İzmit Gümrük Memuru 100 Tllık Üründen Vergi İstedi!
-
DJ_Alper bunu yazdı
20 lira amk zaten 10 liralık şeyi 1 liraya getiriyoruz ara sıra banada diyolar vergi diye çıkarıp veriyorum
3 kuruş için 3 kuruşluk adamlarla yapacağım ağız dalaşına değmez
Yok hacım bu aldığım üründe Türkiye de daha ucuz ama Türkiye'de üretilen ürün kaliteli değil.
-
madem yasal bi ürün değil yaptığı işlem yasal da değil ver bimere görsün ebesinin amını :D Aynen konuşmayı da yaz madm yasal değil neden yasal olmayan bir ürünün geçişi için müsade ediyor o zaman de :)
-
sRcN bunu yazdı
madem yasal bi ürün değil yaptığı işlem yasal da değil ver bimere görsün ebesinin amını :D Aynen konuşmayı da yaz madm yasal değil neden yasal olmayan bir ürünün geçişi için müsade ediyor o zaman de :)
bimere verirse ebe olayı karşılıklı olur :)
-
rüşveti belgeliceksin akıllı telefonları ne diye taşıyoruz
ilk önce medyaya sonra savcılığa suç duyurusunda bulunuyorsun
memuriyetini yakıyorsun adamın
bu kadar basit -
DJ_Alper bunu yazdısRcN bunu yazdı
bimere verirse ebe olayı karşılıklı olur :)
kesici, delici alet ve uyuşturucu kapsamına girmeyen bi ürün olduğundan dolayı satın alan kişiye hiç birşey olmaz kontrol mercii göt altına gider. İçindeki ateşli silah olsa bu durum yaşansa alan kişi itiraz etse alan kişide göt altına gider ama bu durumda alan kişiye hiç birşey olmaz...
-
Allah kimseyi gümrükçülerin eline düşürmesin gerçekten çok aciz hissettirebiliyorlar size kendinizi çünkü laçkalaşmış herifleri görünce insan ulan elbet bunları şikayet edebilecğeim bir yer vardır diye inanamıyor bile..
uzun uzun gümrükçelere ve bilhassa pttnin yurt dışından gelen mallar konusunda gösterdiği özensizliğe dikkat çekmicem burada ama evet bıçak yasak ama şöyle yasak; önceden gerekli bilgiyi iletmediğinizde yasak ki anladığım kadarıyla siz iletmişsiniz yani zaman ve para olarak imkanın varsa (ki adaleti sağlamak içinde para gerekiyor öyle bir yer bu dünya) uğraş bu herifle benim imlanım yoktu e parasal ne zamansal uğraşamadım ama sen sesini çıkarmazsan ben çıkarmazsam ..
Allah sabır versin ne diyim.. Bu arada yurt dışından sipariş vermeden önce okunması gereken bilgilendirici bir site: http://www.yurtdisindanalisveris.com/index.html -
gecmis olsun ama rusvet degil mi bunun ismi?
-
banneduser bunu yazdı
Pttye internet üzerinden şikayet duyurusunda bulundum
""İyi Çalışmalar;
Gümrük memuru SÜLEYMAN TOPRAKÇI usulsuz işlem yapıp para talep etti.
Kargo İstanbulda muayene edilmesine rağmen İzmitte de muayene yapılmış ve benden HABERSİZ açılmış. BU BİRİNCİSİ.
Muayene de ürünün içinde metal bıçak olabileceği düşünülmüş bunu izah ettim anlattım. Zaten İstanbulda ki gümrüğe gerekli bilgileri faxla göndermiştim. Sonrasında getirdiğim fatura üzerinde ki ücreti yen kurundan türk lirasına çevirip belgenin arkasına vergi ücretini yazdı. 108 liraya aldığım ürünü 111 tl olarak hesaplayıp vergisini hesaplayıp mührünü bastı. BU İKİNCİSİ.
75 euronun altındaki üründen ücret alamazsın dediğimde, "20 LİRA BİR ŞEY DEĞİL ÖDERSİN" dedi. BU ÜÇÜNCÜSÜ.
Buna yetkin yok dediğimde. "EMNİYET ZATEN BÖYLE ÜRÜNLERE İZİN VERMİYOR, YAPTIĞIM YASAL DEĞİL NORMALDE." dedi. BU RESMEN RÜŞVET İSTEMEK. BU DÖRDÜNCÜSÜ.
"100 LİRA ÇOK PARA BUNA PARA ALMAM LAZIM" dedi. 75 euronun altına almazsınız dediğimde "NERDEN BİLİYOSUN TİCARETİNİ Mİ YAPIYORSUN" dedi. İlla bilmem için ticaretini yapmam mı lazım. Zaten sistemde yurtdışından yaptığım işlemler görünüyor. BU BEŞİNCİSİ.
"Tamam o zaman sen bunun fotokopisini çektir, mühür bastığımı yırtayım" dedi. Dediğini yaptım fotokopisini çektirdim. Eski kağıdı yırttı. Fotokopiye mührünü bastı.
http://i.hizliresim.com/O3ROl4.jpg
İsteyen olursa diğer resimleri de paylaşabilirim. Gümrüğe dikkat edin işleri güçleri para olmuş.
hocam gümrükteyim ama o memuru tanımıyorum tanısam yardımcı olurdum. ptt gümrük memurları genelde huysuz aksi insanlar olur zaten
-
Hocalar selamlar.
-
Bimerden sikayet et hocam bakanliga falan giderse o ugrassin dursun artik