folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder İşyerime Vergi Dairesinden Denetlemeye Geldiler Ne Yapmalıyım?



İşyerime Vergi Dairesinden Denetlemeye Geldiler Ne Yapmalıyım?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ekim/2007
    Erkek

    görüştük , adamların umrunda olmadı.İsterseniz  itiraz edebilirsiniz, defter incelenebilirdiye aba altından sopa gösteriyorlar.

    aylık söyledikleri miktardan daha fazla çıkış yaptığımızı göstermemize rağmen oralı olmadılar. 

    perakende satış fişi değil fatura kesmeliydiniz diyorlar.  

     

    derken 3200 TL ceza kestiler.  


    Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    Gecmis olsun sıkıntılı durumlar sen yinede isine odaklan cok dusunme yıpratma kendini


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diplomali-issiz
    diplomali-issiz's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Temmuz/2015
    Erkek

    bir tarih aralığında vurmuş olduğun kredi kartlarının faturasını ayrı ayrı aynı günde mutlaka kesmen lazım hocam bi akrabamın başınada geldi.

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
    baron_27 bunu yazdı

    bazıları müfettiş demiş, ancak müfettişler esnafın işyerinde denetim yapmaz, yani gezmezler. genelde daha büyük ölçekli şirketleri incelerler. arkadaş üç binlira gibi bir rakamdan bahsediyor, bu rakamı biliyor olması vergi incelemesi yapılmadığını gösteyor, yoklama veya usul denetimi gibi bişey yapılmıştır. büyük ihtimalle Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı denetim koordinasyon müdürlüğünden gelmişlerdir. onlar işletmeleri gezip, fatura kesiyorlar mı usul denetimi yaparlar. müdüre bağlıdırlar. zaten arkadaş da müdür ne yapmak istiyor dediğine göre ya bir müdür görmüş, ya da müdüre bağlı birileri gelmiş, tutanak, evrakta müdürün adını görmüş olmalı. 

    - ürünü satar satmaz faturayı müşteriye teslim etmeliymişiz, demek yani bilemiyorum ülkemizde vergi bilinci oturmamış ama, ticaret yapan bile bunu bilmiyorsa öğrenmiyorsa zaten o cezayı yemesi gerekmez mi ? burada muhasebeciniz sizi uyarması gerekirdi, yani muhasebeciyi de dikkate almak işini önemsemek gerek. parasını düzenli ödemek hakkını vermek düzgün iş yapanla çalışmak gerek.

    - üç bin beş bin vs. tutarlarda eksik fatura kesildiği konusunda tespitler varsa, bu devamlı yapılan bir durum ise, işletme ölçeğine göre çok düşük vergi veriyorsan vergi incelemesine sevk edebilirler. o zaman son beş yılın tüm hesapları incelenir. stok giriş, çıkış, alışveriş yaptığın mükelleflerin sana satış, alış yaptığı belge, bilgiler, bankalar, kredi kartı slip dökümleri işin içine her şey girer, ve gerçek hasılatın resen tarh edilir. bu hasılata göre gelir vergisi, gelir geçici vergi, katma değer vergileri tarh edilir. bir katı vergi ziyaı cezası kesilir. kesilmeyen faturaların kdv dahil tutarının yüzde onu oranında da özel usulsüzlük kesilir. 

    eğr sıradan yoğun yaygın denetimi ise tespit edilen kesmediğin faturaların yüzde onu en az 190 TL olmak üzere fatura başına ceza kesilir. bu tutara ihbarnameyi aldıktan sonra uzlaşma cezada indirim 1/3 (1 ay içinde ödersen) veya dava gibi hakların var.

    sonuç olarak kayıt içi ekonomi için, fiş verin  fiş alın,  fatura sınırını geçen alışverişlerde fatura kesin, teslim ne zamansa fatura ozaman kesilmeli, taksitli satışlarda dahi malın tesliminde fatura kesilir. eğer malı teslim etmediysen, avans olarak alabilirsin avansta fatura kesilmez. malı teslim ettiğinde fatura sevk irsaliyesi olmalı.

    Birtek ben dedim.mufettis diye.

    Mufettisten baskasi denetim yapamaz maliyede.

    Vdk e baglidirlar.vdklar kucuk ve orta olcekli.buyuk mukellefler seklinde ayriliyorlar.

    Bakanliktan gelen emre gore bilgilendirmeye de ckabiliyorlar ya da sikayet usulu gidiyorlar.genel bir sikayet ya da yazi gelmistir o sekilde zorlamislardir.maliyede denetmen kadrosunda yok denetim.memuru bilmem ne diyr bir kadro yok kalmadi.

     

    Esnafin fis sattigini bilmeyen yok is yapar bekletir gec yazar istege gore satiyor.muduru arayayim.ben diyor birde. Sen usulune uygun hareket edecektin. Nasil bilmezsin .o ceza kaldirilmaz sike sike odeyeceksin.bundan snra dikkat edersin.gecmis olsun

    Anadoludan bir sehir .neler gelyor biliyorum 3 kurus para icin sigorta yapmayip vergi vermeyip araya mv sokup cezayi odememk icin kirk takla atan insanlar var ayiptir lan .usulune uygun hareket etsenize.halbuki vatan millrt sakarya milletime devletime hukumetimr.can feda ama.sigorta yaptirmam personele fatura kesmem:) ceza gelince ortaligi kaldir.ama istedigi kadar kaldirilsin ceza yazildiysa s g k m aliye o tutanak degistirecek g*t yok kimsede 

     

    hipokondriyak tarafından 14/Ara/17 11:02 tarihinde düzenlenmiştir

    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Bu işlerden anlamam . 

    kapı önüne şemsiye koydun (kendi bahçene kaldırım falan değil ) para istiyorlar işkaliye adı altında . 

    o zaman zikmeseler bari diyorum. 


    Minimalist Değilim Tembelim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Nisan/2007
    Homo

    acemi mali müşavir vakası

Toplam Hit: 3868 Toplam Mesaj: 27
vergi dairesi denetime geldi