İyi Karpuz Nasıl Seçilir
-
antivirüse katılıyorum, trakya karpuzunun yerini hiç bişey tutmuyor. bal mübarek bal, hangisini alırsan al. o kumbağda yediğim karpuzu hiç bir yerde bulamadım.
-
ben bu konuya hold koyayim. donup yazin bakayim. adam gibi karpuz yiyemiyoruz burada :)
-
hocam zamanında benim rahmetli peder karpuz bostanı ekmişti
o zamanlar karpuzlar karpuzdu şimdiki gibi kabak aşılı değillerdi
ama nasıl anlatılırki
avucuna alıp böle vurduğunda tok bir sesi gelecek kuşaklı olanı (diyatbakır karpuzu) 10-15 kg civarındadır
ama muhayer aldınmı sıkıntı yok ki ben öyle alırım şöle bir üçgen kestirir dadına bakar alırım
-
karpuz baldan tatlıdır.
karpuz koydum leğene geldi sarıldı belime
karpuza bakarım narin narin gözlerimi aldı derin derin
karpuz bana ben karpuza hasret dağ küsmüş kedi ölmüş
karpuzun rengi yeşil gel beni biraz keşkir :)
karpuz karpuza gel beraber karpuzlaşalım demiş kupur kupur karpuzlaşmış.
bir karpuz karpuzla birleşince yavru karpuz baba baba diye karpuzum nerde demiş
karpuzcunun çırağı karpuzcuya karpuz dükkanını sattırırmış
karpuzlar dane dane gel beni biraz dare
ben karpuza karpuz demem karpuz bana hop demeyince
karpuzun sesi uzaktan kulağa hoş gelirmiş
karpuzlaşmak için henüz erken karpuzlar sıcağı görmediler iyi akşamlar der selamlar dilerim -
Dışardan aldığım izlenimlere göre böyle vurunca lök lök ses gelirse güzel :D
-
tepsinin içine kavun karpuz karışımı yapıp denizde peynir ekmekle bir gidiyorki sormayın offfff.
verdiğiniz bilgiler için teşekkurler işime çok ayarayacak bu yaz kariyer yapmayı düşünüyorum :)
peki kavunu nasıl seçeriz beyler bayanlar ?
-
karpuz seçmenin eğitimini almış biri olarak soyleyeyim. dip kısmındaki yuvarlak bi kere küçük olmalı.
onun dışında vurduğunda tok bi ses gelmesi lazım.
-
zınk diye titreyecek vurduğunda, içi kof olan titremez salmıştır zaten ... götü, ama gel gör ki o taze dipdiri karpuza vurdun mu, zınk diye titrer, titreşim harmonik bir salınımla yavaştan yokolmadan önce farketmek için bir saniyen falan vardır, elbette kelekler de sıkı olduğu için nasıl anlayacağız farkı diyeceksiniz, sapına bakın, kelekelrin yeşil olur, ha çiftçi iple bağlayıp götlük yapmış olabilir, neticede filden büyük fil avcısı.
-
yemillie bunu yazdı
ooo bonzai kokuyor bu başlık
kafam güzel oldu
-
seçmene gerek yok
adanalıların yöntemini kullan
kapuz alak yarak yiyek
al eline sapla bıçağı tadına bak
kelek değilse satın alırsın