İster Ev Sahibi Olun, İster Kiracı! Konut Sigortası Kampanyası
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------Üstat çalınan eşyanın değerini nasıl belirleniyor mesela adamın 55 ekran tv si çalınsa adam polis tutanağına led tv vardı 102 ekran derse ne olacak,
-----------------------------fatura :)
yazmayı unutmuşum
Biz, evinize daha geniş açıdan yardım edelim.
Evinizin su veya elektrik tesisatları mesela...
Evinize giremediğinizde çilingir...
Ya da cam kırıldığında camcı...Tahribata 100 TL ye yaparım dışarısı 120 TL poliçe Gönderim bedelleri bana ait
-----------------------------Adam demezmi gardaş 4 yıl önce aldım tv yi ne fatuarası benim eşyalarım gitmiş sen faturadan bahsediyorsun diye :) fatura yok ne yapacağım ben diye, hayır nereden aklıma geldi dersen bağ evine hırsız girmişti görevli astsubay eğer eviniz kaskoluysa ne isterseniz ben fazladan yazarım kaskodan alırsınız parasını demişti oradan aklımda kalmış,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------Üstat çalınan eşyanın değerini nasıl belirleniyor mesela adamın 55 ekran tv si çalınsa adam polis tutanağına led tv vardı 102 ekran derse ne olacak,
-----------------------------fatura :)
yazmayı unutmuşum
Biz, evinize daha geniş açıdan yardım edelim.
Evinizin su veya elektrik tesisatları mesela...
Evinize giremediğinizde çilingir...
Ya da cam kırıldığında camcı...Tahribata 100 TL ye yaparım dışarısı 120 TL poliçe Gönderim bedelleri bana ait
-----------------------------Adam demezmi gardaş 4 yıl önce aldım tv yi ne fatuarası benim eşyalarım gitmiş sen faturadan bahsediyorsun diye :) fatura yok ne yapacağım ben diye, hayır nereden aklıma geldi dersen bağ evine hırsız girmişti görevli astsubay eğer eviniz kaskoluysa ne isterseniz ben fazladan yazarım kaskodan alırsınız parasını demişti oradan aklımda kalmış,
-----------------------------hoca belge esasdır evin kaskosu olmaz
aldığı yeri biliyorsa çıkartırır o sallamış hocam biraz ordaki bu piyasada çok şey bildiğini idda eden hiç birşey bilmeyen insan çok
benim 4 yıl önce aldığım pc nin faturası duruyor zaten bi faturayı garanti belgesi niyetine 2 yıl saklamıyormusunuz :)
bundan sonra saklarsınız :)
yangında faturaya gerek yok
-
Kat Mülkiyeti olmayan tapularda yani o meşhur mavi (arsa) tapusu var bizim evin mesela onlarda ödememezlik falan yapıyorlar mı? Sonuçta tapuda daire nosu falan yazmıyor. bir tek belediyedeki sicilde Daire numarası mevcut.
-
ExcaliburTBT bunu yazdı:
-----------------------------Kat Mülkiyeti olmayan tapularda yani o meşhur mavi (arsa) tapusu var bizim evin mesela onlarda ödememezlik falan yapıyorlar mı? Sonuçta tapuda daire nosu falan yazmıyor. bir tek belediyedeki sicilde Daire numarası mevcut.
-----------------------------Hocam bu kampanyada bina teminatı yok deprem yok bina hasarları yok
onun içinde tapuya gerek yok :) senin adresin olsun resmiyette adresin belliyse elektriğin suyun bağlıysa sorun yok koy götüne gitsin :)
-
alper 50 tl vereyim evi kompler sigortala olurmu ?
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------50.000 TL eşya teminatlı 500 TL cam kırılması teminatlı poliçe
Sigorta Bedeli: 100-130 TL / 10 Taksit
Güvence Kapsamımız
Yangın
Kaynağı nerede olursa olsun çıkabilecek bir yangında alevlerin, duman ve isin “yuvanız”da meydana getireceği zararlar.
Yıldırım
Yangın çıksın ya da çıkmasın, yıldırım düşmesi sonucu “yuvanız”ın uğrayacağı direkt zararlar.
İnfilak
Doğalgaz veya ısı tesisatının, her türlü gaz tüplerinin, kazanlarının vb. infilakı sonucu “yuvanız”da meydana gelebilecek zararlar.
Su Teminatları (Sel ve Su Baskını)
Olağanüstü yağışlar nedeniyle oluşacak sellerin, taşan nehir ve ırmakların “yuvanız”a verebileceği zararlar.
Su Teminatları (Dahili Su)
Bina içindeki temiz veya pis su tesisatınızın, kalorifer kazanı ya da radyatörlerinizin ve açık unutulan muslukların “yuvanız”a vereceği zararlar.
Fırtına
Fırtına sonrasında “yuvanız”da oluşan zararlar ve dolu nedeniyle, binanın dış cephesinde, dış camlarında ve çatıda meydana gelebilecek zararlar.
Yer Kayması
Tabii afet olarak, toprak kaymaları ve çökmeleri nedeniyle “yuvanız”da meydana gelebilecek zararlar.
Duman
Bacaya bağlı ısıtma ve pişirme cihazlarının kusurlu bir şekilde çalışması nedeniyle çıkan duman sonucu “yuvanız”da oluşacak zararlar.
Kar Ağırlığı
Çatı üzerinde biriken karın ağırlığı etkisiyle “yuvanız”da doğrudan meydana gelebilecek zararlar.
Grev, Lokavt, Kargaşalık, Halk Hareketleri, Kötü Niyetli Hareketler, Terörizm
Yasal düzenlemelerle tanımlanan yukarıdaki eylem ve olaylar sonucunda “yuvanız”da meydana gelebilecek zararlar.
Hırsızlık
Zorlama veya şiddet kullanma yoluyla evinize girilerek eşyalarınızın çalınması veya hırsızlık sırasında “yuvanız”da meydana gelebilecek zararlar.
Kara Taşıtları Çarpması
Karayollarında hareket halindeki araçların “yuvanız”a çarparak meydana getireceği zararlar.
Hava Taşıtları Çarpması
Uçak ve diğer hava taşıtlarının düşmesi, çarpması veya bu taşıtlardan parça düşmesiyle “yuvanız”da oluşabilecek zararlar.
Enkaz Kaldırma
Yukarıda belirtilen rizikoların gerçekleşmesi sonucu “yuvanız”da oluşan yıkıntıların temizlenmesi masrafları.
Mali Sorumluluk
Yangın, infilak, dahili su, duman ve GLKHHKNHT rizikolarının “yuvanız”da gerçekleşmesi sonucu, komşularınıza veya kiracı iseniz ev sahibinize karşı doğabilecek, bina ve mallar ile ilgili sorumluluğunuz.
Cam Kırılması (*)
“Yuvanız”da bulunan vitrin, kapı, pencere, sehpa ve masa camları ile aynaların kırılması sonucu oluşan zararlar.
Ekstra Yuvam Avantajlarımız
- Kuru temizlemeye, terziye ve ütüye verilen eşyalarınızın “yuvam” poliçesi teminat kapsamına giren hasarlarının ödenmesi.
- Evde kullanılan elektrik, elektronik, optik eşyalarınızın tamir edildiği yetkili bir serviste, “yuvam” poliçesi teminat kapsamına giren hasarlarının ödenmesi.
- Evinizdeki misafirlerinize ait eşyaların, “Yuvam” sigortası teminat kapsamına giren hasarlarının ödenmesi
- Evinizdeki kedi, köpek, kuş, gibi evcil hayvanlarınızın komşularınıza veya misafirlerinize verebileceği zararların karşılanması.
- Evinizde meydana gelen bir olay nedeniyle komşularınızın veya misafirlerinizin maruz kalabileceği maddi veya bedeni zararların karşılanması.
- Akvaryum camlarının kırılması sonucu akvaryum camına, bina ve eşyaya verilen zararların karşılanması
- Elektronik cihazlara (televizyon, ses ve görüntü sistemleri, bilgisayar ve kamera) hasar anında, yeni değeri ile ödeme yapılması.
- Aile fertleri için, kaza sonucu ölüm ve sürekli sakatlık risklerine karşı, “Bireysel Kaza” teminatı
-----------------------------pm attım cevaplarsan sevinirim.
-
HoLyCat bunu yazdı:
-----------------------------alper 50 tl vereyim evi kompler sigortala olurmu ?
----------------------------25 binlira eşya bedelinden yaparım sorn yok :)
-
UP
-
sigorta konusunda pek bilgi sahibi değilim şunları soracağım
sigorta mşirketleri tatlı tatlı sigorta yapıyor ama iş başa düşünce bir sürü terelleli çıkartıyor ortaya misal çelik kapılarda belirli bir aparat varmış o olmadığında sigorta kapsamına sokmuyormuş veya kapı kilitli değil sadece normal kapatılmada sıkıntı çıkartıyormuş vs
misal ev eşyalarımdan bazıları çalındı ama bunları aldığıma dair elimde belgem faturam vs yok bunların var olduğu nasıl ispat ediliyor ? yoksa sadece ispat edebildikerimiz mi karşılanıyor 5-6 yıllık bir elektronik eşyam var bunca zamandır onun fişi faturası kalmaz bu durumda bir bardak su mu içeceğiz hangimizin evinde her eşyanın faturası var söylermisiniz 10 yıllık 15 yıllık eşyalar bile var
aynı şekilde altınların ispatıda zor bu durumda ben hesaplar derim tam 2500 liralık altınım vardı atıyorum 30 küçük altın vs gibi
olduki çalan lavuk fişi faturayıda çaldı yada harap etti vs ?
deprem dahil değil sanırım. -
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------sigorta konusunda pek bilgi sahibi değilim şunları soracağım
sigorta mşirketleri tatlı tatlı sigorta yapıyor ama iş başa düşünce bir sürü terelleli çıkartıyor ortaya misal çelik kapılarda belirli bir aparat varmış o olmadığında sigorta kapsamına sokmuyormuş veya kapı kilitli değil sadece normal kapatılmada sıkıntı çıkartıyormuş vs
misal ev eşyalarımdan bazıları çalındı ama bunları aldığıma dair elimde belgem faturam vs yok bunların var olduğu nasıl ispat ediliyor ? yoksa sadece ispat edebildikerimiz mi karşılanıyor 5-6 yıllık bir elektronik eşyam var bunca zamandır onun fişi faturası kalmaz bu durumda bir bardak su mu içeceğiz hangimizin evinde her eşyanın faturası var söylermisiniz 10 yıllık 15 yıllık eşyalar bile var
aynı şekilde altınların ispatıda zor bu durumda ben hesaplar derim tam 2500 liralık altınım vardı atıyorum 30 küçük altın vs gibi
olduki çalan lavuk fişi faturayıda çaldı yada harap etti vs ?
deprem dahil değil sanırım.
-----------------------------bina teminatı yok deprem yok doğal olarak zaten kiracıysan gerekte yok :)
çalınma durumunda evrak istiyorlar bütün sigorta şirketyeri bunu ister yoksa suistimalin önüne geçemezsin.
o kapı olayına gelince öyle birşey poliçede belirtilmiş değil ilk defa senden duydum sigorta poliçesi bir anlaşmadır orda olmayan şeyi sonradan çıkarmaz ayrıca firmadan firmaya fark var günümüzde hasar ödememek için saçma sapan bahaneler türetenlerde var
geçen bir müridin arabasına çarptıklarında salakça bahane üretmeleri gibi :)
unutmadan hırsızlık tarihinde faturayı çalan hırsız hiç görülmedi :)
elektronik cihazları aldığın firma büyük firmaysa zaten faturasını çıkarır zaten artık ürünlerin seri numaraları işleniyor başına iş gelmesinde gelince sorun olmaz.
Bugün 7-8 kişiye yaptım Kampanya ağustos sonuna kadar uzatılmış Aylık 1 paket sigara parasına zor kazanılan şeyleri koruyun
ayrıca hırsızlık riski çok görünsede yangın riski bence daha fazla alt katta olanların su baskınları felan pek para kazandırmıyor şu kampanya 100 liradan ama tahribat müridlerine 100 lira dedim birkere
normalde bu sigortayı bu teminatlarla hayatta bu fiyata bulamazsınız hemde Koç güvencesiyle