İzmir Tofil

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

arkadaşalr ingilizcem aslında temel olarak var sayılır ama 0 diyelim. ve tofil için lazım desek en sağlam kurs ile yaz tatilinde sıkı çalışırsam hal olurmu?

3 4 ayda? 

bu konu için izmirde kurs ismi ve ücret bilgisi istiyorum deneyen gören bilen birileir için

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

çevremde toefl'a hazırlanan ve sınava girmiş cok kişi var.3 - 4 ayda 0 san yada az bilgin varsa 35 dan yüksek puan alman başarı olur.35 den yüksek alamazsın demiyorum alırsın ama en fazla 45-50 yaparsın o da cok cok zor.

Üniversitelerde falan hazırlık okumadan girmen için genelde üniversitenin kalitesine bağlı olarak yükselecek şekilde en az 60 puan alman gerekir.Çünkü toefl eğer araştırdıysan biliyosundur okuldaki ing. yazılısı gibi birşey değil.

Tavsiyem: Tam olarak hemen kursa gitme cünkü kurs seni önce sınava sokacak sonra seviyene göre seni biyerden baslatcak.Tabi ki bu sölediğim kaliteli kurslar için geçerli (EF,English Time,Amerikan kültür kültür ).Önce bi sen temelini tamamen oturt gramerin aşağı yukarı %80 ine hakim ol intermediate kitap okuyacak seviyeye gel öyle gir kursa yoksa hiçbir verim alamazsın.

Yani hiçbir halt bilmeden "ohoo olm artık herkes ingilizce biliyo lan " diyen dallamaların sölemiyle o ingilizce bilen herkes bu sınavda sıcıyor.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

"tofil" kelimesi daha çok yolunun olduğunu gösteriyor. Arkadaş da belirtmiş; onun yazdığına ben de şunu ekleyeyim: Toefl sadece İngilizce bilgisi de istemiyor; o kültüre ait unsurları bilmeyi, sözlü ve yazılı olarak belli bir kendini ifade edebilmeyi gerektiriyor.

Başka bir ifadeyle Anglo-Sakson (İngiliz, Amerikan) ülke vatandaşı gibi düşünebilmek gerekli ("Bir lisan bir insan, iki lisan iki insan" lafının tam karşılığı budur).

Yani bol bol okumak, yazmak ve dünya gündemini (politik, ekonomik, kültürel, bilimsel...), CNN, BBC, Discovery, National Geographic vb, takip etmek / edebilmek mutlak zorunluluk.

Kolay gelsin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

Anadolu lisesi ve üniversitede 1 er yıl hazırlık aldım yani 2 yıllık hazırlık deneyimi var esasında

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

tofil aslında tofil olsun diye tofil yazıldı :) 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

patates bunu yazdı:
    -----------------------------

Anadolu lisesi ve üniversitede 1 er yıl hazırlık aldım yani 2 yıllık hazırlık deneyimi var esasında

lisede öğrendiğin ing. hiçbişey toefl ing. gerçek ing.dir

Üniversite hazırlıkda iyi kastıysan dediğim gibi kendine göre biraz daha kastır öle git kursa

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

u235 bunu yazdı:

patates bunu yazdı:

Üniversite hazırlıkda iyi kastıysan dediğim gibi kendine göre biraz daha kastır öle git kursa

zaten o yüzden 0 dan almayı sordum bende.

hiç ama hiç yeterli değil.

sadece atıyorum gramer elrin kabasını biliyorum hali hazırda 200 kelimi filan biliyorum diye en azından startımız koaly olur.

sonrasını biliyorum amerikada gidip çalışıp ingilizcem var deyip TOFİL da sıçan larla dolu ortalık

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

patates bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

patates bunu yazdı:

zaten o yüzden 0 dan almayı sordum bende.

hiç ama hiç yeterli değil.

sadece atıyorum gramer elrin kabasını biliyorum hali hazırda 200 kelimi filan biliyorum diye en azından startımız koaly olur.

sonrasını biliyorum amerikada gidip çalışıp ingilizcem var deyip TOFİL da sıçan larla dolu ortalık

200 kelime hiçbişey :)

Ben suan aşağı yukarı 400-500 kelime biliyorum ama bu bile yeterli değil.İngilizcede günlük kullanılan 800-900 kelime var.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

ya iliyorum ama işte start için en azından what is your name diye başlamıcaz olaya 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

patates bunu yazdı:

ya iliyorum ama işte start için en azından what is your name diye başlamıcaz olaya 

hacı dediğim gibi işte bak bu konuyla alakalı dilforumdaki adamlar daha cok bilir git bi oraya danıs istersen

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Bildiginiz kelimeleri nasil saiyorsunuz lan? O Ingilizce ile toefl'a girme, en son 180 dolardi sinav ucreti, az para degil, bosa gitmesin. Soyle ornek vereyim gecen sene iki tanidigm toefl'a girdi, biri dil bolumu okuyor Hacettepe'de hazirligi atlamak icin girdi, hazirlandi, calisti falan 60 bilmem kac puan almasi gerekiyordu, alamadi, bir de kuzen girdi, benle aynidir asagi yukari Ingilizce'si, bir gramda hazirlanmadi, o da yurtdisinda bir universiteye basvuru icin girdi, emin degilim kac puan aldigindan ama, hem birinci sahistan, hem de universitenin istediginden yuksek puan aldi. Isin ozeti arkadasin da dedigi gibi, toefl sadece Ingilizce'yi bilmekle sinirli degil. Sana orda guncel bir konu hakkinda kompozisyon yazdiracaklar, aksan dinletecekler vs...

while (1<2)
Toplam Hit: 1586 Toplam Mesaj: 13