İyi Bir Programcı‘Mıyım Yoksa İyi Bir Googler‘Mıyım
-
ComputerWolf bunu yazdı
Pazarlayamıyorsan hic bir boksun :)
aynen
-
İyi bir yazılımcı oturup kod ezberlemez, mantığı bilir, ufak birkaç aramayla işini görecek bilgiyi bulur ve kullanır.
Ezber yazılımcının baş düşmanıdır, ezberleyerek yazılımcı olunmaz ama kalifiye bir papağan olunabilir.
-
trampfd bunu yazdı
İyi bir yazılımcı oturup kod ezberlemez, mantığı bilir, ufak birkaç aramayla işini görecek bilgiyi bulur ve kullanır.
Ezber yazılımcının baş düşmanıdır, ezberleyerek yazılımcı olunmaz ama kalifiye bir papağan olunabilir.
Hocam bir yazılımcı değilim. Yalnız bu konulara ilgim var biraz o yüzden konuya girdim. Mantığının yanlış olduğunu düşünüyorum.
Hiç bir dökümantasyona ve internete bağlanamadığın bir yerde program yazamıyorsan kendine nasıl programcı diyebilirsin ki.
Yani bakıcağım yerleri bilerek bu gün ben bile basit programlar yazabilirim. Ama bu yazılımcı olduğumu göstermez ki.
Bu şu demek mantığı bilen bir doktor düşün. Adam kitaplardan bakıp bakıp ilaç yazıyor. Ama acil bir müdahalede göt gibi kalıyor.
Yani ben böyle düşünüyorum tabiki siz işin içindesiniz daha iyi bilirsiniz konudaki diğer arkadaşlar içinde geçerli bu ama nedense konuyu okuyunca direk bu geldi aklıma sizde papağan vs diyince cevap yazma gereği hissettim
-
Easx bunu yazdıtrampfd bunu yazdı
Hocam bir yazılımcı değilim. Yalnız bu konulara ilgim var biraz o yüzden konuya girdim. Mantığının yanlış olduğunu düşünüyorum.
Hiç bir dökümantasyona ve internete bağlanamadığın bir yerde program yazamıyorsan kendine nasıl programcı diyebilirsin ki.
Yani bakıcağım yerleri bilerek bu gün ben bile basit programlar yazabilirim. Ama bu yazılımcı olduğumu göstermez ki.
Bu şu demek mantığı bilen bir doktor düşün. Adam kitaplardan bakıp bakıp ilaç yazıyor. Ama acil bir müdahalede göt gibi kalıyor.
Yani ben böyle düşünüyorum tabiki siz işin içindesiniz daha iyi bilirsiniz konudaki diğer arkadaşlar içinde geçerli bu ama nedense konuyu okuyunca direk bu geldi aklıma sizde papağan vs diyince cevap yazma gereği hissettim
Şimdi şöyle, ben askerde çok büyük bir projeyi internetim olmadan yazdım, normalden 2 kat uzun sürdü ama yazdım ve buna rağmen bunu diyorum.
Yazılımdaki olay doktorlukla direkt kıyaslanamaz, ben "kod ezberi"nden bahsediyorum, baştan aşağı bir data access layer'ı ezberlemezsin, o layer'ın ne yapması gerektiğini bilirsin, parça parça yazar eklersin, ya da aynı işi farklı yoldan yapan hazır class bulur editlersin aynı kapıya çıkar.
Tabii çoğu terimi / teknolojiyi biliyor olman şart, en basitinden; kullandığın frameworku tanıyor olman lazım, hazırda bulunan bir methodu kullanmak yerine saçma sapan kodlar copy paste yapar çalıştırırsın, ortaya bir "yazılım" da çıkartmış olursun ama bu seni yazılımcı yapmaz. Söylemek istediğim şey daha farklı, biraz birilerine taş attım ;)