İyi Bir Ney

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    corder1299
    corder1299's avatar
    Erkek

sağolasın

diener    bana bi resmini yollayabilirmisin ney in en azından görmüş olurum samimiyetinden endişe etmezsek alabilirim ;)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

corder1299 bunu yazdı:
    -----------------------------

ney bir üflemeli sazdır dikkat et saz dedim ama bu bildiğin saz değil tabi 

eğer üfleyip bir ses inşa edersen çalmış olursun 

Hocam ney literatüründe yok "ney çalmak" diye bi terim :) ney üflersin, parça icra edersin vs vs.. Çalmak fiilinin kullanılmamasından yanayım :P

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    corder1299
    corder1299's avatar
    Erkek

ney in üflenerek çalındığını bilmeyenimiz yok heralde yada varsa öle biri aramızda olmasın ben buna karşı değilimki hocam zaten ney üflemek denilsin ama benim kurduğum cümlede ney üflemek diye koyarsan çalmanın daha ustrüplü olacağını heralde anlıcaksınız hoca takılmış buna ney çalınmaz üflenir die o yüzden ortalık saçmalıklar silsilesine doğru gidio takılmayalım bunlara 

amaç güzel şeyler icra edebilmek  parçayı icra edersen ben neyi üfledim demezsin çaldım dersin ;)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

corder1299 bunu yazdı:

ney in üflenerek çalındığını bilmeyenimiz yok heralde yada varsa öle biri aramızda olmasın ben buna karşı değilimki hocam zaten ney üflemek denilsin ama benim kurduğum cümlede ney üflemek diye koyarsan çalmanın daha ustrüplü olacağını heralde anlıcaksınız hoca takılmış buna ney çalınmaz üflenir die o yüzden ortalık saçmalıklar silsilesine doğru gidio takılmayalım bunlara 

amaç güzel şeyler icra edebilmek  parçayı icra edersen ben neyi üfledim demezsin çaldım dersin ;)

Hocam henüz, hiç ney dersi almadığın belli =)

hiçbir hocan sana, hadi şu parçayı çal demiyecek, şu parçayı üfle diyecekler, her yerde bu fiili duyacaksın.. Takılmayalım mevzusu değil bu,böyle gelmiş böyle gidiyor :))

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    corder1299
    corder1299's avatar
    Erkek

eyv. hocam benim kusurum  ;)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fastottoman
    fastottoman's avatar
    Erkek

hocam  önce sıgarayı bırak nefesin temiz ciğerden gelmesi için...

editcan:kurs hocalarıda ilk başlangıç için pvc ney öneriyor...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futhsys
    futhsys's avatar
    Erkek

hocam ben 1 senedir ney üflüyorum gayette iyiyim şuan sağda solda çalıyoruz arkadaşla ud ney gitar yapıyoruz..

öncelikle bana kalırsa bi plastik ney al seslere uğraş plastik neyden ses elde etmek çok daha basittir kamışa göre.hem sesleri çıkarırsın hemde bi kendini yoklarsın kulak varmı diye..kulak yoksa enstruman çalmak çok zorlaşır çokta para dökmeye gerek yok..tamm yapıyorum dersen konyada ömer usta var türkiyedeki en iyi kamış seçen usta ve neyleri oldukça kaliteli 250-300 arasına daha iyisini aratmıycak ney alabilrsin..bende bi plastik 3 tane kamış var.ömer ustadan aldığım mansur diğerleri kız ney ama sadece plastik ve ömer ustadanm aldığımı kullanıyorum 80-90 liraya aldığım neyler çok dandik sesleri notaları tutmuyo boyutları tutmuyo verdiğim para çöpte yani...

ney alırkende dikkat edeceğin şey başparesinin uzun olmamasına dikkat et..gotik çatı gibi durmasın dudaklarını acıtır baya.boru veye kamış kalın olsun ince olmaması tercih edilir..sigarada okadar önemli değil zaten ney üflerken ciğeri değil diyaframı kullanıosun.

futhsys@hotmail.com yardımcı olmaya çalışırım..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek
    ney yapan bir arkadaşım var. kamışları mersinden kesip getirir. istediğin ekstra özelliklere göre en uygun fiyat güvencesi de verir. altın yada gümüş ağızlık felan ne istiyosan. konyadaysan kurs ta beleş :)

maşiyi görüyon mu maşiyi?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Erkek
    bende 2buçuk yıldır üflüyorum, pvc ile başlamanı öneririm..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korhan
    korhan's avatar
    Erkek
    hangi şehirdesin hocam?

https://www.fitnessaktif.com/
Toplam Hit: 4310 Toplam Mesaj: 23