folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Japon Milliyetçiliği



Japon Milliyetçiliği

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    olivetti
    olivetti's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2005
    Erkek

    Japonlar için “Dünyadaki en gururlu ve milliyetçi toplumlardan biridir” derler. Tokyo Büyükelçiliği’nde üç buçuk yıl ekonomi müşavirliği yapan Onur Ataoğlu da öyle diyor.
    Milliyetçiliklerine öyle bir örnek veriyor ki!
    * * *
    Japonya’da üretilen her malın en kalitelisi tüketim içinmiş... Japonya’da vitrinlerde gördüğünüz en kaliteli ev aletleri başka ülkelerde görülmezmiş, çünkü üretilen her şeyin en kalitelisi önce Japon halkına sunulurmuş. Yeni teknolojik bir malı, otomobil dahil ihraç etmezlermiş, açıkça da “Japan only” derlermiş, yani sadece Japonya içinde kullanılacak şekilde üretilmiştir.
    * * *
    Ya ihraç ettikleri?
    Ataoğlu’ndan bir anı:
    “Sony’nin tanıtım mağazalarından birini gezip, eşine benzerine rastlamadığım, yüksek kaliteli ses ve görüntü sistemlerinin satıldığını görünce tezgâhtara yanaşıp bilgi istemiş, Avrupa’ya uygun voltaj ve standartlarda alıp alamayacağımı sormuştum. “Japan only” demişti; yeni bir ürün çıkardıklarında öncelikle kendi halkına sunuyor, teknoloji eskiyip ayağa düşünce de dünyanın geri kalanına lütfediyorlardı. Japonya’ya gelen birçok ziyaretçimiz yollarda dolaşan Japon yapımı arabaları görünce hayrete düşüyor, bu modelleri hiç görmediklerini, duymadıklarını söylüyordu. Gerçekten de üreticiler öncelikle iç pazara yönelik ve Japon halkına layık ürünler tasarlıyor, yurtdışına da yine fena sayılmayacak modellerini ihraç ediyorlardı. Bu durumun, bir milletin kendine saygısını gösteren önemli bir ölçüt olduğunu düşünmüştüm.”
    * * *
    Bu Japonya’dan bir anı, Türkiye’den de bir anı...
    Askerdeyken Mersinli bir arkadaşı varmış, üretilen limonların en iyileri Avrupa’ya ihraç edilir, kalanlar ise iç piyasaya, yani Türk halkına kakalanırmış...
    Ya vitrinlerde “ihraç malı artığı” diye reklam edilen tekstil ürünleri; malların en iyisi ihraç edilir, kalanlar da eğer doğruysa, Türk halkına satılır.
    * * *
    Şimdi söyleyin Japonlar mı milliyetçi, yoksa milliyetçilik adına sağa sola saldıranlar mı?
    Kendi halkına kazık atmak mı milliyetçiliktir, yoksa malın en iyisini kendi halkına layık görenler mi milliyetçidir?
    Japonların ülke sevgisi de boş laf değilmiş...
    “Ya sev, ya terk et!” demezlermiş ama “seviyorsan gereğini yerine getir!” derlermiş.
    ————
    (x)Japon Yapmış-Onur Ataoğlu-Çınar Yayınları


    ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek
    akilli adamlar vesselam..

    Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mezantalac
    Mezantalac's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2011
    Erkek

    no comment


    "Bundan yirmi yıl sonra, yapmadığın şeylerden,yaptıklarından daha fazla pişmanlık duyacaksın.Bu yüzden, halatlarını söküp at. Güvende olduğun limandan ayrıl. Yelkenlerini rüzgarla doldur. Araştır. Hayal et. Keşfet." (Mark Twain)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    yapıştırmakta ustalaşan Türk'lere japon denir. 

    Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    pek inandırıcı değil açıkcası günümüz ekonomik şartlarında bu rekabette böyle bişey yapamaz hiçbir ulusal firma yapsa bile artık dünyada kimse japonlara muhtaç değil :)

     

    zaten japon ekonomisi de batakları oynuyor . japonlar da tutuşmuş durumda. eskisi gibi değil hiçbirşey

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Haziran/2008
    Erkek

    raul bunu yazdı:
    -----------------------------

    pek inandırıcı değil açıkcası günümüz ekonomik şartlarında bu rekabette böyle bişey yapamaz hiçbir ulusal firma yapsa bile artık dünyada kimse japonlara muhtaç değil :)

     

    zaten japon ekonomisi de batakları oynuyor . japonlar da tutuşmuş durumda. eskisi gibi değil hiçbirşey


    -----------------------------

     aynen müthiş bir durgunluk, resesyon var ekonomilerinde. Talebi canlandırmak için bütün fiyatları indirmişler ancak kimsenin alışveriş yaptığı yokmuş. Geleceklerinden de karamsarlarmış. Ama Japon mucizesi gibi birşey var onlarda. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra taş taş üstünde kalmamıştı ama hemen toparladılar. Ancak eğer bunların şoven milliyetçiliği vardır bir de. Muziku mi Miziku mu neydi. Kültürel olarak kendilerini tüm Asya'dan üstün görürler. Belki bu tetikleyici rol oynuyordur kim bilir. 

     Ek bilgi : İhracatlarını bilmiyorum da ithalatlarında müthiş kısıtlayıcı önlemler yapıyorlar. GATT sözleşmesine uyuyorlar ancak "gizli yasak" diye birşey yapıyyorlar iç üretimi desteklemek için. Gıda ürünü, ilaç vs. eğer iç üretimi tehdit ediyorsa "son kullanma tarihi" yazmayacaksın diyor ülkeye girerse.  E tüketici de korkuyor hak verirsen son kullanma tarihi yazmayan ürünlerden. Müthiş bir taktik. Uluslararası hukukta da itiraz eden çıkamıyor madde yok. Özetlersek akıllı adamlar.


    Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opter
    Opter's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2008
    Erkek

    Ya geçsinler o işi. En iyisi oradaymışta yok dışarı sonra ayağa düşünce satıyorlarmış. Kendimizden başka herkesin olmayan şeylerini müthiş özellikler olarak göstermeye bayılıyoruz. Cafede oturmuş kitap okuyan birini görünce 'amk tipe bak yapılmak için neler yapıyor' elin japonu ülkene gelip deniz kıyısında tatil yaparken yatmış şezlonga kitap okuyunca 'adamlar aşmış abi, baksana burada bile kitap okuyorlar' Böyle bir şeyin olabileceğine inananlara da inanamıyorum. Sony götünü yırttı playstation 3'ü çıkarana kadar. 2000'lerde kullandılar da sonra mı bize gazladılar yani


    Adalet dolu dünya, merhamet dolu dünyadan daha büyüktür. | Kuşandık sarı laciyi, Saraçoğlu yokuşlarında...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2010
    Erkek

    onu bunu bilmem de adamları elektro gitarları çok iyi. ülkelerindeki orman zenginliğinden olsa gerek. gerçi bizde de orman zenginliği var ama gitar yapımına giriştirecek kadar talep yok.

    japonyada yaşayan bir mürid vardı o bu konuda en doğru olanı söyleyebilir.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Matchup
    Matchup's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2009
    Erkek

    Bu başkasıyla kıyaslayıp "bak gördün mü biz böyle boktan milletiz" deme modası ne zaman bilinçaltımızdan silinirse o gün umutlanabiliriz. Bu dış dayatma , görsel basın ve diğer kaynaklarla yıllarca içimize kazınmış eziklik duygusunu atamamış insanların toplumda söz söyleme hakkının olması utanç verici. Bu iyi otomobilleri  kendilerini saklıyorlar lafı saçmalıktan ibarettir, otomobil piyasası , lider ülkeler için birinin diğerine 5 10 yıllık teknoloji farkı atabileceği bir sektör değil. Bugün mercedes in üretim teknolojisinin bir benzerini honda fabrikalarında görebilirsiniz.

    Dünyada atılım yapamayan yatırım yapamayan şirketlerin tarihte görülmemiş bir hızla yok olabildiği bir ekonomik yapıda en azından otomobil sektörü için , elindekinin en iyisini piyasaya sürmeyen bir şirket yok olur gider. Japon halkının tercihlerine göre ayrı modeller üretmiş olabilir , ihraç ettiği modeller arasına ihraç edeceği coğrafyanın  şartları , bölge insanının tercihleri nedeniyle japonya da sattığı modellerden koymamış olabilir.

    Maliyetteki 1 tl fazlalığın bile ayrıntılı araştırıldığı bu sektörde , rakiplerine karşı hamle olarak kullanabileceği en büyük silahı olan teknolojiyi ihraç etmemek aptallıktan başka birşey değildir. Japonya teknolojisi , namını aynı zamanda iyi pazarlanabilir oluşundan alıyor. O yüzden yazılanlar gerçeklerden çok yazanın şahsi amacıyla ilintili gibi geldi bana :|


    Bulduğumuzu sanmaktan ziyade , umduğumuzu aramaktayız.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    Emniyet müdürü de geçen haberde başbakana silah hediye ediyo -sağolun başbakanım verilen bütçeyle en iyi silahları ALIYORUZ diyor :)


    "bea"
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Şubat/2009
    Erkek

    Burası Anadolu , Burası Mezopotamya aga. Volkanlar bile patlaya patlaya kurumuş.

    Başlatmayın japonuna çinine.


    ...
Toplam Hit: 7636 Toplam Mesaj: 40