folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Japonya'dan Türkçe Nükleer Uyarısı

Japonya'dan Türkçe Nükleer Uyarısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Tek santral yetmez daha fazla enerjiye ihtiyacımız olacak ilerleyen yıllarda,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    once japonlarda kac tane nukleer varmis bakmak lazim !!!!!!!

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    torf
    torf's avatar
    Erkek

kesin patlar o. iyi de olur, yerinde olur.

zira videoyu izledim. adama da helal olsun. alnından öperim o adamı. açık açık söylemiş geleceğinizi ekonomiye değişirsiniz diye, kimseye güvenmeyin diye ama siz bu ülkenin en güzel zamanlarında yemiş içmiş başkada hiçbir sikim yapmamış olan yaşlı bunaklar gibi yine kendi derdinize düşmüşsünüz.

torf tarafından 17/Nis/14 01:03 tarihinde düzenlenmiştir

İnsanların size karşı olması diye bir şey yoktur dostlarım, onlar sadece kendilerinden yanadırlar o kadar. bukowski
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

yenilenebilir enerjiler maalesef çok güçlü değil. özellikle gelişmekte olan ülkelerin enerji ihtiyacını karşılamakta sıkıntı var. bizim hoca anlatıyordu, üniversite aldığı paneller, kendi maliyetini 25 yılda çıkaracak demişti ama bunların ömürleri 20 yıllık mı 15 yıllık mı neydi. komik bir durum :) evet geliştirilirse iyi olur..

zamanında fizik hocası, yıldırımı bakır levhalara depolama çalışmaları olduğunu ve %1 ini yapabildiklerini v.s. anlatıyordu, şimdi durum nedir ne değildir ama bana mantıklı geldi bu olay.

onun dışında nükleer enerji ve hes ler gerekli. Dışa bağımlı olmamak gerekiyor bence. şuan türkiye ekseri olarak gazı rusyadan alıyor ama hangi şartlarda alınıyor bu gaz bilen var mı mesela? okuduğum habere göre, rusya bazen tehdit ediyormuş bazı şeyler için.. işte bu durumlar için kendi alternatifini oluşturmak lazım. tabi ki önlemini almak gerekiyor, 

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_nuclear_reactors

burada listeleri görebilirsiniz, tüm gelişmiş ülkelerde fazla var. isviçre de yenilenebilir enerji kaynakları yaygın olmasına rağmen nükleer reaktörler de varmış ki küçücük bir ülke bile ihtiyaç duyuyorsa türkiyenin hayli hayli ihtiyacı var.

unutmayalım biz afrika ülkesi değiliz, biz sanayi ülkesiyiz. belki 3. dünya ülkesi statüsündeyiz hala ama gelişmek için böyle şeyler şart. bazen bu green peace falan önümü kesip şuna buna karşıyız dediklerinde, ben karşı değilim destekliyorum diyince kaçıp gidiyorlar :) madem karşılar, eylem yapacaklarına adam gibi alternatif enerji  yapsınlar. devletin yığınla bu konuda desteği var. geliştirsenler bir tane yenilenebilir enerji o zaman da onu kullanalım.. lafla karşıyım demeyle olmuyor. alternatif sunamıyor ki ya da sunduğu alternatifler çok zayıf. en basitinden gebze organize sanayi bölgesinde binlerce fabrika var, güneş panelleri mi burayı götürecek ki bu adamlar daha sanayi elektiriği ile şehirlere verilen elektriğin farklı olduğundan bile haberleri yok.. o fabrikalar bile kompanzasyon kuruyorlar.. yani bu işler dışardan görüldüğü kadar kolay değil bir sürü detayı var

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    torf
    torf's avatar
    Erkek

Yine kafa giderken sakal için endişe eden, ölmeyi bayılmak sanan kafalar yazmış. Siz o santralin atığını naylon poşet, petşişe falan mı sandınız? Dahası 15 yılda edeceğiniz kar, patlama anında kaybedeceğiniz canların, maddi zararın ve en önemlisi geleceğe, yani çevreye verilen zararın yanında hiçbirşey. Bari yapılacaksa Konya, Erzurum veya Kayseriye yapılsın oralarda patlarsa ülke zarar görmez bilakis kara bile geçebilir :D

İnsanların size karşı olması diye bir şey yoktur dostlarım, onlar sadece kendilerinden yanadırlar o kadar. bukowski
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

dar düşünüyorsun hocam.. yani bunu yapacak adamlar patlaması üzerine kuracak değil ya, orada link verdim, dikkatli bak lütfen hemen hemen tüm ülkelerde kurulu ve gelişmiş ülkelerde daha çok var. adam gibi kurduktan sonra çok sorun olacak bir şey değil. bunun fizibilitesi iyi yapılmalı, olası kazalar önlenmeli ve asgariye indirilmeli her şey, geçmişten ders alınmalı, günümüz yapıları incelenmeli ve yeni yapılacaklar bunlardan en iyileri baz alınarak yapılmalı. evet riskli bir şey ama gerekli bir şey de bu.

insan hayatı, doğa elbette değerlidir, bunlar göz önüne alınarak bir şey yapılmalı.. 1. köprüye karşı çıkan zihniyet bugün aynı adamlar 3. köprüye ve istanbuldaki 3. havaalnına da karşı çıkıyor.. avrupada adamlar en küçük şeylere bile köprü yapmış, en basitinden budapeşte de çok sık aralıklarla bir sürü köprü var nehir üzerinden ve şehrin ortasında.. gayet de hoş duruyor..

ama marmaray a bile karşı çıkıyorlar bilmem ne yapıyorlar.. yani bir kısım insanlara kalsa bu ülkede hiç bir şey yapılmasın, taş devrinde yaşayalım mantığı var.. elbette doğrular ve yanlışlar yapılıyor ama buna karşı çıkmak yerine elele verip en iyisini tasarlamak bence daha mantıklı.. atıyorum nükleer enerjiye karşı çıkıyorsun ama alternatif ne öneriyorsun? hiç bir önerin yok ya da çok zayıf ee o zaman ne yapacağız? türkiye her alanda geri kalıyor zaten hep bu geri kafalılık yüzünden.. bazıları sanki sırf muhalif olmak için doğmuş, ama bir gram faydası yok, önerisi yok sadece karşılar.. neye karşı oldukları da önemli değil sadece karşı olmak için varlar.. (lafı şahsına itafen söylemiyorum)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    manhyak bunu yazdı

Bazıları boş boş konuşuyor. Yok rusya doğal gazı kesse ne bok yiycez ne yapacaz vs vs. Hiçbirbok bilmeden atıp tutmadan önce biraz araştırma yapın. Kurulacak nükleer santralin sahibi rusya olacak ve sadece 15 senelik elektrik alım garantisi ile. Kendi toprakları üzerine başkasının sahip olacağı nükleer santral kurdurtmak kadar aptallık olabilirmi ? Bide adam gelmiş ooo elektrik ucuzluycak iyi ozaman iyi iyi diyor. Kafanıza sıçam sizin

http://turkish.ruvr.ru/2010/05/13/7761498/

http://tr.wikipedia.org/wiki/Akkuyu_N%C3%BCkleer_Enerji_Santrali

Herşey biryana nasıl oluyorda nükleer enerjiyi savunabiliyorsunuz anlamış deyilim. 86 daki çernobil reaktörünün patlamasının etkileri hala devam ediyor. Herhangi bir sızıntı halinde, sızıntıyı durdurabilmek çok zor. Bakın japonlara; adamların ellerinden sadece özür dilemek geliyor.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25456459/

Çernobil durduğu yerde patlamadı. Adamlar deney için santralin Soğutucu sistemlerini kapattılar ama beceremediler. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Nükleer santral çok tehlikeli vs. diye karşı çıkıyorlar onu anlıyorumda 3. havalimanı ve 3. köprüye ne diye karşı çıkıyorlar hala anlamış değilim doğrusu..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı
    manhyak bunu yazdı

Bazıları boş boş konuşuyor. Yok rusya doğal gazı kesse ne bok yiycez ne yapacaz vs vs. Hiçbirbok bilmeden atıp tutmadan önce biraz araştırma yapın. Kurulacak nükleer santralin sahibi rusya olacak ve sadece 15 senelik elektrik alım garantisi ile. Kendi toprakları üzerine başkasının sahip olacağı nükleer santral kurdurtmak kadar aptallık olabilirmi ? Bide adam gelmiş ooo elektrik ucuzluycak iyi ozaman iyi iyi diyor. Kafanıza sıçam sizin

http://turkish.ruvr.ru/2010/05/13/7761498/

http://tr.wikipedia.org/wiki/Akkuyu_N%C3%BCkleer_Enerji_Santrali

Herşey biryana nasıl oluyorda nükleer enerjiyi savunabiliyorsunuz anlamış deyilim. 86 daki çernobil reaktörünün patlamasının etkileri hala devam ediyor. Herhangi bir sızıntı halinde, sızıntıyı durdurabilmek çok zor. Bakın japonlara; adamların ellerinden sadece özür dilemek geliyor.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25456459/

Çernobil durduğu yerde patlamadı. Adamlar deney için santralin Soğutucu sistemlerini kapattılar ama beceremediler. 

Sovyet Rusyasında herşey son derece sıkı, faşist ve diktatörce yönetilirken dayının birinin "Lan sikerim ben bunun güvenliğini kapatın bi bok olmaz biliyom ben bu santrali " dediğini mi sanıyorsun? Aynı belgeselde reaktörün yapımının aceleye getirildiği ve bilmem ne çubuklarının hatalı dizildiği falan da söyleniliyordu. Kaldı ki çernobili yapanla bize santrali yapacak şirket aynı şirket Rosatom.

Neyse bak enerji açığımız olduğu koca bir gerçek. Özellikle hafta içi 1-2 kere öğlen vakti elektrik kesilince anlıyorum. Ama esas soru şu, bu memlekette sırf birilerinin istediği olsun diye olmaması gereken birsürü şey yapılırken, nükleer reaktörde ne yapmazlar?
    Yetişmezse seçim için yetiştirirler, bilmem kim rant sağlasın diye çürük malzeme satarlar, çıkan atığı da tutar ilçe çöplüğüne gömerler.

Eğitim sistemimiz boktan, kendini kurtarabilende zaten bu ülkede durmuyor.

Kurulduğu zaman o santralde kadrolaşmazlarsa bende neyim.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    CEO bunu yazdı

Nükleer santral çok tehlikeli vs. diye karşı çıkıyorlar onu anlıyorumda 3. havalimanı ve 3. köprüye ne diye karşı çıkıyorlar hala anlamış değilim doğrusu..

hocam bir zihniyet bu şeylere karşı. okuduğum kadarıyla ecevit daha doğrusu o zamanki solcular ilk köprüye karşıydılar, sebebi de kompradorlar sadece bu köprüyü kullanacak demeleriydi. ama şimdi görülüyor ki "halkın" köprüsü oldu.. 

tabii bir de şunu da koymak lazım :))

işte politika böyle bir şey.. o yüzden uzak duruyorum bu işlerden.. çıkar işinden başka bir şey değil bana göre.. tabii tayyip o zaman farklı düşünüyordu ama şimdi yönetim kendinde olduğu için ve bunun zaruri olduğunu gördüğü için yapmak zorunda. ha kendisi yeşil alanlar için önlem alıyor mu? sanmam.. rant sağlıyor mu? muhtemelen.. kısacası eleştirdiği insanların yaptığı aynı işi kendisi de yapıyor.. çünkü siyaset böyle.. 

Toplam Hit: 4319 Toplam Mesaj: 37