İstanbul‘Un Efsanevi Kışları -Nostalji-
-
Genç Osman döneminde İstanbul Boğazı donmuş millet karşı yakadan öbür yakaya yüreyerek geçmiş. Hatta bunu uğursuzluk belirtisi olarak algılayan cahil kesim Genç Osman'ı tahttan indirip Yedikule zindanlarında bir cellata husyelerini sıkarak öldürtmüştür.
mkyb tarafından 21/Eki/14 23:21 tarihinde düzenlenmiştir -
Buz kutleleri sağolsun. Kutleler sayesinde deniz in kar sebebi ile donduguna inanlar var.
HoLyCat tarafından 21/Eki/14 23:30 tarihinde düzenlenmiştir -
83 87 90 larda da böyle karlar yagdi ama soguk degil di o kadar biz gider buzlari kırardık ayaklarımız ile donan sular üzerinde yürürdük catılardan sarkan buzlar ile kılıccılık oynardık temiz olanları dondurma gibi yerdik sonra güneş acar erirdi buzlar karlar her yer su dolardı güzeldi istanbul o zaman temizdi
-
zalimadam bunu yazdı
istanbul zaten ölüm şehri müdür. 3 gün dayanamadım havasına.
dumandan gaz maskesi bulsaydım giyecektim.
onu geçtim insanlar kız kulesimidir artık nedir onun önünde çekirdek pislikleri cam kırıkları çöplüğün içinde aşk yaşıyor mk.
birde denizde araba lastikleri yüzüyor. nasıl yaşıyonuz orada anlamıyorum.
işte zamanla o pislik o koşuşturma o kalabalık insanı bağımlı yapıyor
yoksa zerre kadar aklı olan adam (kadın)bu sokakta yürümü mq ?
-
eskiyi bilemem ama şimdilerde yaşanacak değil gezilecek şehir.
ulaşım kolay olacak gidip gezeceksin sık sık. hızlı trenler iyi oldu aslında.
o kadar şehir gördüm ama ne güzeli istanbul. bence göçler yasaklanmalı. istanbulda yaşamayı zorlaştırmalılar.
sadece işi olan gitmeli. tanışalrımda sürünüyor ama yine gitmiyor. yanlış
-
Mustafa bunu yazdı
Genç Osman döneminde İstanbul Boğazı donmuş millet karşı yakadan öbür yakaya yüreyerek geçmiş. Hatta bunu uğursuzluk belirtisi olarak algılayan cahil kesim Genç Osman'ı tahttan indirip Yedikule zindanlarında bir cellata husyelerini sıkarak öldürtmüştür.
oha tarihime yeni boyut kattın hocam .
Bu yeniçeri davasından öldürmemişler miydi?
-
futurist bunu yazdı
eskiyi bilemem ama şimdilerde yaşanacak değil gezilecek şehir.
ulaşım kolay olacak gidip gezeceksin sık sık. hızlı trenler iyi oldu aslında.
o kadar şehir gördüm ama ne güzeli istanbul. bence göçler yasaklanmalı. istanbulda yaşamayı zorlaştırmalılar.
sadece işi olan gitmeli. tanışalrımda sürünüyor ama yine gitmiyor. yanlış
@Fur,
Buraya göç bitermi, güzel ülkemin her yerinden her dakka göç alıyor.
Daha yeni işe girdim, ankaralı biri var, 4 ay olmuş buraya geleli, vinç operatörüymüş mesleği, istanbula yerleşeceğim diyor, lan gelmeyin yeter artık dedim :) Napim diyor işim burada.
Metropol diye akın akına.
Bazıları sırf havasından civasından ve şekil için taşınıyorlar bu net amk bunu gördüm.
-
işte bunlar hep global warming
-
kuzeyden gelen buz parçaları onlar istanbul da donmadı yani.