Japonyadaki Nükleer Durum Çok Ciddi Boyutlara Ulaştı
-
Türke bişi olmaz :D
-
AB yetkilisi Günther Öttinger’in, ‘Kıyamet gibi’ diye nitelediği Japonya’daki Fukuşima nükleer santralindeki soğutma işlemleri devam ediyor. Askeri helikopterler, santralinde tehlikeli bir şekilde aşırı ısınan uranyum yakıt çubuklarını soğutmak için havadan deniz suyu döküyor.
Associated Press ajansı, CH-47 tipi askeri helikopterin TSİ 02.48 itibarıyla santrale su dökmeye başladığını bildirdi. Helikopterin en az dört kez su attığı, ancak televizyondan izlendiği kadarıyla suyun çoğunun rüzgarla dağıldığı belirtiliyor.
Havadan su atarak hem 3'üncü reaktörde soğutma sağlamak hem de kullanılmış yakıt çubuklarının bulunduğu havuza su tedarik etmenin amaçlandığı belirtildi.
Helikopterlerin su dökmesinin yanı sıra polislerin, göstericileri dağıtmada kullanılan tazyikli su hortumlarıyla 4. depolama havuzuna su sıkacakları bildirildi.
Santrali işleten Tokyo elektrik şirketi, daha önce yaptığı açıklamada havuzun neredeyse boş olduğunu bildirmişti.
Depolama havuzlarında su kalmaması, nükleer çubukların daha da ısınması, nihayetinde de erimesini durduracak bir engelin kalmaması anlamına geliyor. Bu yüzden havuzların sürekli soğutma suyuna ihtiyacı bulunuyor.
YENİ ELEKTRİK HATTI KURULUYOR
Bu arada, bir taraftan da soğutma sistemlerini işler hale getirmek için yeni bir elektrik hattının kurulması çalışmaları sürüyor.Geçen haftaki deprem ve tsunamide reaktörün soğutma sistemini çalıştıran elektrik kesilmiş ve destek jeneratörleri de tahrip olmuştu.
Tokyo elektrik şirketi yetkililerinden Masahisa Otsuki, havuzlardaki su seviyesini, ısıyı ve son olarak santralde neler olup bittiğini bilmediklerini söyledi.
Tokyo elektrik şirketinin bir başka yetkilisi Hikaru Kuroda, 4'üncü ünitedeki soğutma havuzundaki su seviyesinin büyük bir kaygı kaynağı olduğunu belirterek, havuzun yakınına gidemediklerini, durumu uzaktan izleyebildiklerini söyledi.
Santralde çalışanlar dün radyasyon seviyesinin çok yükselmesi üzerine santralden ayrılmış ve bu yüzden zaman kaybedilmişti. Santralde 180 acil durum personeli görev yapıyor.
ON BİNLER KURTARILMAYI BEKLİYOR
Öte yandan Japonya'da geçen Cuma günü gerçekleşen deprem ve tsunamide ölenlerin sayısı, resmi sayılara göre 5 bin 321'e çıktı. Ancak 9 bin 300'ün üstünde de kayıp var. Japon Ordusu ve diğer kurumların çalışmalarıyla enkaz bölgelerinden sağ olarak kurtarılanların sayısı 25 bin 460’a ulaştı. Hâlen yardım bekleyen 23 bin 300 kişi olduğu ifade ediliyor.
-
durum vahim nüklüer enerji lazımda valla bilmiyorum kararsız kaldım...
-
Nedir bu Japon halkının çektiği bu felaketler...Fukushima,Hiroşima, Nagazaki, Tsunami, origami :)
-
CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------
FOXXLY bunu yazdı:
sadee japonya dğeil olası bir patlamada esecek rüzgarı yönüne doğru sıçmalar başlayacak.
eğer bir patlama olursa herkesin temennisi rüzgarın okyanusa doğru esmesi olacaktır. japon denizinden çine doğru eserse sadece çin değil tüm insalık bundan etkilenecektir.
tabi bir de okadar japonun nereye nakil olacağı var. kim milyonlarca japona ev sahipliği yapar. her ülke 3-5 milyon alsa bile ne olur nasıl olur :|
çok acayip günler bizi bekliyor
-----------------------------Rusya'dan Japonya'ya tuhaf teklif
Rusya, Japon halkını Sibirya'daki geniş ve boş arazilere yerleştirme teklifinde bulundu.
Güncelleme:14 Mart 2011 09:40Rusya'da parlamentonun alt kanadı Duma'nın Başkan Yardımcısı olan Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, deprem riski dolayısıyla Japon halkını Sibirya'daki geniş ve boş arazilere yerleştirme teklifinde bulundu.
Tuhaf açıklamalarıyla tanınan Jirinovski, dünkü konuşmasında, cuma günü deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya sakinlerinin "hayatta kalmak istiyorlarsa bu toprakları terk etmeleri gerektiğini" söyledi.
Jirinovski, "Japonya'daki son olayların ardından Japonlara Rus topraklarına nakil meselesinin istişarelerine başlanmasını teklif etmeyi öneriyoruz. Japon ulusunun yakın bir gelecekte yok olması tehdidi mevcut" ifadesini kullandı.
http://haber.mynet.com/detay/dunya/rusyadan-japonyaya-tuhaf-teklif/560338
-----------------------------son temizliycez diye giderler japonyaya alırlar orayı amerikayla dövüşe devam ederler sıcak denizlerde
-
yav bu japonların başları bir türlü dertten kurtulamadı, asırlarca fakir süründüler, iki dünya savaşına girdiler, atom bombası yediler, zırt pırt sallandılar, şimdide nükleer :|
böyle hayat mı olur lan.
-
yawuz bunu yazdı:
ozsar07 bunu yazdı:
Şu konuyu ne güzel tamamlıyor şu haber
http://www.tahribat.com/Forum-Nukleer-Enerji-Teknolojisi-Ile-Ilgili-Ne-Dusunuyorsunuz-133833/
konuyu incelerseniz bizde ne kadar Nükleer meraklısı varmış hayret edersiniz...
Diğer konu ise kurtarma çalışmalarına katılanlara hayran olmamak elde değil adamlar bile bile ölüme gidiyorlar...
-----------------------------adam bilerek ölüme gitmese n olacak zaten orası patlarsa toptan ölecekler.
Japonya Dünya'nın en hareketli bölgesi adamlar oraya bir değil bir kaç santral kurmuş bence asıl delilik onların yaptığı.
-----------------------------Eğer ki patlama olur ise anında ölecek olan kişiler 50 metrelik çember içinde kalanlar olur ( radyoaktif ışımadan dolayı erirler ).
Bu mesafe dışında kalanlar ise ışıma merkezine yakınlığa göre 2 ay ile 15 yıl arasında olan süre içinde tiroid ve cild kanserinden dolayı Buda'ya kavuşur...
Çernobil ve Slovakya da meydana gelen iki kaza ( toplam da 3 kaza) ve Amerika'da basına yansıtılmayan Nevada da Arizona yakınlarında olan nükleer santral kaza ( bununla beraber 4 kaza ) sonuçlarından elde edilen bulgular bu yönde...
En kötüsü radyoaktif madde rüzgar vasıtası ile ilerlediği 1000 km ( yazı ile Bin kilometre ) alanda etkili oluyor...
-
bizim eve kadar ulaşmıyosa benim için bi sorun yok <3
-
DaSpOnGe bunu yazdı:
dead_march bunu yazdı:
hep japonyaya gitmek isterdim umarım birşey olmaz herşeyi geçtim japonlar asil millettir okadar ermenistan israil varken gele gele japonların başına gelmesine üzüldüm
----------------------------- -
TheWorm bunu yazdı:
-----------------------------bizim eve kadar ulaşmıyosa benim için bi sorun yok <3
Gökselin bir şarkısı vardı; yağmur yağıyor şakır şakır şakır, yarabbi şükür şükür :)