folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İyi - Doğru - Güzel / Yada / Kötü - Yanlış - Çirkin Nedir?

İyi - Doğru - Güzel / Yada / Kötü - Yanlış - Çirkin Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

karani

hayatta mutlak olan doğrular Allahın bir lütfu diyorsun..  bence bu biraz topu allaha atmak gibi birşey oldu.  Allahın veya değil ya da ateistin dediği gibi dönmesi gerekiyordu veya değil ama sonuçta dünyanın döndüğü herkes tarafından kabul görmüş mü görmemiş mi ?  gerisi senin din ile arandaki ilişkiye bağlıdır.

ben senin hangisine inandığını sorabilirmiyim ?   allahın bir lütfu olduğuna mı yoksa diğerine mi ?

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karani
    karani's avatar
    Erkek

NowalgiN bunu yazdı:
    -----------------------------

karani

hayatta mutlak olan doğrular Allahın bir lütfu diyorsun..  bence bu biraz topu allaha atmak gibi birşey oldu.  Allahın veya değil ya da ateistin dediği gibi dönmesi gerekiyordu veya değil ama sonuçta dünyanın döndüğü herkes tarafından kabul görmüş mü görmemiş mi ?  gerisi senin din ile arandaki ilişkiye bağlıdır.

ben senin hangisine inandığını sorabilirmiyim ?   allahın bir lütfu olduğuna mı yoksa diğerine mi ?

NowalgiN

Dünyanın dönmediğini düşünenlerde vardır umarım :) neyse,

Ben Allaha inanıyorum ve bana göre doğru olanda bu. Ama inanmayan sevdiğim ve gerçekten saygı duyduğum  arkadaşlarımda var. Bana göre Allah var ve benim doğrum bu. Ama onlara göre Allah yok .

Şimdi benmi haklıyım onlarmı haklı. Benim savunduğum tezmi doğru ? yoksa onunkimi doğru ?

Bana göre benim savunduğum görüş doğru , yani Allah vardır , ve hep olacaktır.

Ama onlara göre hiç yoktur ve olmayacakta .

Hangisi doğru hocam ? Yada hangisi yanlış ?  Kime göre doğru ya da yanlış ?

Evet benimki doğru(bana göre) . Ama Allaha inanmayan biri için yanlış(ona göre).

Hala bunu tartışabiliyosak. Doğru ve yanlış diye bir kavram yok hocam.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

NowalgiN bunu yazdı:

karani

ben senin hangisine inandığını sorabilirmiyim ?   allahın bir lütfu olduğuna mı yoksa diğerine mi ?

sonuçta bu dünya gaz bulutuydu hadisesi. havadaki ok gibi bişey.biz havada ki oku görüyoruz ama,nerden geldiği nereye gittiği muallak.kimse o eski tahrileri hatırlamıyor.

benim bildiğim birine sen  necisin ? diye sorulması anayasal suçtur.kimse neci olduğunu açıklamak zorunda değil lütfen birbirimizi, zor durumda bırakmayalım.

Ayrıca çok şekersin :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheGoFReT
    TheGoFReT's avatar
    Erkek

bu mantıkta bi kuraldır mantık dersinde göstermişlersi salakça şeyler işte

iyi = -(kötü) 

doğru= -( yanlış )

güzel  = -(çirkin)

http://tikla.net/ durma tıkla =)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

karani bunu yazdı:

Hala bunu tartışabiliyosak. Doğru ve yanlış diye bir kavram yok hocam.

senin bunu yazman bile bir doğruya inandığın için olmuştur.birşeyi yapmak için arzulamak - birşeyi arzulamak için doğru sanmak gerekir.bence

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

Somut şeylerin doğruluğunu ve yanlışlığını tartışmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Sonuçta Allah özel ve öznel bir yargıdır ve varlık-yokluk çelişkisi içinde incelenmelidir.  Ki insanlara göre var ya da yok olması bu tanımın doğru olup olmadığını göstermez. (:   çünkü soyut kavramların doğruluğu ya da yanlışlığı ancak bir kısır döngü yatarır.. benim sana sorduğum soruyla öğrenmek istediğim buydu işte.. en azından "kendine göre" bir doğrun oluşu.. doğruyu tamamen yok edemiyorsun çelişkide olsan bile..

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karani
    karani's avatar
    Erkek

NowalgiN bunu yazdı:

Somut şeylerin doğruluğunu ve yanlışlığını tartışmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Sonuçta Allah özel ve öznel bir yargıdır ve varlık-yokluk çelişkisi içinde incelenmelidir.  Ki insanlara göre var ya da yok olması bu tanımın doğru olup olmadığını göstermez. (:   çünkü soyut kavramların doğruluğu ya da yanlışlığı ancak bir kısır döngü yatarır.. benim sana sorduğum soruyla öğrenmek istediğim buydu işte.. en azından "kendine göre" bir doğrun oluşu.. doğruyu tamamen yok edemiyorsun çelişkide olsan bile..

Çelişkide değilim . ''Herkesin Doğruları Kendine'' tezinide ömrümün sonuna kadarda savunucam. Doğru ve yanlış kelimesi benim için sadece kelimedir.

Ayrıca somut kavramlarada birçok örnekler verebiliriz. Çünkü somut kavramlarında doğruluğu ya da yanlışlığı bir kısır döngüdür :)

Bence ben doğruları savunuyorum bu yazdığım  fikirlerimle . Ama sende doğruları savunuyosun dimi.

Hangimiz doğruyuz ?  Doğru yanlış diye bir kavram olsa bunlar olmazdı dimi.

Dünyada Herkesin Doğruları Kendine. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

benim konuyu açmaktaki amacım doğrunun olup olmadığı değil.nasıl bulunabileceği idi.

misal bir müslüman hayatını neye göre kurar? kurana ve sünnete göre.doğruyu ve yanlışı kutsal kaynaklarından öğrenir.

ama benim sorduğum elde veri olmadan AKIL YÜRÜTME yoluyla nasil bulunabilir?

Toplam Hit: 4312 Toplam Mesaj: 29