Istanbulda Niye Hic Cesme Yok?
-
metropol'de ne çeşmesi la. anca sembolik olarak birinin hayratına yapılır. ki o'da içilmez. içilmemeli.
-
korular piknik alanları gibi yerler çeşme dolu
hatta biz bi ara suyu bahçeköyden doldururduk
leventte zilyon tane alışveriş merkezi var hepsinin de tuvaleti ve suyu beleş
çeşmeden kastın beleş suysa dolu heryer avm ler sayesinde
içecek su arıyorsan o biraz sıkıntı.
ama gidip kanyonda çeşmeden su içince ölmezsin.
-
HoRbY bunu yazdıTriumph bunu yazdı
metropol'de ne çeşmesi la. anca sembolik olarak birinin hayratına yapılır. ki o'da içilmez. içilmemeli.
Aynen öyle. Sur için de çok ceşme var dogru kendi semtimde ( YEDIKULE ) de benim bildigim 5 6 tane çeşme var kullanıldıgı zamanıda gayet iyi hatırlıyorum 7 8 seneyi gecmez. Kapatılmasının sebebi araba yıkamak veya bidonlarla su almak degil tamamen tasarruf amaçlı çünkü çeşmeler hiç bir zaman durmuyordu hep akıyordu. Su Aziz'dir, hayattır ama okuklar, çeşmeler hep hayrattır. ( Hayrat su içilir yanlış bilgi vermeyelim )
abi göğüs hastanesinin orda sadece 2 tane var, suyuda güvenilir hastane personeli içince bende içmek için kanaat getirmiştim. :O
ayrıca kahvanelerden falan bi bardak su rica edebiliyorsunuz, sorun yok o konuda.
cay yaptıgı su sonuçta.
la su işte alt tarafı salgın olur cırcır olursun motor 2 gün sıkıntı cıkartır :R
ama ist'da her semtte de su içilmez o ayrı mesele.
-
at mı sulayacaksın ne çeşmesi : ) , ama yinede çok istiyorsan topkapı sarayından sultanahmet'e çıkan sokakta büfenin yanında var,fatih'te sur dibindede var bildiğim bunlar.. afiyet olsun
-
Anadolu yakasından tarihi çeşme var
http://www.dostbeykoz.com/haber.asp?icerikID=12564#.Ug4e3dLxrZw
ama şu anda sadece 3 tanesi akıyor diye biliyorum
-
İstanbulu bırak eskiden egeye giderken yol kenarında paso çeşmeler oldurdu, durup dinlenir, suyundan içerdik felan. Ama şimdi çoğu kapanmış, yeni yollar yapılınca eski yollar da kullanılmadığı için bitmiş hepsi.
-
istanbulda niye hiç ceset yok diye okudum :D
-
Bizim üst caddede 2 tane var oçnin biri hortum takmış üstünede metal kelepçe.
-
Libadiye'de çeşme diye bir durak var, orda haminne çeşmesimi ne bir çeşme var, görmeniz lazım sabah akşam birsürü insan elinde damacalarla burdan su dolduruyor :)) Bildiğiniz su kuyruğu oluyor burda :)
-
Hocam bende aynısını düşünmüştüm. ben hayrat yaptırmayı düşünüyorum ama nasıl izin ve yer alabileceğimi bilmiyorum.
bide su parasını ödemem yani. çeşmeyi yapar bırakırım:) nasıl yaptırılıyor bilen var mı? bide istediğimiz ismi koyabiliozmu