İstiklal Marşımıza Hakaret Edildi.
-
Bu nasıl bir insan dırki,ekmeğini yediği ,Türkiyenin,olmazsa olmazı,yegane kurumu,gözümüzün nuru olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli genarallerine ağıza alınmayacak sözler söyesin.Buda yetmesin İstiklal marşımızın okunmasına bile tahamül edemesin yazıklar olsun yazıkalar olsun .Bu şahısın dağdaki bölüçü ile bir farkı varmıdır sizce.
İstiklal Marşı çıkışı
Bülent Arınç özel toplantılara ve lig maçlarına İstiklal Marşı ile başlanmasını eleştirdi
DHA
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik sözleri siyaset gündemine bomba gibi düşen TBMM Eski Başkanı AKP Milletvekili Bülent Arınç bu kez özel toplantılara ve lig maçlarına İstiklal Marşı ile başlanmasını eleştirdi, bu '12 Eylül'den kalan bir alışkanlık' dedi.
TBMM eski Başkanı, AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Platform Adana'nın organize ettiği 'Demokratikleşme ve Ekonomi' konulu konferansta konuştu. Adana Serbest Muhasebeciler ve Müşavirler Odası Sosyal Tesisleri'nde 200 kişinin katıldığı toplantıda söz alan Arınç, resmi bayramlar, resmi törenler ve milli maçların dışında özel toplantılar ve törenlerde saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı okunmasını gerek olmadığını söyledi. TBMM Başkanı olduğu sırada Yaşlılar Günü nedeniyle bir huzurevine yaptığı ziyareti örnek gösteren Bülent Arınç, toplantıyı başlatan kişinin salondakileri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na davet ettiğini, özürlü yaşlıların başkalarının yardımıyla ayağa kaldırıldığını, kalkacak durumda olmayan insanlar olduğunu zorlandığını anlattı.
Arınç, "Ama biz bunu yapmak zorunda hissediyoruz. Birileri acaba ne der diye korkuyoruz, endişe ediyoruz. Sivil bir toplantıda bunu yapmak 12 Eylül'lerden kaldı. Her kürsüye çıkan bununla başlamak ihtiyacını duydu. Bu bir rehin, bu bir korku. Hala 'acaba birileri ne der?' diye. Ya medyadan korkuyoruz, ya içimizdeki birilerinden korkuyoruz, ya başkalarından korkuyoruz. Çünkü o kadar hadiseler yaşamışız ki, acaba birisi 'ne der' endişesi içindeyiz. Oysa böyle bir kural yok. O zaman bizim çok rahat biçimde 'Merhaba arkadaşlar' deyip, toplantımıza başlayabiliriz. Milli düşünce ve hassasiyetlerin gelişi güzel her yerde saygı duruşu yapmakla, milli marş okumakla aynı orantıda görmüyorum. Bunlar bize içimize sinmiş olan acabalardan biridir. Tam demokratikleşmediğimizin, bir takım dışarı çıktığımız zaman bize kim ne diyecek, kim kaşını kaldıracak, kim hangi hatayı bulacak bu endişeyle yaşadığımız içindir. Bunlardan ne kurtulabilirsek o kadar özgür bir toplum olacağız" dedi.Bunlar işte böyle... vatanı milleti satanları görüyoruz.
-
Bir yerde haklı;
"Ama biz bunu yapmak zorunda hissediyoruz. Birileri acaba ne der diye korkuyoruz, endişe ediyoruz."
Bu dediği doğru gerçekten. Bir zorundalık hissedilmeden yapılsa daha güzel olurdu.
Ama tabi Bülent Arınç gibi biri bunu böyle bir zamanda dile getirince iyi niyetli olmadığını biliyor insan tabii.
Zaten bunların sorunları belli...
-
aq cocukları.
-
yatacak yerleri yok a.k daha neyin peşindeler...
-
bilmiyom ne kadar doğru ama bi arkadaşın söylediği bunun dedesi menemen de Kubilay subayı şehit eden kişi diye söyleniyor. emin değilim ama.
öyle yada böyle ne mal oldukları ortada :@
-
ya bu yobazı zerre kadar sevmem fakat istiklal marşınında saygınlığını bitirdiler iyicene nerde 3 kişi toplanıyor istiklal marşı adam polise yakalanmamak için istiklal marşı okuyor polis dokunamıyor eylem yapıyorlar çevik kuvvet tam dağıtacak istiklal marşı okuyorlar polis dokunamıyor siyasetçiler mitinglerinde milletin gözünü boyamak milli duygularını söürmek için istiklal marşı okur ayıptır ayıp milli marşımızı kimse kullanamaz
-
bu şerefsizi kim zorluyo ki canı ... istiyosa okumasın
-
"Ama biz bunu yapmak zorunda hissediyoruz. Birileri acaba ne der diye korkuyoruz, endişe ediyoruz. Sivil bir toplantıda bunu yapmak 12 Eylül'lerden kaldı. Her kürsüye çıkan bununla başlamak ihtiyacını duydu. Bu bir rehin, bu bir korku. Hala 'acaba birileri ne der?' diye. Ya medyadan korkuyoruz, ya içimizdeki birilerinden korkuyoruz, ya başkalarından korkuyoruz."
Şahsen ben saygımdan dolayı okurum istiklal marşısını herhangi bir organizyonda vs de.Demek ki bülent bunu göt korkusuyla yapıyorsa bu onun sorunu.Tüm topluma maal edilemez.
Yani kıssadan hisse bu yazıdan cıkartılabilcek anlam şudur.Bazılarının demoghrasi demoghrasi diye yırtınarak karsı cıktıkları küçük kurallar olmasaydı.Bu ülkenin evladı bayraragının rengini unutur,baskantini istanbul sanardı.Suçluluk psikolojisi ile kendi iç çarpıklıgını bastırmak adına kendi kafasında kurdugu mantıksal düzlem de acıga cıkmıs bu arada ama olmamıs bülent olmamıs.Daha saglam yalanlar bekliyordum sahsen hayal kırıklıgına ugradım.
-
Allahsızlar.
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------bilmiyom ne kadar doğru ama bi arkadaşın söylediği bunun dedesi menemen de Kubilay subayı şehit eden kişi diye söyleniyor. emin değilim ama.
öyle yada böyle ne mal oldukları ortada :@
-----------------------------evet tam bunu yazacaktım sen yazmışsın. kafasını kesenlerden birisi imiş dedesi.
-
AKP'deki en islamcı adamlardan biri budur ayrıca...
Yani derdi Melih Gökçek gibi rant değil adamın. İşin fikir kısmında daha çok.
İkisi de aynı şey gerçi ha rant için kıç yalamışsın ha islamcılık peşinde koşmuşsun...
