İzmit Gümrük Memuru 100 Tllık Üründen Vergi İstedi!
-
vergi kesmiş adam sen rüşvet diyorsun.
yaptığı işleme usulsüz desen neysede rüşvet nedir ya.
git şikayet adam akıllı 75 euro üstü vergi alınmaz bu adam aldı de hatalı işlem yaptı de.
-
mesutb bunu yazdıbanneduser bunu yazdı
Pttye internet üzerinden şikayet duyurusunda bulundum
""İyi Çalışmalar;
Gümrük memuru SÜLEYMAN TOPRAKÇI usulsuz işlem yapıp para talep etti.
Kargo İstanbulda muayene edilmesine rağmen İzmitte de muayene yapılmış ve benden HABERSİZ açılmış. BU BİRİNCİSİ.
Muayene de ürünün içinde metal bıçak olabileceği düşünülmüş bunu izah ettim anlattım. Zaten İstanbulda ki gümrüğe gerekli bilgileri faxla göndermiştim. Sonrasında getirdiğim fatura üzerinde ki ücreti yen kurundan türk lirasına çevirip belgenin arkasına vergi ücretini yazdı. 108 liraya aldığım ürünü 111 tl olarak hesaplayıp vergisini hesaplayıp mührünü bastı. BU İKİNCİSİ.
75 euronun altındaki üründen ücret alamazsın dediğimde, "20 LİRA BİR ŞEY DEĞİL ÖDERSİN" dedi. BU ÜÇÜNCÜSÜ.
Buna yetkin yok dediğimde. "EMNİYET ZATEN BÖYLE ÜRÜNLERE İZİN VERMİYOR, YAPTIĞIM YASAL DEĞİL NORMALDE." dedi. BU RESMEN RÜŞVET İSTEMEK. BU DÖRDÜNCÜSÜ.
"100 LİRA ÇOK PARA BUNA PARA ALMAM LAZIM" dedi. 75 euronun altına almazsınız dediğimde "NERDEN BİLİYOSUN TİCARETİNİ Mİ YAPIYORSUN" dedi. İlla bilmem için ticaretini yapmam mı lazım. Zaten sistemde yurtdışından yaptığım işlemler görünüyor. BU BEŞİNCİSİ.
"Tamam o zaman sen bunun fotokopisini çektir, mühür bastığımı yırtayım" dedi. Dediğini yaptım fotokopisini çektirdim. Eski kağıdı yırttı. Fotokopiye mührünü bastı.
http://i.hizliresim.com/O3ROl4.jpg
İsteyen olursa diğer resimleri de paylaşabilirim. Gümrüğe dikkat edin işleri güçleri para olmuş.
hocam gümrükteyim ama o memuru tanımıyorum tanısam yardımcı olurdum. ptt gümrük memurları genelde huysuz aksi insanlar olur zaten
hipokondriyak tarafından 16/Ara/14 01:23 tarihinde düzenlenmiştir