İstanbul'un Bedeli
-
akmarky bunu yazdısamaccc bunu yazdıakmarky bunu yazdı
herkes masraflarından bahsediyor İstanbul un biriside demiyor ki Sultan Ahmet şöyle güzel, boğaz böyle güzel kimse gitmiyor heralde oralar hep boş hep turist :)
Turistik yer giriş ücretlerine bir bak istersen .
müzekartla yılda 2 şer defa girebiliyorum Topkapı ve Ayasofyaya siz nereden bahsediyorsunuz merak ettim.
-
MhmdAlmz bunu yazdımkyb bunu yazdı
İstanbul'da çok kazanır çok harcarsın bu kadar basit.
Harcamazsın be hocam. Harcatırlar.
Aslında mantıklı 3 veya 4 ev arkadaşı bulduğunda maliyetleri düşürüp para biriktirme olanakların da olabilir.
ev gideri 2 bin TL yi bulan bir evde 4 kişi aylık 500 TL masraf eder. Istanbulda kazandığın para ile nice kiralar verirsin. Burda sorun biraz diş sıkmak.
3 veya 4 sene sonra bir miktar para topladıktan sonra farklı bir şehirde tutunmak daha kolay olur gibime geliyor . Yada farklı ülkeler. Örneğin Çek cumhuriyeti ukrayna polonya gibi ucuz ülkeler olabilir. bizim 1 TL miz ukraynada 9 katı değer görüyor örneğin. 30 bin liraya ukraynada ev alınıp yaşanabilir gibi gibi... Tabi sıkıntısı derdi olacaktır fakat istanbulun derdinden hafif olacağını düşünüyorum
Ukrayna yorumunu duymamis olayim hocam diger ulkeleri bilmiyorum
-
istanbulun bedeli diye okuyunca acaba satlıga çıktı fiyat mı belilrlendi sandım :D
-
blmrt bunu yazdı
istanbulun bedeli diye okuyunca acaba satlıga çıktı fiyat mı belilrlendi sandım :D
aynen. Tünya metropollerinin farazi düşünce olarak fiyatları belirlendi filan sandım.
-
İstanbul'a bok atanlar gitse İstanbul rahatlayacak :D Arkadaş hem memnun değilsin, hem sabah akşam sövüyorsun, hem asgari ücrete talim ediyorsun, hala daha İstanbul İstanbul...
-
SkynetX bunu yazdı
Eğer beklenen deprem olursa bence İstanbul falan kalmayacak artık. İzmir, Ankara falan yeni metropoller olabilir.
deprem olacaksa denilemez çünkü deprem olacak. sorun ne zaman olacağı.
-
çoğu dediği şeyler heryerde geçerli en basit izmir. Bende 4 senedir izmir'deyim bana şehir dışından gelen akraba ve arkadaşlarım bile izmir'i bende çok geziyolar ve görüyolar. robotlaştık resmen işten eve evden işe bir pazarımız var onda bile haftanın iş yorgunluğunu bile yatarak dinlenerek geçiriyoruz. Lafta kalıyoruz hep izmir'demisin izmir'deyim :) ama yinede seviyorum bu şehri...
-
allah'tan artık evden çalışmaya başladım, gittiğim en uzak mesafe 1 sokak arkadaki market :)))
-
İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biridir.
İstanbul'da arayıp da bulamayacağın hiçbir şey yoktur, giremeyeceğin hiçbir ortam, yiyemeyeceğin hiçbir tür yemek yoktur. İstanbul'da ne ararsan bulursun, tabi aramasını biliyorsan.
İstanbul'u sevmiyorsan ya yaşamayı bilmiyorsun ya da fakirsin bu kadar basit.
-
istanbulda dogdum büyüdüm büyümez olaydım
kücük biryerde yasasaydım daha iyidi yarak gibi şehir amk bide anadolu yakasındayız yani gerisini siz düşünün :d