folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder IT & Yazılım Piyasasını Tartısalım.

IT & Yazılım Piyasasını Tartısalım.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

örnekten gireyim

adam(lar) bi proje akıl etmiş hayaller kuruyolar yüzbin dolarlardan bahsediyolar türkiye çapı hatta dünya çapına açılmaktan bahsediyolar 

ve bu hayalleri gerçekleştirmesi gereken kilit adama bin lira teklif ediyolar yol parası bile vermiyolar :D 

neyi nereye kıyaslıycan ?

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek

ben başka bi yerden teklif aldım oraya gecmek istedim sözleşmem geregi cıkamadım işten neyse iş cıkısı cıktım maslakta metroya gidiyorum diğer şirketle konusuyorum telefonda niye izin vermediler falan konusuyoruz derken bi baktım adam windowist towerın üzerine helikopterle iniyor kendi kendime dedim ne için çalışıyorum ben ya diye :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

snnyk bunu yazdı:
    -----------------------------

örnekten gireyim

adam(lar) bi proje akıl etmiş hayaller kuruyolar yüzbin dolarlardan bahsediyolar türkiye çapı hatta dünya çapına açılmaktan bahsediyolar 

ve bu hayalleri gerçekleştirmesi gereken kilit adama bin lira teklif ediyolar yol parası bile vermiyolar :D 

aynen öyle bu iş için çok para yatırdık 50.000$ diyip, ilk yıl cirosunu 250.000$ diye ekleyip ardından aylık 750$ gibi komik bir fiyatla iş teklifi yapanlar var.

Edit: Şimdiki düşünce yapısına sahip olsaydım kendimi asla ve asla grafik ve web programlama dilinde değil Oracle DBA yönünde geliştirirdim. Oracle' ın ağzına sıçıp, 3 takla attıran adamlara hastane otomasyonu yazan firmalar eşek yükü ile para ödüyorlar ve sadece bu adamlardan hizmet alımı yapıyorlar. 3 tane firma bağlasan hizmet alımı adına sırtın yere gelmez.

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

sRcN bunu yazdı:

snnyk bunu yazdı:

örnekten gireyim

aynen öyle bu iş için çok para yatırdık 50.000$ diyip, ilk yıl cirosunu 250.000$ diye ekleyip ardından aylık 750$ gibi komik bir fiyatla iş teklifi yapanlar var.

Edit: Şimdiki düşünce yapısına sahip olsaydım kendimi asla ve asla grafik ve web programlama dilinde değil Oracle DBA yönünde geliştirirdim. Oracle' ın ağzına sıçıp, 3 takla attıran adamlara hastane otomasyonu yazan firmalar eşek yükü ile para ödüyorlar ve sadece bu adamlardan hizmet alımı yapıyorlar. 3 tane firma bağlasan hizmet alımı adına sırtın yere gelmez.

Evet Oracle DBA iyi kazanıyor her ülkede.ah-ah java+oracle+unix bil var ya 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

omerelili bunu yazdı:

kajmerpac bunu yazdı:

omerelili bunu yazdı:

kajmerpac bunu yazdı:

Öncelikle hala herseye ragmen sektörün önü açık tabi kontejyanlar arttı ileride muhtemelen böyle olmaz.İkincisine gelince mesela ben bilgisayar mühendisiyim bizim işi herkes yapmaya çalışıyor iş bulmak kolay para kazanılıyor diye bu yöne kayanlar var.okumadan da çok güzel işler yapanlar var ama bence herkes kendi mesleğini yapmalı .adam elektronik mühendisiyse yazılım yapmasın ya da yapıyorsada donanım kısmında bişeyler yapsın.bunun sebebi de bence bilgisayarın hayati bi önem taşımaması tabi ki yazılımı çok önemli ama bi doktorluk bi insaat mühendisliği gibi değil.Bilgisayar mühendisliği odası açılınca buna bir kısıtlama getirecekler öyle söylemişlerdi.

Diğer yandan şirketlere baktığında da adam ben aynı işi programcıyada yaptırıyorum mühendise de o zaman neden fazla para vereyim diye düşünüyor.yurtdısında nasıl bu olay bilgim yok yazılım alanında herkes calısabiliyor mu?

Hocamn işe alan  yazılımcı+dba+system administrator  hepsini bir arada istiyor.yurtdışında öyle değil yazılımcıysan yazılımla uğraşırsın.

orasıda doğru bizde yazılımcıysan her yazılımı yaparsın gözüyle bakılıyor insan bi konuda kendini geliştirmek isteyebilir.ona müsade yok sen yazılımcısın her seyi yaparsın diyorlar

hattda bana bi kere demişlerdi "Para veriyoruz yapmalısın"

böyle zihniyetde olan insanlar bok ediyor her şeyi

Aynen dostum. Çalışıyorsan "her dediğimi yapmak zorundasın" diyenle karşılaştım.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek

ben teknokentte calısıyorum bide hindistandan adam getiriyorlar ya tamam hindistan yazılımda bizde ileride olabilir ama türkiyede onların yaptıgı işi yapacak adam kalmadı mı bide şirketler birbirinden görüp herkes getirmeye başladı

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Andrei bunu yazdı:

1 - genele dönelim, yukarıda resimlerini koydugum kaynaklarda yazan ve bana ucuk görünen maasların dogrulugu nedir ?

Türkiye'nin tanınmıs Java uzmanlarından birisiyle yaptıgım kısa sohbette de bahsi gecmisti, bana sunu söyledi :

"tecrübesiz bir Java yazılımcısı, Türkiye'de 1500-2000 lira civarında maasla baslar, sonra ucu acık. Senior olanlar zaten bir title olmadan calısmaz, maasları da 5-6 binden asagı olmaz."

siz neler düsünüyorsunuz bu konuda ?

-----

2 - yoksa saglam bir azim ve tecrübeyle 5-6 senede minimum 3000-3500 liralık is teklifleri alacak kıvama gelebilir miyiz bu ülkede ?

1 - Bunları söyleyen doğru söylemiş, en azından benim gördüklerim hep öyle

2 - 3000 - 3500 liralık işler için 5-6 sene kasmana gerek yok, 2 senede o seviyeye geliyorsun zaten.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

mq hepside dublin :D

neyse evet burda yazan rakkamlar gercek olabilir, ama unutmaki aylik EN AZ 1000 yuro kira vermek lazim Dublinde, Amsterdam, Dublin, Londra bu 3 sehir inanilmaz pahali yasamak icin, o yuzden bu parayi alip Turkiyede yiycekmissin gibi dusunmek insani bayagi yaniltir...

Ayrica, bir cok projede endustriyle ic ice calistim ben burda, doktora ogrencisi olmama ragmen sirketten iceri girdigin anda senden beklenen her saniye artmakta, bir isi yapip bir digerine gecmen gerekiyor surekli hicbirsey asla bitmiyor ve hep daha fazlasi isteniyor. Benim basima gelmedi ama bazi arkadaslar, sen kod yazarken patronun arka masada bitirmeni bekledigini falan tecrube etmisler ben oyle bir ortamda ceketimi aldigim gibi cikarim yani :D

bide bu islere girmesi zor, ilk once online sinav, sonra telefon gorusmesi, gerekirse bir telefon gorusmesi daha sonra sirkette en az 3 ayri gorusme ve sonra belki... genelde boyle burda, IT islerinde patlama yasaniyor ama bilen adam az oldugu icin maaslar yuksek!!!

anca gidersin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Hazır işin içinde olanları topluca bulmuşum sorayım bari :D

Şimdi kafamda birşeyler kuruyorum ama birtürlü toparlayamıyorum.

En çok hoşuma giden-kafama yatan dil c# oldu. Ama öğrenmesi diğerlerinden daha kolay olduğu için c# bilen adam çok ve dediğiniz gibi java bilen daha kolay iş buluyor ücret daha fazla vs.. Hani bu hangi dille başlama muhabbetlerini geçtim, hangi dil de uzmanlaşmalıyım diye düşünüyorum(düne kadar c# diyordum ama bu konuyla iyice kafam bulandı) özellikle bu işin içinde olan müridlere soruyorum c# mı java mı? İki dilde aşağı yukarı aynı, yapmam gereken kütüphanelerini derinlemesine incelemek olucak. c# mı java mı soruma tavsiyeleriniz javadan yana duruyor ama biraz daha detaylı bir şekilde cevaplarsanız sevinirim :)

:)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

java vs c# konusuna cok kisa bir cevap vermek isterim daha ayrintili fikirlerini yazmak isteyenler yine yazabilir.

javada, "write once run anywhere" mantigi var, pratikte tam olarak gercek olmasada, evet herhangi bir java programi JVM calistiran her alette calisiyor... belki milyonlarca test, orasini burasini kurcuklama falan filan gerekiyor ama yinede imkansiz degil.

c#da tam olarak durum nedir bilmiyorum acikcasi, ama heralde windows, windows modile ve asp.nette kullaniyorsun sadece. gerci bunlarda yeter uygulamaya gore degisir.

Bence bu sebepler yuzden Java populer ve sirketlerin aradigi bir dil.

not: bir kere yazdigim kodu, linux,windows,mac ve nokiada calistiriyorum, doktora hocam kopuyor :)

anca gidersin...
Toplam Hit: 6938 Toplam Mesaj: 48