İstanbul‘Un Efsanevi Kışları -Nostalji-
-
Dün işyerinde eski kışları konuşuyorduk oradan biraz search edince resmedilmiş şeylere ulaştık biraz.
Harbi nostalji yaptım, 25 yıldır istanbuldayım, gittikçe azalan kar yağışı ve çoğalan kentleşmeden ötürü doğal havayı yakalayamıyoruz tabi.
Madem yakalayamıyoruz nostalji yapalım dedim.
Benden daha ihtiyarlar yaşlılar, daha iyi bilecektir :::PP Ahjahha nasıl yerdim 3 saniye de :P
Marmara (5 Mart 87)
1929
http://www.havaforum.com/konu-istanbul-un-efsanevi-kislari-1929-1987.html?highlight=efsane+k%c4%b1%c5%9f
https://www.facebook.com/video.php?v=10200886228144846 -
çok küçükken annemin beni kollarımdan tutup karın içine attığını çok iyi hatırlarım
bahçe duvarları az yüksekti ve baya baya kaybolurdum kar içinde
-
Kışları cok severim özellikle karlı havaları. Ankaradayım 2 senedir ne heves ettim bu yuzden kışı normalde çetin gecer buranın bilen bilir, ama gecen sene 1 yada 2 sefer yagdı koca ankara merkeze kar, zeminde de toplasan 1 hafta anca durdu durmadı :/ cidden doganın anasını belliyoruz cok tuhaf.
-
samaccc bunu yazdı
çok küçükken annemin beni kollarımdan tutup karın içine attığını çok iyi hatırlarım
Yaşadığı yeri yok eden tek varlık insanoğlu okadar hor davranıyoruz
hala bizi yutmamak için dayanıyor dünya =)
-
samaccc bunu yazdı
kışları gel Tokat 'a. hala öyle kar yağıyor. kaldırır atarım karların içine seni :)
-
bunlar anormal olduğu için efsane değilmi zaten ?
yani eskiden her sene mi böyle kar yağardı istanbula ?
-
FOXXLY bunu yazdı
bunlar anormal olduğu için efsane değilmi zaten ?
yani eskiden her sene mi böyle kar yağardı istanbula ?
Hocam çok etken var.
-İnsan çokluğu
-Işıklandırma çokluğu
-işmakinaları çokluğu
-araç çokluğu
-bina çokluğu
-betonlaşmış alan çokluğu
Bu tip şeyler yüzünden, artık istanbula ne güzel yağmur yağıyor ne güzel kar, eskiden ki ben 20 seneleri söylüyorum daha eskileri değil, 20 sene önce bile, bizim evden havalimanı gözükürdü (ev soğanlı'da, havalimanı yeşilköy'de) sen hesapla.
Doğallık olamıyor, solumuz götümüz bulgaristan, sağımız deniz, solumuz deniz, önümüz ve aşağımız deniz.
Sağ (Karadeniz)
Sol (Marmara)
Aşağısı (Ege)
Normalde, şu an doğuya yağan kar istanbula yağsa istanbul doğudan 15 celsius daha soğuk olur, deniz olan yer her zaman daha soğuktur.
Ama burada kentleşme bunun önüne geçiyor buharlaşma vs sirkülasyon olamadığı için emiliyor ve sanki tropikalleşmeye doğru gidiyor.
-
istanbul zaten ölüm şehri müdür. 3 gün dayanamadım havasına.
dumandan gaz maskesi bulsaydım giyecektim.
onu geçtim insanlar kız kulesimidir artık nedir onun önünde çekirdek pislikleri cam kırıkları çöplüğün içinde aşk yaşıyor mk.
birde denizde araba lastikleri yüzüyor. nasıl yaşıyonuz orada anlamıyorum.
-
zalimadam bunu yazdı
onu geçtim insanlar kız kulesimidir artık nedir onun önünde çekirdek pislikleri cam kırıkları çöplüğün içinde aşk yaşıyor mk.
Sen Istanbul u cok yanlis anlamisim hacim :)
3 yildir abd deyim, onca guzellik gordum burada, istanbulun o pis kizkulesi onune hicbirini degismem. Net!
-
istanbul parası olmayanlar için cehennem
-
mizahi bunu yazdızalimadam bunu yazdı
Sen Istanbul u cok yanlis anlamisim hacim :)
3 yildir abd deyim, onca guzellik gordum burada, istanbulun o pis kizkulesi onune hicbirini degismem. Net!
Hocam harbiden forumda "abd'deki mürid" diye tanınamadın bi :D İstanbul'u ben de özlüyorum açıkçası, burda da okyanus pis biraz, dün arkadaşlarlayken haliç'e benzettim :P