çeşmeden su içilmez ya valla bizim işyerinde çeşmeden suyu dolduruyoruz bembeyaz rakı gibi akıyor klordan amk :D tatsız falan ne yapacaksın çeşme suyunu.

Toplam Hit: 3662 Toplam Mesaj: 36