folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder IT & Yazılım Piyasasını Tartısalım.

IT & Yazılım Piyasasını Tartısalım.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

up up.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Benim MCSE sertifikam var ve MCITP yolundayım. Hala işssizim nedense iş başvurularım ise sadece üniversite mezunu olmamam sebebi ile geri çevriliyor.

Tek kelime ile Konuyu bitirebilirmiyim.

Türkiyedeki iş adamları '' aptal, kendini uyanık zanneden,bencil,Mal,Neyin ne olduğunu bilmeyen,köyden dün gelmiş,aklı fikri para nasıl parayı çeker zihniyetli ve O.çocuğu.)

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yıl olmuş 2013 hala işyerinde aldığı maaşı tartışan insanlar var.

şirketler maaşa göre değerlendirilmez. kimi zaman olur 4 k tl para alırsın ama artık kendine bişi katamaz olursun. yeri gelir 2.5 k tl maaş alırsın tüm güncel ve taşaklı teknojiler öğrenirsin.

bu devirde bir yazılımcı çalıştığı yer dışında kendisi bir şeyler yaparak para kazanamıyorsa siktirsin. bu kadar açık ve net.

bu devirde cv de "mobil tecrübesi" yazmıyorsa çok bir şey beklemesin.

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

TR'nin amerika almanya gibi ülkelerle eş değer olmasını beklememek gerekir şimdilik zaten hocam. ama gene iyi diyebiliriz piyasaya :)
    bide o fiyatlar net mi brüt mü o önemli hocam. abd deki sistemi bilmiyorumda, mesela almanya da yıllık 60bin euro ya iş bulduysan ayda 5bin geçmiyo eline abaya bi kısmı vergiye gider, orda yaşarken paranın alım gücü nispeten yüksek olduğu için pek sorun değl ama. bi ara hesaplatmıştım birine ama hatırlamıyorum tam miktarını da yıllık60binEuro, yani ayda 5bin euro olan maaşın 2800 ü mü ne sana kalıyodu yanlış hatırlamıyosam. vergi dilimlerinide hesaba katmak gerek yani orda 100bin$ yazan adama direk 100bin$ girmiyo cebine, tabi onlar net maaşlar değilse

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı

TR'nin amerika almanya gibi ülkelerle eş değer olmasını beklememek gerekir şimdilik zaten hocam. ama gene iyi diyebiliriz piyasaya :)
    bide o fiyatlar net mi brüt mü o önemli hocam. abd deki sistemi bilmiyorumda, mesela almanya da yıllık 60bin euro ya iş bulduysan ayda 5bin geçmiyo eline abaya bi kısmı vergiye gider, orda yaşarken paranın alım gücü nispeten yüksek olduğu için pek sorun değl ama. bi ara hesaplatmıştım birine ama hatırlamıyorum tam miktarını da yıllık60binEuro, yani ayda 5bin euro olan maaşın 2800 ü mü ne sana kalıyodu yanlış hatırlamıyosam. vergi dilimlerinide hesaba katmak gerek yani orda 100bin$ yazan adama direk 100bin$ girmiyo cebine, tabi onlar net maaşlar değilse

Dedigin dogrudur, yurtdisinda maaslardan cok fazla vergi kesiliyor... Maasin 3'de 1'i ve bazen biraz daha fazlasi vergiye kesintilere gidiyor...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selamlar,

Yazıların hepsini okuyamadım konuya ve bazı yorumlara göz gezdirdim. Bir kaç eksik ve yanlış şeyleri blirtmek isterim

1- Yurtdışında (avrupada) yazılımcı olmayan çalışmaz gibi bir mantık vardı bi kaç arkadaşda. Öyle bir şey yok,isteyen istediği mesleği yapabilir.

Yaniyazılımcı olarak çalışmak için illa computer science ya da software engineering bölümünden mezun olmanız gerekmiyor ama bu tercih

meselesi firmaya bağlı (belirtirler bazen) Orada herkes bi konuda uzmanlaşmaya yönelik olduğu için "genelde" herkes kendi mesleğini icraeder

yoksa bir kısıtlama söz konusu değildir!!

2- sertifikasyonun çok önemi yok özellikle ms'in. çok nadir firmalar avantaj olarak belirtir. biraz soruları ezberleyenler rahatlıkla mcp olabilirler.

ama cisco,oracle ın sertifikaları önemlidir

3- bazı arkadaşlar maaşları yanlış anlamışlar sanırm :)) maaşlar fazla değil normal. Çünkü belirtilen maaşlar yıllık. Yoksa o kadar parayı alamaz

kimse:)  avrupada özellikle batı tarafında yaşam oldukça pahalı ya da isviçre gibi ülkelerde 4000-5000 euro aylık normal bir şey. 

iyi derece java bilen biri ile c# bilen birinin maaşları aynı değildir. Javacı daha fazla alır ve avrupada javacı daha çok aranıyor. Ayrıca veritabanı

yöneticileri de çok aranılan ve yüksek maaşlar alabilen bir alandır.Tabii kolay bi iş değil bu :)

Türkiyede yazılımcılığa gelirsek, maalesef yeni teknolojilere uzak bir milletiz ve yazılımı sadece muhasebe programları şeklinde ile kısıtlı

tutmuşuz.  Bu da ar-ge eksikliğinden dolayıdır. Acaba kaç firmada ar-ge departmanı var.  Şunu unutmayın, bir türk bilgisayar mühendisi, eşlenek

yabancı mühendisten çok fazla şey bilir. Ama o yabancı mühendis bir konuda uzmandır, bizimki her şeyden az az bilir. En büyük problem bana

göre bu. Maalesef türkiyedeki insanların (patronların) aşırı derecede gözlerini para bürümesinden dolayı 10 kişilik işi 1 kişiye yaptırmaya

çalışıyorlar. Oysa yurtdışında çalıştığm firmadan örnek verirsem, javascriptcisi bile ayrıydı :) biz de ise çerez niyetine bilinmesi isteniyor. O

yüzden onların yazılımları daha kaliteli oluyor.Çünkü her alanda uzmanların elinden çıkıyor ve test-dökümasyon kısmına çok önem veriyorlar

saygılar...

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OFree
    OFree's avatar
    Erkek

hocam burdaki araştırma ve bilgileri göre cıkan özet Türkiyede size iş yok programcılar s**tirin gidin Avrupaya yada Amarikaya mi demek istiyor Yoksa Türkiyede kalıp Mal gibi hayat sürdürüp kazık yiyosunuzmu diyo bence aynen bu ikisini diyo artık hayırlısı diyorum :Dasdasd

Freedoom is not free.
Toplam Hit: 6519 Toplam Mesaj: 48