İyi Bir Ney
-
hocalar ilginiz için çok teşekkür ederim
bursada oturuyorum ve kursa başladım hocam ilahiyat araştırma görevlisi ve neyzen onun tavsiyesi pvc olmadı bana yeni başlasanda en isinden başla ve öle gitsin die akıl verdi şimdi sizde böyle diyince kafam karıştı
kursta bir arkadaş var ney açıyormuş fiyat sordum 150 lira dedi hocada tastikliyor ama ben sindiremedim
eğer 300 verdiğimde %100 ün üstünde bir fark olucaksa (ses ) konusunda 150 yi çöpe atmış olıcam bu yüzden kıllandım duruma hakim olsam neyden anlasam sıkıntı olmıcak da bu yüzden konu açma gereği duydum azda olsa bilgilendim sağolun
sigara olayına gelince bi eleman para muhabbetine öğle girdi ki yok boşa kasma paran boşa gider felan ona dedim ki günde 5.50 tl lik sigara içiyorum çarp 30 la bide ney fiyatlarına bak orda para mevzuudu yani ;9
dediğin gibi katılıyorum sigarlık bi durumuda yok olay tamamen diyafram
bide şu var hoca öle mükemmel insan ki ney üfleticek bize öğreticek ama öğrettiği sanki basit bi enstrümanmış gibi giriyor olaya ve ilk üfleyişte ses çıkartabildim yani neyi tutuş ve duruştan sonra dudakları ve nefesi öğretilen gibi uygularsak bi okadar kolay yani önce pvc sonra saz olayına bu yüzden katılmıyorum beyler usulu öğrenmek en isi ;)
-
eğer sen ses falan çıkarıp ettiysen en başta parada warsa dediğim gibi ömer usta gibi birinden al derim..ömer özçelik bi araştır istersen internette buldukların tatmin eder seni.ortalıkta bu işi para için yapan çok fazla.neyi genelde bunlar cm lik hesaplarla açıp süslüyüp püslüyolar satıyolar..ömer usta tek tek notaları kontrol ederek açıyo fabrikasyon değil yani..elimdeki ney çok kaliteli..boşa önermem bi gelirimde yok bu işten sadece yardım :)
daha ilk dersete seni heveslendirecek bişi söylememiş,ki daha sana ney üfletmemiş ne yapabileceğini bilmiyo etmiyo ve 150 liralık ney öneriyo...plastik neyi önermem şundandırki ses basit çıkar hemen elde edersin sana büyük gaz olur ve eğer kulaktan bi iki şey çıkarırsan sen bu işi yaparsın..eğer kendin yapamazsan bunu hocaya bağımlı olursun ilerlemez bu iş..yaptıysan zaten dewam et max 300 liralık bi ney kırılıp edilmediği sürece seni ömür boyu idare eder başka bi neye gerek duymazsın..
mailimi wermiştim önceki mesajda ömer ustanın telefonunu weririm istersen.2 taksitede bölüyo bana öyle yapmıştı..