folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Japonya'dan Türkçe Nükleer Uyarısı

Japonya'dan Türkçe Nükleer Uyarısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Abd rusya japonya gibi büyük ülkeler yapıyor. Peki hiç düşündünüz mü bizim ülke neden gelişemiyor bor madenlerin neden kullanamıyorum. Elimizde radyoaktif kaynak var ama kullanamıyorum. Millet radyasyonu radyografide kanser tedavisinde kullanıyor. Tamam ammenna radyasyon tehlikeli birşey ne görülebilir ne tadına bilir aşırı dozda aldığında ebenitersten görürsün. Zaten standartlara göre bir vatandaşın beş yılın ortalaması alabileceği biyolojik ışınlanma miktarı 1 mSv nükleer santral yapılacaksa sana bu imkanı sunmak zorunda devlet. Aksi taktirde oraya santral kuramaz. 

Ne güzel elimizde bor var adamlar zenginleştirip bize satıyorlar. Bir cobalt 60 şın yarılanma süreci 60 yıl Bu kaynağın bitmesi için 6 defa yarılanma süresi geçirmesi gerek yani 6x60=360 yıl geçirecek ki aktiftir kaybola. Adam reaktöre koyduğu kaynağı iki günde bir değiştirmeyecek neticede. Ben yapılmasından yanayım.

Telefonla yazdım yanlış kelime olabilir.

x-files tarafından 17/Nis/14 08:01 tarihinde düzenlenmiştir

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ben nükleere karşı değildim bugüne kadar, sebebi belli, çevrecilik vs yapıyoruz, elalem bize elektrik satıyor, nükleer reaktor patlarsa sızıntı olursa zaten bize kadar ulaşma şansı var komşulardan. Neden yapmayalım?

Gerekli güvenliği sağlarsan dünya standartlarında yaparsan neden bizde de olmasın diyordum.

Fakat çernobil hakkında bir belgesel izleyince fikrim değişti, sebebi de şu. çernobildeki sorun tamamen insan hatası. insan da normal değil,  uzman nükleer mühendis çalıştırmaları gereken yerde bi bakanın akrabasını çalıştırıyorlar, yöneticiler de torpilli tabi. ondan sonra ellerinde kalıyor reaktör.

Bizim ülkemize hiç yabancı olmayan bir tablo. Nükleerden önce toparlamamız gereken çok şey var bizim.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Ben nükleere karşı değildim bugüne kadar, sebebi belli, çevrecilik vs yapıyoruz, elalem bize elektrik satıyor, nükleer reaktor patlarsa sızıntı olursa zaten bize kadar ulaşma şansı var komşulardan. Neden yapmayalım?

Gerekli güvenliği sağlarsan dünya standartlarında yaparsan neden bizde de olmasın diyordum.

Fakat çernobil hakkında bir belgesel izleyince fikrim değişti, sebebi de şu. çernobildeki sorun tamamen insan hatası. insan da normal değil,  uzman nükleer mühendis çalıştırmaları gereken yerde bi bakanın akrabasını çalıştırıyorlar, yöneticiler de torpilli tabi. ondan sonra ellerinde kalıyor reaktör.

Bizim ülkemize hiç yabancı olmayan bir tablo. Nükleerden önce toparlamamız gereken çok şey var bizim.

Hocam düşünsene bilonun reaktörün bi bölümden yönetici olduğunu..

Mühendis: Reaktörde aşırı yükleme var.
    Bilo: Anlamadım?
    Mühendis: Reaktör diyorum sızıntı seviyesine geldi.
    Bilo: Yine anlamadım. Ben bir babamı arayayım. 
    BB: Efendim oğlum..
    Bilo: Babacım mühendis bişiy diyor ama anlamadım.
    BB: Ne diyor oğlum.
    Bilo: Reaktör diyo sızıntı diyo. Ben nükleer okumadım ki bu terimleri anlamıyorum. Ben harvard! da bunlar öğretilmedi ki.
    BB: Sümeyye valizi topla ananıda al uçağa binin isviçreye gidiyoruz. 

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    torf
    torf's avatar
    Erkek

Üzerinden birkaç hafta geçmesine rağmen konuyu ziplatmamin sebebi, nukleerin dün yaşanan maden kazasından bin kat daha tahrip edici ve riskli olduğunu söylemek icindir. Ve daha madenlerle bile bas edemezken kalkıp nükleer kuruyorsa bir ülke hepten bitmiş okeyi dönuyodur. Velhasıl bastakilerinde niyetleri belli zaten. Biraz ayık olun. Üçüncü dünya ülkesiyiz biz. Avrupai yollarla halledemezsiniz sorunlari

İnsanların size karşı olması diye bir şey yoktur dostlarım, onlar sadece kendilerinden yanadırlar o kadar. bukowski
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

şunu sormak lazım esasen bu nükleer reaktörler ne ile çalışır ve bunları hangi ülkeler üretir ?

sonuç olarak zenginleştirilmiş uranyum üreten 2 3 ülke var ve fiyatlar öle ucuz değil yani iş yine geliyor bağımlılığa bana göre ha kel mehmet ali ha mehmet ali kel aynı şey değişeni olmadığı gibi gümlerse bitersin muhabbetini komşularda var bizide etkiler gayet doğru ama olası bir savaşta kendi nükleer bombana sahibsin kaçarı yok  direk vurulacak hedef bence saçma enerji alınır bi şekil 

mevzu şu uranyum bizde çıkıyor ama bizdeki beş para etmiyor illaki abd-rusya bi ülkedaha vardı aklıma gelmedi oralara gidip gelmesi demekki enerji üretmekte değil basit bişeyi mühim birşey yapmada yani icat buluş vsre de ama bizde yıllardır olmayan olamayan bir hastalığımız

güneş tarlaları ve rüzgar gülleri daha mantıklı geliyor kanımca yada berke dönengeci :)

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    HowL bunu yazdı

O değilde Japonya gibi bir yerde patladıysa bü nükleer bizim burada çok rahat patlar :) Kedi filan girer vs...

:) haklısın valla

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
Toplam Hit: 4706 Toplam Mesaj: 37