Japonya, 800 Katlı Gökdelen Yapacak
-
peeeee admalar aşmış yafff
800 kat yapııp ne yapcak amk
sonra gelsin ucakla girsinde ozm görürüz :D
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Saçma bi fikir.
A) Üst katları ısıtmak inanılmaz bir sorun olur.
B) 4 km yukseklıkte oksijen bulunmaz.
C) Asansor de insan faktorunu dusunursek:
Saatte 60km le bile gitse, asansör (ki isan ölür 60 km hızla yukarı yada assagı gıtse ) yolculuk 4 dk surer.D) O inşaat nasıl yapılacak ?
4 km yukseklıkte ameleler oksijen tüpü ve basınç kıyafetı mı gıyecek ?Bizim anlamadığımız birşeyler olmalı...
-----------------------------musketciğim. şimdi eğer gazetelere dergi,le çıkmışsa olayda bir doğruluk vardır. yapacaklarsa bunu plan ve projesini kesin yapmışlardır. oksijen meselesine gelinirse onu da aşşağıdan havalandırmalarla yukarıya vereceklerdir. tıpkı dağda olduğunu düşün elalem ağrı dağına tırmanım 5 bin bilmem kaç metre yapınca yanlarında oksiyen tüpümü getiriorlar... öyle değil. herşey planlı...
-
Musket bunu yazdı:
Saatte 60km le bile gitse, asansör (ki isan ölür 60 km hızla yukarı yada assagı gıtse ) yolculuk 4 dk surer.D) O inşaat nasıl yapılacak ?
4 km yukseklıkte ameleler oksijen tüpü ve basınç kıyafetı mı gıyecek ?Bizim anlamadığımız birşeyler olmalı...
-----------------------------Cevap verıyorum
A) Yapılacak olan bina tamamen dış ortamdan kapalı olucak alttan ısıtma sistem uygulanırsa kı oylede yaparlar bildiginiz gibi ısınan hava yukarı cıkar ve yukarısıda ısınmıs olur ayrıca iyi bir yalıtımla yapılmıcak sey yoktur.koy eve klima yap yalıtımını bısı olmaz sonucta bu adamlar japon her haltı yapıyolar onuda yaparlar :)
B) Yapacakları bina sankı cam bir fanus gibi olacagı için her yerde oksijen bulunur .Ayrıca 8000 metrede bile oksijen var (everest) 4000 metrede mı olmıcak :)
C) Asonsor yukarı cıkmazda sankı katlı otoparklardakı gıbı bir cıkma sistemı olur yanı spiralcizerek cıkar boylece sanki bir tren daha cıkıyormus gibi bir sey olur ve burda cok yuksek hızlara cıksalar bır sey farketmez , asansordekıler sankı duz yolda gıdıyorlarmıs gibi bir hıs yasarlar , degil 60 160 la bile giderler bide surtunmesız trenlerde oldugu gibi teknoljı yaparlarsa saastte 300 km ile sen udusn artık ne olur.
D ) hakkatende ameleler ne yapacak bence dedigin gibi ozel kıyafet gıyerler yada direk fanus yaparlar yanı tamamen ortamı kapatıp içerde çalsıırlar yada bana ne ya ne yaparlarsa yapsınla :D
böyle seyler yapraak yapılabilir ama en onemli sorun bu insaatta maaliyet milyar dolarları bulacak bir projeymıs ve bunu kaldırcak olanın dötu saglam olmalı
ayrıca bu bir ayrımclıktır neden derseneız cunku orda yasayanlar dısarıkı hayttan soyutlanacakalr 1 milyon nufus yaklasık bir sehır nufusudur. dısarkı dunyayla sosyal baglantıları az olucaktır. cunku her turlu tesisi bu kompleksin içinde olucagından vede hava durumu ne olursa olsun onların durumlarında hıc bır degısıklık olıcaktır.
en onemli sorun bence savas ortamında dırek hedefler bunuda dusunsunler bir kerede 1 milyon kelle cok dikkat ister ama bu adamlarda orayı bır askeri us gibi donatırlar ucaksavarlar falan her turlu onlem alırlar yanı ole kolay bırakmazlar.
neyse sonuc nedir zenginin malı zugurdun cenesını yorar.
-
syklops bunu yazdı:
-----------------------------
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Cevap verıyorum
A) Yapılacak olan bina tamamen dış ortamdan kapalı olucak alttan ısıtma sistem uygulanırsa kı oylede yaparlar bildiginiz gibi ısınan hava yukarı cıkar ve yukarısıda ısınmıs olur ayrıca iyi bir yalıtımla yapılmıcak sey yoktur.koy eve klima yap yalıtımını bısı olmaz sonucta bu adamlar japon her haltı yapıyolar onuda yaparlar :)
B) Yapacakları bina sankı cam bir fanus gibi olacagı için her yerde oksijen bulunur .Ayrıca 8000 metrede bile oksijen var (everest) 4000 metrede mı olmıcak :)
C) Asonsor yukarı cıkmazda sankı katlı otoparklardakı gıbı bir cıkma sistemı olur yanı spiralcizerek cıkar boylece sanki bir tren daha cıkıyormus gibi bir sey olur ve burda cok yuksek hızlara cıksalar bır sey farketmez , asansordekıler sankı duz yolda gıdıyorlarmıs gibi bir hıs yasarlar , degil 60 160 la bile giderler bide surtunmesız trenlerde oldugu gibi teknoljı yaparlarsa saastte 300 km ile sen udusn artık ne olur.
D ) hakkatende ameleler ne yapacak bence dedigin gibi ozel kıyafet gıyerler yada direk fanus yaparlar yanı tamamen ortamı kapatıp içerde çalsıırlar yada bana ne ya ne yaparlarsa yapsınla :D
böyle seyler yapraak yapılabilir ama en onemli sorun bu insaatta maaliyet milyar dolarları bulacak bir projeymıs ve bunu kaldırcak olanın dötu saglam olmalı
ayrıca bu bir ayrımclıktır neden derseneız cunku orda yasayanlar dısarıkı hayttan soyutlanacakalr 1 milyon nufus yaklasık bir sehır nufusudur. dısarkı dunyayla sosyal baglantıları az olucaktır. cunku her turlu tesisi bu kompleksin içinde olucagından vede hava durumu ne olursa olsun onların durumlarında hıc bır degısıklık olıcaktır.
en onemli sorun bence savas ortamında dırek hedefler bunuda dusunsunler bir kerede 1 milyon kelle cok dikkat ister ama bu adamlarda orayı bır askeri us gibi donatırlar ucaksavarlar falan her turlu onlem alırlar yanı ole kolay bırakmazlar.
neyse sonuc nedir zenginin malı zugurdun cenesını yorar.
-----------------------------olay budur hajı :D
-
çok süper sistem geliştirmeleri gerek yukari katlara ne kadar malzeme gideceğini düşünemiyorum fabrikalar hatta aynı alanda çalışan fabrikalar bile sırf bu elemanlara çalışmalıki devam etsin inşaat taşıma derdi sorun olur. pof ben düşünemiyorum devasa bişe. 1 katrilyon dolar parası korkutuyor adamı :D
-
Kelv1n bunu yazdı:
çok süper sistem geliştirmeleri gerek yukari katlara ne kadar malzeme gideceğini düşünemiyorum fabrikalar hatta aynı alanda çalışan fabrikalar bile sırf bu elemanlara çalışmalıki devam etsin inşaat taşıma derdi sorun olur. pof ben düşünemiyorum devasa bişe. 1 katrilyon dolar parası korkutuyor adamı :D
eee.. risk alcaksın.ç demkki adamlar yapacaklar... helal olsun.. bizimkiler yapmaya kalktı bilmem kim olmaz ded. ordu idi gaiba demi. yav şunu anlamadım ordudan buna ne...korumak için mi ?? inşlalh... -
Arkadaslar bir seyler ilave etmek istiyorum soyle dusunun orasi arasira gidilecek gorulecek bir yer olmayacak .
Orada insanlar surekli yasayacak yani bir kasaba gibi dusunun tum yasam birimleri orada olacak oyle olunca hem bunye olarak fiziken hamde ruhen alisacaklar himm sen ben ziyatere gidersek zaten her yerine girip cikamayacagiz .
Konuyu birde senin yasadigin semtin o binanin herhengi bir kati oldugunu dusun konu daha iyi kavraniyor.
Duz bir dille yazmaya calistim teknik konu kalabaligi olmasin diye dusundum.
Hoscakalin HACILAR........
-
imran268 bunu yazdı:
Kelv1n bunu yazdı:
eee.. risk alcaksın.ç demkki adamlar yapacaklar... helal olsun.. bizimkiler yapmaya kalktı bilmem kim olmaz ded. ordu idi gaiba demi. yav şunu anlamadım ordudan buna ne...korumak için mi ?? inşlalh...
benim aklım almıyor bilader.kıçı kırık yalova terminaline 2938901289340123812 kamyon alçıpan
12093123491239 kamyon çimento
10293401294012 kamyon alçı
1903819082901839081904 kamyon kum
29030129340129312034 kamyon karat (sıva için lasjkdlaskf)
vala gittide gitti aklım almıyor alamazda :D lafarge bizim siparişleri bile yetiştiremiyordu :D lafarge yani koca tesisi var japonyadaki 10 katı büyüklüğündede olsa of inanmıyorum deli para :D:D
düşünsene çimento satıcan girişi 5.400 ytl sen 5.500 e satsan gene kar ediyon :D:D
türkiyede ne okadar büyük fabrika ne tesis amk yok işte :D
ya bikere o kadar parayı basacak darphane yok :| parası korkutuyor adamı yok yok imkansız ama yaparlarsa iyi göt ederler beni :D
-
oha a.q elinin körü daha neler :D ..
Öyle bir iş gücü lazımki o bina için 5 yılda bitse helal derim yani..O binayı makul bir sürede yapıcak kadar işçi,makina,malzeme PARA bulamazlar..
O 8 km bina dediğin yükseklikte binayı taşıması için bilmem kaç metre derine ,bilmem kaç yüz metre beton kazılkarın üstünde, bilmem kaç metre kalnlığında beton atılıp temel lazım..
Şu anda mevcut kullanılan basınca en dayanıklı beton C 100 sınıfıdır. C 100 ün basınç dayanımı 100 fck, sil N/mm2 dir. Barajlarda kullanılır.. Bilemiyorum 800 katı dik tutmak için öyle büyük bir yüzey alanı gerekirli...Japonya zaten ne kadar yer :D hem (aşırı) büyük yüzey alanlarıda depremde tehlikelidir.
Dünyanın en yüksek yapısı inşaat halinde olan "Burj Dubai" dir.
İnşa Maliyeti 1,8 Milyar USD
Yükseklik 818 m
İnşa Alanı 344,000 m²
Kat Sayısı 162-189
21 Temmuz 2007 itibariyle kulenin yüksekliği onun yapıcıları tarafından 512.1m olarak rapor ediliyor.Toplam tamamlanmış 141 kat.Bu da gösteriyor ki Burj Dubai dünyanın en yüksek yapısı olan Taipei 101 (509 metre) ' i geçmiş durumda.
-
Kısacası Japonlar Tokyo da dağ yapıcaz demişler ama Dağ yapıcak kadar arazileri olmadığını unutmuşlar..Son denizi doldurarak yaptıkları havaalanı batıyor ! nereye yapıcaklar acaba :)