folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Japon Milliyetçiliği



Japon Milliyetçiliği

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kazekage
    Kazekage's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2010
    Erkek

    cuneyd bunu yazdı:
    -----------------------------
    akilli adamlar vesselam..
    -----------------------------

    +1

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Ayrıca seçimlerde "yaparım" deyipte seçilen biri başarısızsa görevi bitmeden istifa eder.  Verdiği vaatler havada asılı kalmaz, herkesten önce hesabı kendi kendisine ödettirir. Bizdeki yüzsüz yalaka siyaset ayaklarından uzak bir anlayışları var. Milliyetçilik onlarda görev olarak kabul edilir. Japonun hakkı japona..

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    Günün birinde ingiliz piçleri gelirler japonyada bir otoban-köprü-tüp geçit her ne boksa işte, bir işe talip olurlar.

    Model adı Yap-İşlet-Devret modelidir.

    Neyse japon hükümeti ile anlaşma sağlanır. İngiliz piçler 10 yıllığına hak sahibi olmak şartıyla köprünün yapımına başlarlar,

    O güzergahın potansiyeli ingilize piçlerin iştahını o derece kabartmıştırki, adamlar bilmem kaç bin km'lik yolu 1 sene içerisinde bitirirler.

    Neyse köprü-otoban-tüp geçit işte açılır, adamlar bakarlar ilk gün 3-5 araba geçer, ertesi gün yine 3-5 araba geçer, bu böyle tam 6 ay devam eder, şirket ancak ve ancak 6 ay dayanır, ve japon  hükümeti ile oturur anlaşırlar ve işi tamamen japon hükümetine devrederler.

    Devir işlemi resmi tv kanalından tüm japon milletine anons edilir, yazılı-görsel medya aracılığı ile tüm japonya ya bu bilgi verilir.

    Bilgi-anons yayınlandıktan sonra 1 hafta içinde köprü-tüp geçit - otoban tam kapsite çalışmaya başlar.

    İşte milliyetçilik budur.

    Elin sömügeci-emperyalist ingiliz piçine dersini vermektir.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2010
    Erkek
    Japonlar teknoloji üzerine en iyi insanlardır. Anlatacağım şey gerçek mi doğru mu bilmiyorum ama söyleyeyim. Rusya 3mm lik bir silindir yapıyorlar. Hava atmak amacıyla Japonyaya gönderiyorlar biz bunu yaptık diye. :) Aradan 3 5 gün geçiyor 3mm lik silindiri ortadan delip Rusyaya gönderiyorlar :))) Japonyoya bomba atıldıktan sonra halk meydanda toplanıyor. Bundan sonra ya bilim ve teknik için çalışacağız ya da harakiri yapacağız. Adamlar çatır çatır çalışıyorlar şu an.

    ne diyon?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2009
    Erkek

    Şimdi Japon bir hatunla çıkmış birisi olarak izninizle bir kaç şeyde ben eklemek isterim.

     

    Evet japonlar gerçekten milliyetçi bir ırk bakınız bununla ilgili olarak ilginç bir hikaye anlatılır ama doğru ama yalan bilmiyorum. Zamanın birinde Japon Eğitim bakanı Türkiye'ye geliyor. öğrencilerle vs konuşuyor sonra ilk olarak tarihimizi soruyor... özellikle yakın tarihimizi ama...

    Bunun üzerine bakanı Çanakkale'ye götürüyorlar ve bir rehber detaylı biçimde anlatıyor savaş esnasında olanları vs...

    Adam bizim Bakan'a dönüp diyor ki; "Sizler elinizin altında Çanakkale gibi bir hazine dururken gençlerinizi yok ediyorsunuz ülkenizin halkınızın kaderiyle oynuyorsunuz. Bakın Tanrı bize Hiroşima ve Nagazaki'yi verdi... 20 yılda toparlandık. Halk olarak O elem verici olaydan sonra meydanlarda toplanıp yemin ettik bize bu kara günleri yaşatanlardan önce ekonomik sonra askeri olarak daha üstün olacağımıza..."

     

    Şimdi bakıyorum Ben de dahil bu gruba kaçımız gidip Çanakkale'yi gördük? Adamların ülkesinde atom bombasının atıldığı tarih yas... Çalışmıyorlar Çocuklarına oraları anlatıyorlar. Gelelim bir diğer mevzuya arkadaşlar şimdi bir takım japon teknolojileriyle ilgili olarak yazmışlar çizmişler ne güzel...

     

    Bakın 2. dünya savaşından sonra bir dönem japon ürünlerinin yüksek kalitesinden ötürü Amerika'da satışı yasaklandı zira yerli üretici bu durumdan olumsuz etkileniyordu... Fotoğraf makineleri kameralar vs vs vs...

    Japonlar ne yaptı biliyor musunuz? Amerikan sahilerine mümkün oldukları kadar yanaşıp ilgili ürünleri su geçirmeyecek şekilde paketleyip deniz attı... Sonuç? denize atılan ürünler karaya vurdu ve halk sahilden topladı hatta bazıları fazla fazla toplayıp ülkenin iç kısımlarında sattı bu  ürünleri. Amerikalılar ne yapacaklarını bilemediler önce zira açık denize dökülmüştü ürünler bunun üzerin adamlar Japon ürünlerinin satışına izin verdiler ama yüksek vergilerle... Buna rağmen kimi japon markaları amerikada oldukça popüler oldu.

    Gelelim bir başka teknoloji olayına. Bakın şimdi bu cep telefonlarındaki sms mms servislerini kullanmayanımız yoktur sanırım. nerden baksanız  10 yıldır cep telefonu kullanıyoruz. Peki ben size desemki sms ve mms servisleri Japonya'da hiç var olmadı? şimdi diyeceksiniz ilkellik ama devamını bir okuyun.

    Evet bu servisler japonya da var olmadı ama nedeni bu servislerin japonlar için yeterli olmayışıydı. Şöyleki domain adı ezweb.ne.jp olan bir sistem biliiyorum yani bunun gibi başka servislerde var hizmet veren ama ben bunun adını biliyorum çünkü benim manita bunu kullanıyordu. diyeceksiniz ne yapıyor bu sistem...

    Adamlar 7-8 yıldır bununla telefon üzerinden mailleşiyormuş. üstelik bizdeki gibi faiş fiyatlarla değil bedavaya...  sadece bu da değil.bizim 3g dediğimiz olay adamlarda yıllar öncesinde varmış hatta şimdi 4g diye birşeyle oynuyorlarmış sanırım.

     

     

    Gelelim yazının ana konusuna yine uzattım ben her zamanki gibi ama okuduysanız zevk aldığınızı umuyorum.  Şimdi yukarda bahsettiğimiz şeyleri yapmış bir millet için konuşuyorum saygıyı hak ediyordur bence. Ayrıca bence evet adamlar çok milliyetçiler bizlere göre. hı unutmadan ekleyim ben üniversiteye ilk başlarken hemen herkesin bildiği casio fx-82ms modelli bir hesap makinesi almak istedim. Biliyorsunuz Casio gerçekte japon markası... adam önüme 2 tane ürün koydu görünüş aynı birinin fiyatı 30 liraydı diğerinin fiyatıysa 98,40 lira falan... Dedim abicim nedir ? ne iş? aldığım cevap ucuz olan Çin üretimlisi pahalı olan japon üretimi dedi... Resmi ithalatla geliyor ve bizim kanuna göre normalde 3 yıl garantisi var ama japonlar ömür boyu garanti veriyor dedi.


    Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2009
    Erkek

    Adamlar cidden calisiyorlar hemide essek gibi.

    Eskiden calistigim sirkette biri vardi, adam sabah 9 da ofise geliyordu gece saat 10 cikiyordu, cumartesi, pazar, tatil falan yok. Sadece sali gunu izinliydi.

    Turkiye'de boyle bir tempoda calisacak kac tane insan var? El-Cevap yok. Tamam belki mecburiyetten calisiyorlardir ama buradaki adam mecbur olmadigi halde calisiyor.

    Gecen forumda muridin teki ofisten internete falan nasil girecegini sormus. Agam burada adamlar mesai saati icinde sadece ve sadece is yapiyorlar. Varsa internette isi ya oglen yemek arasinda hallediyor yada evinde.

    Burada hic bir magazada patron kasada oturmaz ve hatta magaza gelmez bile. Isciler o gunluk satis falan her neyse kurusuna kadar goturur ertesi gun bankaya yatirir. Aklindan gecmis ulan 5 kurusu cebime atayim.

    Burada pisligin teki vardi, namusuz herif butun ailesini almis(yaklasik 14 kisi) buradan siyasi siginma istiyorlardi. Gerci sonunda siktir ettiler. Neyse fazla uzatmayayim. burada bir turk restaurant i adama aciyor is veriyor. adamin iki subesi var birinde kendi duruyor digerinede bu serefsizi gondermis. Sen tut, amk git marketten kendin ekmek al, adamin donerini salatasini ... vs sat parayi cebe koy. Adam anlatiyor sonra. "Ulan hergun 400 tane sattigim doner bu ibneyi gonderdikten sonra gunluk 250 ye dustu".

    Iste biz ve onlardaki fark burada.

    Elimde olsa, Turkiyeki herkesi 3 ayligina bir japon sirketinde calistirsam. Akliniz durur.


    "Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Dünyadaki en sapık sapkın bir millettirde japonlar gençleri sözde amerikan kültürlerini almışlar hepsi maymun kısacasy yahu, ama geyşaları harkulade giderseniz özel oalrak iletişime geçin gerekli bilgileri veririm,


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2010
    Erkek
    AbdullahAzad bunu yazdı:
    -----------------------------

    Kurtcebe bunu yazdı:
    -----------------------------
    Japon milliyetçiliği Türk milliyetçiliği bilmem ne milliyetçiliği gibi kıyaslamamak lazım. Onların dini-felsefi görüşüne göre (Taoist) Tanrı çalışkan insanların menfaatine işler yürütür. Onların milliyetçiliğinin esası çalışmak. Bizimkindeki olay başka :) Biz her zaman lafta Boğaç Han gibi boğayı yere serip Oğuz Han gibi ayının postunu yüzüp giyeriz :) Ama bizim de kendimize göre milliyetçilik yapacak nedenlerimiz var vede bu nedenler dünyadaki bütün milletlerinkinden daha fazladır.
    -----------------------------

    haklisin ama surada itirazim var. nedenlerin fazla olmasi o kadarda onemli degil. yani japonlarin tek tuk nedeni olmasina ragmen kendi milletlerine olan yararlari bizim kendi milletimize olan yararimizda daha fazla.

    buradan cikan sonuc: az laf cok is felsefesi. bunuda dunyada en iyi ceponlar yapior abi. oyle kuru laf milleticisi memlekette dolu. sonuc ne peki?

    meeee meeeee meeee..


    -----------------------------

    Zincirlerini kıramayan kurt herzaman koyun gibi meelemeye mahkumdur apo :) İş oki o zincirlerin dayanağını oluşturan tüm halkaların farkında olmak.


    mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    abdullahazad
    abdullahazad's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2007
    Erkek

    Robinson_Crusoe bunu yazdı:
    -----------------------------

    Dünyadaki en sapık sapkın bir millettirde japonlar gençleri sözde amerikan kültürlerini almışlar hepsi maymun kısacasy yahu, ama geyşaları harkulade giderseniz özel oalrak iletişime geçin gerekli bilgileri veririm,


    -----------------------------

    senin boyle konuyla alakasiz cahilce yorumlarina ayar oluyorum. once hepsi maymun diyorsun sonrada geysalari mukemmel diyorsun. hayvanat bahcesine felan mi gittin sen ?

    amerikan kulturuymus. elinin altindaki bilgisayar/laptop'tan giydigin kot pantola kadar alayi amerikan mali iken komik oluyor.

    onlar cok sapkin ve sapik demi ? biz cok namusluyuz demi ?

    ac gazeteleride diyarbakirda oz kizini siken babanin haberini oku.

    anca laf hep..


    az insan çok huzur.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2010
    Erkek

    Kobe depreminde Kobe belediyesinin su işleri müdürü deprem sonrası halka su dağıtımını beceremediği için kendini öldürmüştü. Kentin imar müdürü Tagumi Ogawa da (üstte) depremden bir yıl sonra, açıkta kalan halka ev yetiştiremediği için kendini yakarak intihar etmişti.


    You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
Toplam Hit: 7639 Toplam Mesaj: 40